IRAN

SVI IZLETI UKLJUČENI U CIJENU! Turkish Airlines

Iran se možda ne čini kao uobičajena turistička destinacija i nije kao većina zemalja Bliskog istoka, jer hiljade godina uspona i pada civilizacija - Perzijanci, Parti, Safavidi - su otišli prije moderne nacije, a njihova slava i bogatstvo učinili su nešto kako bi usadili današnju zemlju s ponosom koja se naglo okreće u budućnost, ali se i dalje čvrsto drži svoje blistave prošlosti. Ova država je poznata i po ručno rađenim ćilimima, rađenim od najkvalitetnije svile i kašmira.

Cjenovnik:

      CIJENA ZA MIN 30 PAX:

HOTELI

CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATA

CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE UPLATE

HOTELI 4*

2.399 KM

2.599 KM

Plan putovanja

Okupljanje grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul na letu TK 1024 u 08:30 sati, slijetanje u Istanbul u 12:20 sati. Za vrijeme boravka u Istanbulu, planiran je izlet u Istanbul mall za shopping i ručak u trajanju od cca 2,5 sata(vrijeme zadržavanja u dogovoru sa vodičem). Nastavak leta za Shiraz na letu TK 884 u 21:35 sati. Planirano slijetanje u Shirazu je u 01:55 sati. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole te transfer do hotela. Check in u hotel. Noćenje u Shirazu.

Nakon doručka u hotelu slijedi obilazak grada. Shiraz je poznat svijetu i kao “grad ruža” ili “grad perzijskih vrtova”. To je zaista na jedan čaroban način raj na zemlji, jer upravo tu možete osjetiti ljepotu jednog drevnog, tajanstvenog grada. Posjeta tvrđave Karim Khan; tvrđava predstavlja jednu od najvažnijih spomenika iz doba Zand, a posebice Karim Khana. Nakon toga slijedi šetnja Vakil bazarom i džamijom, koja je sagrađena između 1751. i 1773. godine, tokom perioda Zanda. Vakil znači regent, što je bila titula koju je koristio Karim Kan, osnivač dinastije Zand. Zatim slijedi posjeta Saraye Moshir bazaru, te džamijom Nasir Almolk. Shiraz je dom poznatih pjesnika kao što su Hafiz i Sa’adi, te će te imati priliku posjetiti njihove grobnice. U večernjim satima, posjeta vrta Eram. Ovaj prekrasan i šarmantan vrt (Bagh-e Eram), smješten uz sjevernu obalu rijeke Khoshk u Shirazu te je jedan od najpoznatijih i najljepših idiličnih perzijskih vrtova u Iranu. Sa svojom ljepotom, uzbudljivom strukturom, prekrasnim cvjetovima, osvježavajućim zrakom, aromatičnim i visokim čempresima, Eram vrt predstavlja jedinstvenu turističku atrakciju za sve putnike. Nakon toga slijedi posjeta Ali Ebn-e-Hamzeh i nakon čega slijedi šetnja vrtom Jahan Nama. Dan ćemo završiti posjetom grobnice Khajoy-e-Kermani. Noćenje u Shirazu.

Doručak u hotelu, a onda polazak za Yazd. Usput će se vidjeti i Persopolis, jedno od najvećih arhitektonskih čuda antičkog svijeta koje je osnovao Darie Veliki. Osim Persopolisa usputna pauza će se napraviti i u Nekropoli, kao i u Pasargadu, nekadašnjem glavnom gradu Ahemenidskog carstva koji je danas arheološko nalazište i jedno od iranskih UNESCO-ovih mjesta svjetske baštine. Noćenje u Yazdu.

Nakon doručka krećemo s obilaskom grada. U Yazdu danas živi najveća zajednica zoroastrijaca u Iranu. Posjetit ćemo zoroastrijske kule tišine i hram vatre u kojem gori 1,500 godina neugašena vatra, te lijepi vrt Dolat Abad s oktagonalnim hvatačem vjetrova. Prošetat ćemo i po starom dijelu grada i posjetiti staru džame džamiju. Slobodno vreme za istraživanje grada i kupovinu suvenira. Povratak u hotel i noćenje u Yazdu.

Doručak u hotelu. Posjeta Jame džamije, Alexanderov zatvor, vrt Dowlatabad, te stari grad. Nakon obilalaska slijedi transfer do hotela. Noćenje u Isfahanu.

Doručak u hotelu. Posjeta Imam džamije, džamije Sheikh Lotfollah, te džamije Ali Qapu. Nakon toga posjeta Chehel Sotoun i bazara. Obilazak grada ćemo završiti posjetom Allahverdi Khan mosta, koji je najduži u Zayanderud. Slijedi i posjeta katedrale Vank i muzički muzej Isfahana, te šetnja Julfom (jermenska četvrt) Šah Abas I Nakon transfera slijedi transfer do hotela. Noćenje u Isfahanu.

Nakon doručka, odlazak iz Isfahana za Kashan. Slijedi obilazak Tabatabeija i historijske kuće Boroujerdi. Nakon toga, slijedi obilazak tradicionalnog bazara u Kašanu i obilazak Fin vrta. Transfer do hotela. Noćenje u Teheranu.

Nakon doručka u hotelu slijedi posjeta Nacionalnom muzeju Irana. Muzej se sastoji od dva kompleksa; Muzej starog Irana koji je otvoren 1937. godine i Muzej islamske ere koji je otvoren 1972. U njemu se nalaze istorijski spomenici koji datiraju iz očuvanih antičkih i srednjovjekovnih iranskih antikviteta, uključujući posude od keramike, metalne predmete, ostatke tekstila i neke rijetke knjige i kovanice. Nakon toga, slijedi posjeta dvorcu Golestan, koji je jedan od najstarijih historijskih spomenika u Teheranu. Nakon toga slijedi šetnja Bazarom. Obilazak Teherana završit će se u neprocjenjivom Nacionalnom muzeju nakita gdje će se posjetiti svijet dragulja, u kojem se nalazi jedan od dva najveća dijamnta; Darya-e-Noor (more svjetlosti). Nakon toga slijedi transfer na aerodrom za let za Shiraz. Na putu do hotela, posjetit ćemo Shah-e Cheragh. Ovo je jedno od najljepših svetinja u Iranu sa svojom prekrasnom kupolom, prekrasnim osvjetljenjem i ogledalom. Noćenje u Teheranu.

Check out iz hotela. Odlazak na aerodrom dva sata prije leta. Let na relaciji Teheran – Istanbul na letu TK 879 u 07:30 sati, slijetanje u Istanbul u 10:30 sati, a nastavak leta za Sarajevo na letu TK 1021 u 14:45 sati. Dolazak je predviđen u Sarajevo u 14:35 sati. Sva vremena su lokalna.

Kraj programa.

Aranžman uključuje

Avio prevoz na relaciji Sarajevo –Teheran via Istanbul
AERODROMSKE TAKSE!
Smještaj u hotelu na bazi 8 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi
Bus transfer
Pratilac grupe na 30 osoba
Organizacjia putovanja
Izleti pomenuti u programu
Sve ulaznice

Aranžman ne uključuje

Individualni troškovi
Viza sa ishođenjem za BH pasoš 50 EUR
PCR test ne stariji od 48 sati
Putno – zdravstveno osiguranje
Doplata za 1/1 sobu 390 KM
Doplata za polupansion 215 KM
Obavezne napojnice - 30 EUR po osobi

Već od

2,399 KM

Termin putovanja:  01.03 – 09.03.2023.

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

Napomena:  Raspored ponuđenih fakultativnih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica i kursu dolara. Agencija zadržava pravo izmjene cijena aranžmana u slučaju promjene kursa dolara na svjetskoj berzi. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

 

Vaš pouzdan partner za putovanja, Relax Tours!

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.
iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada