1. maj u Istanbulu (polazak 28.04.)

Turkish Airlines; Jutarnji polazak – večernji povratak

Prevoz: Avion

Datum: 28.04 – 02.05.2024.

Trajanje: 5 dana – 4 noćenja

Oznake: Grupno putovanje, Praznici

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana za minimalno 25 prijava:

HOTELI

CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATAREDOVNA CIJENA
Hotel Delta 3* ili sličan859 KM959 KM
Hotel Ephesus 4* ili sličan899 KM999 KM

 

Ponuda uključuje

Avio prevoz
Avio karte
Aerodromske takse
Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
Troškovi organizacije putovanja
Smještaj u izabranom hotelu u 1/2 sobama sa doručkom

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti
Putno zdravstveno osiguranje
Ulaznice
Doplata za 1/1 sobu (Hotel 3* – doplata 240 KM; Hotel 4* – doplata 360 KM)
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2 sata prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 09:10 sati na letu TK1022. Slijetanje u Istanbul u 12:05 sati (sva vremena su lokalna). Bit ćete očarani Istanbulom (ovaj grad ima naziv Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na Azijsku stranu na fakultativni izlet. Prvo ćemo obići Çamlıca džamiju. Najveću džamiju u Turskoj. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici, foto pauza kod Djevojačke kule, šetnja kod Uskudara. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN / ISTANBUL

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta cisternama i Kapali čaršiji. Povratak u hotel.

4. DAN / ISTANBUL

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Pierloti odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Posjetit ćemo Eyup džamiju. Nakon toga slijedi odlazak na Balat. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Transfera na aerodrom 2 sata prije leta. Prijava na let TK1025. Polijetanje u 18:50 sati. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 19:40 sati (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju