ANDALUZIJA

UKLJUČENI IZLETI IZ PROGRAMA !

Ostvarite snove i krenite sa nama na nezaboravno putovanje u magičnu Andaluziju. Upoznajte prostor na kojem su nastali flamenko i korida, a rođeni ili živjeli, stvarali i u vječnost otišli Seneka, Izabela, Fernando, Kolumbo, Picaso, Lorka… Prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umjetnosti tapasa i utopite se u atmosferu zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i sjetnog, strasnog i ponosnog… dozvolite da vas Andaluzija očara!!!

Prevoz: Avion

Trajanje: 8 dana – 7 noći

Datum: 10 -17.10.2023.

Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTELI CIJENA ZA PRVIH 5 UPLATA REDOVNA CIJENA
10.10.23 – 13.10.2023 Vértice Aljarafe 4* and 13.10.2023 – 17.10.2023 El Puerto Fuengirola 3* ili sličan van centra grada 2690 KM 2790 KM
10.10.23 – 13.10.2023 Ilunion Alcora 4* and 13.10.2023 – 17.10.2023 Sallés Hotel Málaga Centro 4* ili sličan u centra grada 3190 KM 3290 KM
  1. Vértice Aljarafe Hotel is located in Bormujos (22km from Sevilla Airport and 8km from Plaza de Armas Bus Station).

El Puerto Hotel is located in Fuengirola (26km from Málaga Airport and 7km from Central Station in Málaga María Zambrano).

  1. Ilunion Alcora is located in San Juan de Aznalfarache (20km from Seville Airport and 6km from Plaza de Armas Bus Station).

Sallés Hotel Málaga Centro is located in the city center, (10km from Málaga Airport and 1,5km from Central Station María Zambrano).

Ponuda uključuje

Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malaga via Istanbul , Aerodromske takse!, Smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenje doručak – polupansion na upit !, Organizacija putovanja, Pratilac grupe (na min. 20 bukiranih putnika), Transfer aerodrom – hotel – aerodrom, Posjeta Sevilli, lokalni vodič u Seville, ulaznica za Sevilla katedralu, audio tura Seville, Posjeta Cordobi, lokalni vodič u Cordobi, ulaznica za džamiju u Cordobi, audio tura Cordobe, Posjeta Malagi, lokalni vodič u Malagi, audio tura Malage, Posjeta Alhambre, lokalni vodič u Alhambri, audio tura Alhambre (Agencija ne garantuje dostupnost ulaznica za Alhambru)

Ponuda ne uključuje

Individualni troškovi, Doplata za jednokrevetnu sobu na bazi BB u Vertice Aljarafe i El Puerto Fuengirola iznosi 1119 KM , Doplata za jednokrevetnu sobu na bazi BB u Ilunion Alcora i Salles Hotel Malaga Centro iznosi 2229 KM, PZO
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL – MALAGA – SEVILLE /

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 09:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:05 sati. Let za Malagu na letu TK 1305 u 13:20 sati. Slijetanje u Malagu u 16:55 sati. Transfer u Sevillu (cca 2h), smještaj u hotelu. Vrijeme za odmor i noćenje.

2. DAN / SEVILLA /

Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazak Seville – najvećeg grada i prijestolnice Andaluzije. Sevilla obiluje umjetničkim blagom, pa je i zbog toga meta mnogih turista. S graditeljskog stajališta gradski su spomenici mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, tu su i remek-djela gotičke umjetnosti, a među njima i veličanstvena katedrala, najveća gotička katedrala i općenito treća najveća katedrala na svijetu. UNESCO je 1987. godine uvrstio na popis mjesta svjetske baštine u Europi. Gotička katedrala sa tornjem Giralda sagrađena je na mjestu tadašnje džamije, a upravo je Giralda najbolji podsjetnik na to jer je riječ o nekadašnjem minaretu. Gotička katedrala je nakon dovršetka bila najveća katedrala na svijetu, a zanimljivo je to da je u njoj pokopan poznati istraživač Kristofor Kolumbo. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN / SEVILLA – KORDOBA – SEVILLA /

Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi vožnja prema Cordobi (cca 2h). Po dolasku slijedi panoramski obilazak grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El Andalus: džamija “Mezquita” – simbol grada i čudo islamske arhitekture. Mezquita je zaštitni znak Cordobe i nalazi se u dijelu grada koji je pod zaštitom organizacije UNESCO. U kompleks Mezquite se ulazi kroz predivno ukrašenu kapiju, koja je bila nekadašnji minaret. Najfascinantniji dio džamije je mihrab, njegova ljepota će vas sigurno zasjeniti, sačinjen je od 1600 kilograma staklenih mozaičkih pločica i građen je punih 5 godina. Razgled uključuje i oblizak Jevrejske četvrti sa sinagogom, to je dio grada koji su naseljavali Jevreji od njihovog dolaska u Španiju u 5. vijeku, do njihovog protjerivanja 10 vijekova kasnije. Ovaj dio grada karakterišu male, uske ulice, kuće bijelih fasada, ukrašene raznim cvijećem. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / SEVILLA – MALAGA /

Doručak i odjava iz hotela. Nakon toga slijedi transfer za Malagu (cca 2h). Po dolasku u Malagu smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / MALAGA /

Doručak u hotelu, nakon čega slijedi panoramski obilazak grada: tvrđava La Alcazaba koja potiče iz jedanaestog vijeka, a izgradili su je granadski vladari. Nalazi se na brdu sa koga se pruža predivan pogled na okolinu. Samo zdanje nalazi se na temeljima još starijeg utvrđenja koje potiče iz osmog vijeka. Lokalitet obiluje atrakcijama koje se ne smiju propustiti. Nakon toga slijedi obilazak dvorca Gibralfaro, dvorac se nalazi na brdu iznad tvrđave Alcazabe, a objekti su dijelom međusobno povezani. Na mjestu gdje se nalazi dvorac nekada se nalazio svetionik, a po njemu je dobio ime. Objekat je dograđivan i napuštan, a danas je nijemi svjedok slavnih dana. Sa zidina se pruža predivan pogled na more. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, te povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / MALAGA - GRANADA /

Doručak u hotelu, nakon toga slijedi cjelodnevni izlet za Granadu. Jedan je od najposjećenijih gradova u cijeloj Španjolskoj, a to dobrim dijelom duguje popularnosti tvrđave Alhambra, vrhuncu ukrašene španjolske islamske arhitekture. To ne znači da sve ostalo u vezi s Granadom nije jednako očaravajuće, zato se pripremite da vas ostavi bez daha. Preporučuje se obilazak Alhambre sa prekrasnim dvorištima i fontanama. Povratak i večera u hotelu.

7. DAN / MALAGA

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN / MALAGA – ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak u hotelu, transfer do aerodroma tri sata prije leta i let za Istanbul na letu TK 1304 u 12:05 sati. Slijetanje u Istanbul u 17:25 sati. Let za Sarajevo na letu TK1025 u 18:50 sati. Slijetanje u Sarajevo u 19:40 sati po lokalnom vremenu

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju