OMAN – DRAGULJ BLISKOG ISTOKA

Prevoz: Avion

Datum: 19.11. – 25.11.2024

Trajanje: 7 dana – 6 noćenja

Oznake: Grupno putovanje

 Drugi svijet, drugi način života, druga atmosfera… Oman je jedna od najboljih destinacija za posjetiti, a da se pomaknete iz zone komfora. Država smještena na jugu Arapskog poluotoka, ne ugošćava previše turista, ponajprije jer se malo ljudi interesuje za dolazak ovdje. I to je grehota. Predivni pejzaži, još ljepši pogled na pustinje, plantaže, gradove i potpuno drugačiji doživljaj putovanja. Puno ljepši nego što biste mislili. S razlogom se smatra pravim malim arapskim draguljem, netaknut i specifičan. Kupajte se u smaragdno-zelenoj vodi, uživajte u prostranstvima pustinja, doživite čar Muscata…

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Obilazak grada Muscata (ulaznica u muzej Bait Zubair uključena u cijenu): 35 EUR
  • Obilazak grada Nizwa, Bahla & Jabreen (uključen ručak u lokalnom restoranu, ulaznica za Nizwu i Jabreen tvrdžavu): 79 EUR
  • Fin plaza i Wadi Shab (uključen ručak u lokalnom restoranu): 55 EUR
  • Wadi Bani Khalid i Wahiba tura 97 EUR
  • Krstarenje sa promatranjem delfina – 2 sata uljučujuci transfer ( usluga vodiča niej dostupna) 50 EUR
  • Večernje krstarenje sa zalaskom sunca – 2 sata uljučujuci transfer ( usluga vodiča niej dostupna) 55 EUR
  • Cjelodnevni obilazak sela Jabal Shams, Al Hamra i Masfah 4X4 sa ručkom 100 EUR

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijene aranžmana za min 20 PAX:

HOTELCIJENA PO OSOBI ZA PRVIH 10 UPLATA:CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE UPLATE:
Hotel Platinum 3*, ili sličan1899 KM2099 KM

Ponuda uključuje

– Avio karte Sarajevo-Istanbul-Muscat-Istanbul-Sarajevo / Turkish Airlines
– Aerodromske takse!
– Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
– Hotelski smještaj na bazi 6noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
– Pratilac grupe za min. 20 prijavljenih
– Kompletna organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

– Fakultativne izlete
– Vizu sa ishođenjenjem za Oman 40 EUR
– Putno zdravstveno osiguranje / Osiguranje od otkaza
– Napojnice

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. Dan / SARAJEVO - MUSCAT

Okupljanje grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul na letu TK1022 u 15:30 sati sa presjedanjem Istanbul – Muscat na letu TK860 u 01:10 sati. (sva vremena su lokalna).

2. Dan / OBILAZAK GRADA MUSCATA

Planirano slijetanje u Muscat je u 07:50 sati. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole te transfer do hotela. Check in u hotel. Doručak. Fakultativni obilazak grada. Kao rijedak spoj drevnog i modernog, Muskat je prekrasan grad koji leži u lavirintu smeđih naboranih planina. Uljuljkan Arapskim morem, grad je doživio dramatičan razvoj u posljednje dvije ili tri decenije. Međutim, Muskat se ponosi činjenicom da je sačuvao svoju sjajnu kulturu i baštinu. Naša posjeta počinje vožnjom kroz prostor ministarstava, gdje možete vidjeti niz modernih zgrada sa primjesama antičke, islamske arhitekture. Prvo ćemo posjet Bait Al Zubair muzej, koji ima lijepu izložbu omanske historije i kulture, koja obuhvata sve tradicionalne vrijednosti područja. Imat ćete i foto-stanicu u veličanstvenoj palači Al Alam (zvanična rezidencija sultana Qaboosa) okruženoj dvostrukim portugalskim tvrđavama Mirani i Jalali. Zatim nastavite da posjetite folklornu Muttrah souk, s uskim natkrivenim uličicama gdje možete osjetiti egzotične arome gomile začina, zrna kafe i drevnih lijekova, sve zamamne mirise koji ispunjavaju zrak, a zatim se vratite u hotel. Noćenje.
Fakultativni izlet večernje krstarenje sa posmatranjem zalaska sunca u 15:45 sati.

3. Dan / KRSTARENJE

Doručak. Uživajte i opustite se u hotelu ili gradu. Fakultativni izlet krstarenje s posmatranjem delfina ili večernje krstarenje sa posmatranjem zalaska sunca. Noćenje.

4. Dan / NIZWA – BAHLA – JABREEN

Doručak. Fakultativni izlet Nizwe, Bahla & Jabreen. Tvrđave i dvorci su najupečatljivije kulturne znamenitosti Omana i zajedno sa svojim kulama i gradskim zidinama, istorijski su korišteni kao obrambeni vidikovci za bastione. Procjenjuje se da u Omanu postoji preko 500 tvrđava, dvoraca i kula, a naša današnja posjeta uključuje nekoliko njih koji su upečatljivi po svojoj arhitekturi i stilu. Drevni glavni grad Omana, Nizwa, bio je sjedište učenja i rodno mjesto islama u Omanu. Okrugla tvrđava iz 17. vijeka i souq poznat po srebrnom nakitu glavna su atrakcija Nizwe, a da ne spominjemo popularnu i zanimljivu aukciju stoke koja se održava svakog petka. Izgrađena na kamenoj podlozi, ogromna kula je dizajnirana da izdrži vibracije 24 topa. Zatim prelazimo na Bahlu poznatu po svojoj ručno rađenoj grnčariji. Posjetite tvrđavu Bahla. Zatim nastavite do Jabreena i fotografirajte se u zamku Jabreen, ručak u lokalnom restoranu i povratak nazad u Muscat. Noćenje.

5. Dan / SINKHOLE – FIN PLAŽA - WADI SHAB

Doručak. Fakultativni izleti. Prva posjeta Sultan Qaboos velikoj džamiji koja ima izvanredno arhitektonsko dostignuće. Kao savremena bogomolja služi kao duhovni orijentir za moderni Oman, projektujući vrijednosti i težnje naroda Omana. Kao građevina, održava savršenu ravnotežu između estetike, kulture i duboko ukorijenjene islamske tradicije. Zatim nastavljamo put do WADI SHAB-a: pogled koji oduzima dah, spektakularan ulaz, prirodni bazeni i terase prošarane plantažama čine ovaj vadi jednim od najljepših mjesta u Sultaniji. 45 minuta hoda kroz duboku klisuru potrebno je da se dođe do bazena sa smaragdnom vodom: idealno mjesto za zasluženo kupanje. Zaustavit ćemo se na plaži Fin, sljedeća posjeta je čuvena vrtača, dio urušene planine ispunjene morskom vodom. Zatim povratak u hotel Muscatu i noćenje. Noćenje.

6. Dan / WADI BANI KHALID

Doručak. Preporučujemo Vam fakultativni izlet Wadi Bani Khalid, magičnu oazu u pustinji. Wadi na arapskom znači dolina, ali u Omanu tako zovu doline s koritom rijeke, koje je uglavnom suho ili s vrlo malo vode. Vode ima samo nakon kiša, koje su ovdje iznenadne, kratke i obilate. Bez obzira na količinu vode, oko korita je uvijek zeleno. Omanci su kroz stoljeća izgradili falaje koji vodu crpe s izvora, prije nego ih upiju prazna korita. Nakon kupanja odlazimo put pješčane pustinje. Nastavljamo uzbudljivu vožnju u 4×4 vozilima. Ručak u kampu pod pustinjskim zvjezdanim nebom. Povratak u hotel u Muscatu.

7. Dan / MUSCAT – SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela. Odlazak na aerodrom dva sata prije leta. Let na relaciji Muscat – Istanbul na letu TK 861 u 08:05h, dolazak u Istanbul u 12:45 h. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo na letu TK1021 u 14:45 sati. Dolazak je predviđen u Sarajevo u 14:40 sati. (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju