KRALJEVSKI GRADOVI MAROKA

Avion – Turkish airlines

Prevoz: Avion

Datum: 24.11. – 02.12.2024.

Trajanje: 9 dana – 7 noćenja

Oznake: Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena, Polupansion, U CIJENU UKLJUČENI IZLETI

Maroko – na marokanskom jeziku „mjesto gdje zalazi sunce“. Država u sjevernoj Africi, između Atlantskog okeana i Sahare. Najveće historijske znamenitosti Maroka su stara kraljevska mjesta Fes, Meknes, Marrakech i Rabat. Casablanca je živahni lučki grad, sa više od 2 miliona stanovnika. Kompletno područje Maroka je veoma slikovito; jako razvijeno od morske obale do visokih zasnježenih gora i zelenih oaza usred pustinje, a Marokanska kuhinja se raspoznaje po čitavom svijetu po svoj kvaliteti i raznolikosti. Ovim putovanjem nahranit ćete sva svoja čula… Uživajte!!!

Minimalan broj punika za organizaciju putovanja je 25.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena po osobi:Cijena za prvih 10 uplataCijena za redovne rezervacije
HOTELI 4*2.499 KM2.699 KM

Ponuda uključuje

• Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Marrakesh via Istanbul
• AERODROMSKE TAKSE
• Svi transferi u programu
• Smještaj u hotelima u 1/2 sobi na bazi noćenja sa POLUPANSIONOM
• Organizacija putovanja
• Pratilac putovanja na bazi 30 prijava
• Izleti prema programu

Ponuda ne uključuje

• Putno zdravstveno osiguranje
• Viza s ishođenjem cca 150 KM
• Doplata za 1/1 sobu
• Ulaznice cca 50 EUR ( džamija Hassan II, vrtovi Majorelle u Marakešu, medresa Bounania u Fes-u)
• Napojnice
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL – MARAKEŠ / 24.11.2024.

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2 sata prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 08:20 sati na letu TK1024. Slijetanje u Istanbul u 12:15 sati (sva vremena su lokalna). Let za Marrakesh na letu TK 621 u 19:25 sati. Slijetanje u Marrakesh u 22:35 sati. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN / MARAKEŠ / 25.11.2024.

Doručak u hotelu. Slijedi fakultativni obilazak grada, Marrakesh je drugi najveći grad u Maroko, također poznat kao Red city – Crveni grad. Marrakesh - Biser juga i nekadašnji glavni grad, je najposjećeniji marokanski grad. Marakeš je podijeljen je dva dijela: novi grad i stari grad poznat kao medina (ime za utvrđene stare gradove otkud je dalje rastao grad). U Marakešu ćete definitivno doživjeti užurbanost medine i moći kupovati u souku, arapskom bazaru. Posjetit ćemo Palaču i vrtove Bahia, Dar Si Said muzej i Stari grad. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za ručak, nakon toga nastavljamo obilzak Marrakesha, posjetit ćemo vrtove Majorelle (ulaznica nije uključeno u cijenu), džamiju Koutoubia, Stari grad i čaršiju, kao i poznati trg Jamaa El Fena. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju i razgled ili odlazak u shopping. Noćenje.

3. DAN / MARAKEŠ – AIT BENHADDOU – OUARZAZATE / 26.11.2024.

Doručak u hotelu, transfer to Ait Benhaddou kroz planine visokog Atlasa i prijevoja Tizi Tichka, 2260 metara visine. Pauze u putu radi slikanja i osvježenja putnika. Zatim slijedi izlet i posjeta do poznate kasabe Ait Benhaddou. Slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Ouarzazate, posjeta i zaustavljanje u kinematografski centar i kasabu u Taourirt. Nakon posjete, prijava u hotel i smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / OUARZAZATE – TANGER – ERFOUD / 27.11.2024.

Doručak u hotelu. Polazak prema Tineghiru kroz doline i oaze južnog Maroka, preko Boumalne du Dades. Dolazak u Tineghir, nakon čega slijedi izlet u kanjone Todre. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Poslijepodnevni polazak prema Erfoudu preko Tinejdada sa zaustavljanjima prema potrebi grupe radi osvježenja i slikanja. Dolazak u Erfoud, veliko stanište palmi na jugu Maroka. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme za opuštanje i individualno istraživanje. Noćenje.

5. DAN / ERFOUD – MIDELT – IFRANE – FEZ / 28.11.2024.

U ranim jutarnjim satima prije doručka, predlažemo fakultativni izlet vožnja džipom u pustinji za vrijeme izlaska sunca koje sija u Merzouga dinama. Povratak u hotel u 08:30. Doručak. Slobodno vrijeme za inidividualne aktivnosti. Odlazak u Midelt kroz dolinu Ziz i grad Errachidia (prijašnji naziv Ksar Es Souk) i tunel legionara. Imat ćete priliku da vidite predivnu dolinu Tafilalet. Nastavak putovanja za Ifrane, Berbersko selo, a zatim za Fez. Po dolasku u Fez, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN / FEZ / 29.11.2024.

Nakon doručka, odlazak na dnevnu turu u posjet Fezu, intelektualnoj i vjerskoj prijestolnici Maroka, i carskom gradu koji je 808. godine osnovao Moulay Idriss II. U jutarnjim satima ćete imati priliku posjetiti kraljevsku palaču Esplanade, ulicu keramike, južni Borj, medresu Bou Anania, univerzitet Karaouine, mauzolej Idrissa II. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada, nakon čega slijedi obilazak Starog grada, Plavih vrata i sjevernog Borja, sa predivnim pogledom na stari dio grada Feza. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN / FEZ – MEKNES – RABAT – KASABLANKA / 30.11.2024.

Nakon doručka u hotelu, polazak u Meknes – carski grad koji je osnovao Moulay Ismail. Slijedi posjeta gradu, Bab El Khemisu, kraljevskoj tržnici. Obilazak bedema koji okružuju carski grad, Bab El Mansour i trg El Hdim. Slobodno vrijeme i polazak prema Volubilis i posjeta rimskim zidinama i nekropolu. Nakon Toga, polazak prema Rabatu. Po dolasku u Rabat, administrativnoj prijestolnici Maroka i „Bijelom gradu“ posjetit ćemo Mechouar kraljevsku palaču, nekropolu Chellah, mauzolej Mohameda V, toranj Hassana, te Oudayas vrtove u kojima možete uživati dok pijete čaj od mente i jedete marokanska peciva. Nakon posjete Rabatu, slijedi odlazak prema Casablanci – ekonomskoj prijestolnici Maroka. Po dolasku, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN / KASABLANKA – MARAKEŠ – ISTANBUL / 01.12.2024.

Nakon doručka, slijedi obilazak grada, posjetit ćemo trg Mohameda V, naselje Habous, džamiju Hassan II, šetalište Ain Diab. Zaustavit ćemo se i u shopping centru Morocco Mall, najvećem trgovačkom centru u sjevernoj Africi. Slobodno vrijeme za kupovinu i individualne aktivnost. Nakon toga, nastavljamo ka Marrakesh. Po dolasku, posjetit ćemo Jamaa El Fena četvrt, te slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada. U večernjim satima transfer do aerodroma. Let na relaciji Marrakesh – Istanbul na letu TK 622 u 23:25 sati.

9. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO / 02.12.2024.

Slijetanje u Istanbul u 06:30 sati, nastavak leta za Sarajevo na letu TK 1021 u 14:45 sati. Dolazak u Sarajevo je predviđen u 14:40 sati. Sva vremena su lokalna.

Dodatne informacije

Napomena: Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 25 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica. Raspored ponuđenih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju