Andaluzija Novembar

MALAGA – GRANADA – CORDOBA – SEVILLA

Prevoz: Avion

Datum: 19.11. - 25.11.2024.

Trajanje: 7 dana – 6 noćenja, POLUPANSION // Turkish Airlines

Oznake: Grupno putovanje

Andaluzija, često zvana draguljem Španjolske i najčešće karakterizirana kao zemlja koride, flamenka, sherry vina, ruševnih dvoraca i tapasa. Najosvajaniji dio Iberijiskog poluotoka, u kojem se najviše osjeti utjecaj Maurskih osvajanja. Mauri, narod „nastao“ miješanjem Berberskog naroda i Arapa, svoje prve pohode ostvaruje 710 godine, došavši u Španjolsku iz Maroka preko Tarife, razvivši najsofisticiviraniju kulturu srednjeg vijeka, što je ostavilo velike utjecaje na arhitekturu (tzv. Mudejar), kulturu i kulinarstvo.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana za minimalno 25 prijava:

SMJEŠTAJ +  POLUPANSIONCIJENA ZA PRVIH 5 UPLATAREDOVNA CIJENA
HOTEL CERVANTES 4*1599 KM1799 KM

 

Ponuda uključuje

• avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malaga via Istanbul – Turkish Airlines
• aerodromske takse!
• smještaj u 1/2 sobama na bazi POLUPANSIONA (doručak + večera)
• organizacija putovanja
• pratilac grupe (sa min. 25 bukiranih putnika)
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Španiji

Ponuda ne uključuje

• doplata za jednokrevetnu sobu 250 KM
• putno zdravstveno osiguranje/osiguranje od otkaza
• fakultativni izleti: Malaga, Granada, Ronda, Sevilla, Cordoba
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1.DAN/ SARAJEVO - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Nakon carinskih i graničnih formalnosti let za Istanbul u 08:20h sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022. Dolazak u Istanbul u 12:15h. Let za Malagu na letu TK 1350 u 13:20h. Dolazak u Malagu u 16:30h. Transfer do hotela. Ostatak popodneva slobodan za vlastito istraživanje. Večera i noćenje u hotelu.

2. DAN/ MALAGA

Doručak u hotelu. Poslije doručka fakultativni obilazak centra grada Malage. Malaga je divna na svaki način. Sa preko 3000 godina historije, Malaga je jedna od najpoznatijih kulturnih destinacija na svijetu. Malaga je u potpunosti iskoristila svoj potencijal kako bi pružila nezaboravna iskustva za sva čula. Posjetićemo dom Picasa ili tvrđavu La Alcazaba, koja potiče iz jedanaestog vijeka, a izgradili su je granadski vladari. Nalazi se na brdu sa koga se pruža predivan pogled na okolinu. Samo zdanje nalazi se na temeljima još starijeg utvrđenja koje potiče iz osmog vijeka. Lokalitet obiluje atrakcijama koje se ne smiju propustiti. Nakon toga slijedi obilazak dvorca Gibraltaro, dvorac se nalazi na brdu iznad tvrđave Alcazabe, a objekti su dijelom međusobno povezani. Na mjestu gdje se nalazi dvorac nekada se nalazio svetionik, a po njemu je dobio ime. Objekat je dograđivan i napuštan, a danas je nijemi svjedok slavnih dana. Sa zidina se pruža predivan pogled na more. Zatim ćemo posjetiti Rimski teatar, nezaobilaznu znamenitost. Izgrađen u prvom vijeku p.n.e. bio je u upotrebi do trećeg vijeka n.e. Nakon nedavne restauracije, Rimski teatar u Malagi ponovo je dobio funkciju prostora za izvođenje predstava. Slobodno vrijeme u centru grada (oko sat vremena). Povratak u hotel. Ostatak popodneva je slobodan. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN/ MALAGA - GRANADA

Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak u Granadu i Alhambra palatu, jedno od najljepših arhitektonskih čuda na svijetu. Granada je dom dva najpoznatija UNESCO-ova svjetska naslijeđa Španije: vrtova Generalife i prefinjene mavske arhitekture Alhambra palate. Slijedi obilazak ova dva najimpresivnijia spomenika mavske kulture u Španiji, okružena zadivljujućim planinama Sierra Nevade. Slušaćemo o historiji i arhitekturi ovog mjesta, a priča će nam pomoći da “zaronimo” ispod prelijepe arhitekture i dizajna i saznamo historiju dvije najposjećenije atrakcije na svijetu. Dva sata slobodnog vremena za sopstveno istraživanje Granade. Opcionalno ručak u nekom od lokalnih restorana. Povratak u Malagu. Večera i noćenje u hotelu.

4. DAN/ MALAGA - CORDOBA

Doručak u hotelu. Fakultativna vožnja do Cordobe. Ovaj intrigantni drevni grad bio je prijestolnica Mavarske Španije tokom tri vijeka i smatra se najvećim gradom u Evropi tokom vremena islamske vlasti. Obilazimo veličanstvenu Veliku džamiju u Cordobi, koja zadržava svoju nevjerovatnu islamsku arhitekturu. Zatim slijedi panoramski razgled Rimskog mosta, Jevrejske četvrti, Sinagoge u Cordobi. Tura impresivnim mavarskim dijelom Cordobe pružiće vam uvid u prošlost Andaluzije. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Malagu. Večera i noćenje.

5. DAN/ MALAGA - SEVILLA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Sevilju. Sagrađena na obalama Rijeka Guadalquivir, živopisna Sevilja ima bogato arapsko naslijeđe i šarene lokalne četvrti poput Triane i La Macarene. Najpoznatija su njena katedrala i tvrđava Alcazar, obje na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a obje ćete vidjeti tokom ovog uzbudljivog dnevnog izleta. Po dolasku u Sevilju, glavni grad regije Andaluzija i kulturni centar južne Španije, slijedi uživanje u panoramskom razgledanju grada: četvrti Santa Cruz, Alcazara, parka Marija Luisa, Avenije Palmi i parkova Expo 92. Nakon toga slijedi obilazak Kraljevskog Alcazara. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu i istraživanje ovog prelijepog grada u svom ritmu. Povratak u Malagu. Večera i noćenje u hotelu.

6. DAN/ MALAGA - RONDA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Rondu, grad koji leži na stijenama i u kojem je nastala korida. Veći dio Ronde, odnosno onaj njen najzanimljiviji i historijski dio, nalazi se na stijenama. Pogled sa mostova i sa stijena, prema prelijepim andaluzijskim selima i livadama, je zaista sjajan. Ronda je prelijepo historijsko mjesto smešteno na litici u pokrajini Andaluzija. Grad je poznat po svojim impresivnim klisurama, starom mostu Puente Nuevo i bogatom kulturnom naslijeđu. Pablo Picasso je takođe bio inspirisan Rondom za neka od svojih umjetničkih dijela. Nakon razgledanja slobodno vrijeme za sopstveno istraživanje grada. Povratak u Malagu. Večera i noćenje.

7. DAN/ MALAGA - SARAJEVO

Doručak u hotelu i check out. Transfer do aerodroma u Malagi. Let za Istanbul na letu TK 1304 u 12:20h. Dolazak u Istanbul 18:45h. Let za Sarajevo na letu TK 1025 u 20:00h. Dolazak u Sarajevo u 19:55h (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju