IRAN

POMENUTI IZLETI UKLJUČENI U CIJENU!

Iran se možda ne čini kao uobičajena turistička destinacija i nije kao većina zemalja Bliskog istoka, jer hiljade godina uspona i pada civilizacija - Perzijanci, Parti, Safavidi - su otišli prije moderne nacije, a njihova slava i bogatstvo učinili su nešto kako bi usadili današnju zemlju s ponosom koja se naglo okreće u budućnost, ali se i dalje čvrsto drži svoje blistave prošlosti. Ova država je poznata i po ručno rađenim ćilimima, rađenim od najkvalitetnije svile i kašmira.

NAPOMENE ZA ULAZAK U IRAN:

  • Potvrda o potpunoj vakcinaciji (ukoliko je prošlo 9 mjeseci od druge doze, potrebna je booster vakcina za ulazak u Iran
  • Negativan PCR test ne stariji od 48 sata prije dolaskA

 

Napominjemo da je ovaj program samo prijedlog te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica.

VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

 

Vaš pouzdan partner za putovanja, Relax Tours!

Cjenovnik:

HOTELI

CIJENA ZA UPLATE DO 01.08.

CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE UPLATE

Tehran Ferdowsi grand hotel ili sličan

Shiraz Royal hotel ili sličan

Yazd Dad hotel ili sličan

Isfahan Piroozi hotel/Aseman hotel ili sličan

2549 KM

2699 KM

Plan putovanja

Okupljanje grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul na letu TK1026 u 20:40 sati sa presjedanjem Istanbul – Teheran na letu TK878 u 01:40 sati. Planirano slijetanje u Teheranu je u 06:10 sati. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole te transfer do hotela. Check in u hotel. Vrijeme za odmor. U popodnevnim satima posjeta Nacionalnom muzeju, Muzej se sastoji od dva kompleksa; Muzej starog Irana koji je otvoren 1937. godine i Muzej islamske ere koji je otvoren 1972. U njemu se nalaze historijski spomenici koji datiraju iz očuvanih antičkih i srednjovjekovnih iranskih antikviteta, uključujući posude od keramike, metalne predmete, ostatke tekstila i neke rijetke knjige i kovanice. Nakon toga, posjeta Milad tvrđavi, najviša građevina u Iranu. Izgrađen je 2007. godine prema projektu iranskog arhitekta dr. M. R. Hafezija kao novi simbol grada. Slijedi obilazak Mosta prirode. To je najveći pješački nadvožnjak izgrađen u Iranu. Most od 270 metara povezuje dva javna parka – Taleghani Park i Abo-Atash Park. Povratak u hotel, noćenja.

Nakon doručka u hotelu slijedi posjeta dvorcu Golestan, koji je jedan od najstarijih historijskih spomenika u Teheranu. Nakon toga slijedi posjeta Obilazak Teherana završit će se u neprocjenjivom Nacionalnom muzeju nakita gdje će se posjetiti svijet dragulja, u kojem se nalazi jedan od dva najveća dijamnta; Darya-e-Noor (more svjetlosti). Nakon toga slijedi transfer na aerodrom za let za Shiraz. Transfer do hotela, noćenje.

Nakon doručka u hotelu slijedi obilazak grada. Shiraz je poznat svijetu i kao “grad ruža” ili “grad perzijskih vrtova”. To je zaista na jedan čaroban raj na zemlji, jer upravo tu možete osjetiti ljepotu jednog drevnog, tajanstvenog grada.

slijedi šetnja Vakil bazarom i džamijom, koja je sagrađena između 1751. i 1773. godine, tokom perioda Zanda. Vakil znači regent, što je bila titula koju je koristio Karim Kan, osnivač dinastije Zand. Zatim slijedi posjeta Saraye Moshir bazaru, te džamijom Nasir Almolk. Shiraz je dom poznatih pjesnika kao što su Hafiz i Sa’adi, te će te imati priliku posjetiti njihove grobnice. Transfer do hotela, noćenje.

Doručak u hotelu, te posjeta vrta Eram, prekrasan i šarmantan vrt (Bagh-e Eram), smješten uz sjevernu obalu rijeke Khoshk u Shirazu te je jedan od najpoznatijih i najljepših idiličnih perzijskih vrtova u Iranu. Sa svojom ljepotom, uzbudljivom strukturom, prekrasnim cvjetovima, osvježavajućim zrakom, aromatičnim i visokim čempresima, Eram vrt predstavlja jedinstvenu turističku atrakciju za sve putnike. Nakon toga, polazak za Yazd. Usput će se vidjeti i Persepolis, jedno od najvećih arhitektonskih čuda antičkog svijeta koje je osnovao Darije Veliki. Osim Persopolisa usputna pauza će se napraviti i u Nekropoli, kao i u Pasargadu, nekadašnjem glavnom gradu Ahemenidskog carstva koji je danas arheološko nalazište i jedno od iranskih UNESCO-ovih mjesta svjetske baštine. Nastavak puta do Yazda, noćenje.

Doručak u hotelu. Posjeta Muzeju vode, Jameh džamije, stari grad, te vrt Dowlatabad, autentični iranski vrt koji godišnje privuče hiljade domaćih i stranih turista. Ovo je kompleks izgrađen prema originalnom iranskom arhitektonskom stilu i sastoji se od velikog vrta i nekoliko zgrada.. Nakon obilalaska slijedi transfer do hotela. Noćenje u Yazdu.

Doručak u hotelu. Nastavak putovanja prema Isfahanu, na putu slijedi posjeta prelijepom gradu Nain, Svratit ćemo do radionice tkanja abaja i džamije Jame u Nainu. Abaya “ogrtač”, koji se ponekad naziva i aba, je jednostavna, široka odjeća koja pokriva cijelo tijelo osim glave, stopala i ruku, koju nose sveštenici i neke žene u dijelovima muslimanskog svijeta. Jameh džamija Nain je jedna od najstarijih džamija u Iranu, a grad Nain, u blizini Yazda, sam je jedan od najstarijih u Iranu. Nastavak putovanja do Isfahana, transfer do hotela, noćenje.

Doručak u hotelu, slijedi posjeta džamija šeika Lotfolaha i imama, dvorac Aliqapu i Chehel Sutoon i Hasht Behesht, te obilazak od najpoznatijih bazara u Iranu. Transfer do hotela, noćenje.

Nakon doručka, odlazak prema džamiji Jame’a. Džamija Jame’a u Isfahanu u sebi nosi tragove nekoliko stoljeća historijske islamse revolucije. Ova džamija je galerija islamske arhitekture u kojoj je evidentan napredak arhitekture od početka islama do sadašnjeg vremena. Dan ćemo završiti posjetom mostu Khajoo u večernjim satima. Ovo je jedan od najpoznatijih historijskih mostova na najdužoj rijeci Zayanderud u Isfahanu. Most je ujedno i brana koja povezuje dva distrikta. Most se smatra jednim od vječnih remek-djela iranske i islamske arhitekture. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, odmor i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Odlazak za Kašan, nakon čega slijedi obilazak Kašana i posjeta historijske kuće Tabatabaeiha, te posjeta vrtu Fin – najstarijem postojećem vrtu u Iranu, čija je gradnja završena 1590. godine. On se nalazi kraj Hamama Fina, gdje je Amir Kabir, veliki vezir dinastija Kadžara ubijen po nalogu Nasrudin šaha, vladara iz ove dinastije 1852. godine. Vrt Fin sadrži veliki veliki broj kanala, bazena i fontane, u kojima voda dolazi sa jednog izvora na padini iza vrta. Obilazak se završava na aerodromu u Teheranu. Noćenje u hotelu na aerodromu.

Check out iz hotela. Transfer na aerodrom. Let na relaciji Teheran – Istanbul na letu TK875 u 02:20 sati sa presjedanjem Istanbul – Sarajevo na letu TK1021 U 07:25 sati. Predviđeni dolazak u Sarajevo je u 08:15 sati. Sva vremena su lokalna.

Aranžman uključuje

•Avio prevoz na relaciji Sarajevo –Teheran via Istanbul
•AERODROMSKE TAKSE!
•Smještaj u hotelu na bazi 9 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
•Bus transfer
•Pratilac grupe na 30 osoba
•Organizacjia putovanja
•Izleti koji su spomenuti u programu
•Domaći let na relaciji Teheran – Shiraz

Aranžman ne uključuje

•Viza sa Iran za BH pasoš 100 KM
•PCR test
•Putno – zdravstveno osiguranje
•Doplata za 1/1 sobu (430 KM)
•Doplata za polupansion (215 KM)
•Individualni troškovi
•Obavezne napojnice- min. 20 EUR po osobi

Već od

2,549 KM

Termin putovanja:  15.09 - 25.09.2022.
Prevoz: Avion

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugačije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada