BASKIJA (25.09. – 30.09.2024.)

BILBAO – SAN SEBASTIAN – POTUGALETA- HONDARRIBIA – LA RIOJA // Turkish Airlines

Prevoz: Avion

Datum: 25.09. - 30.09.2024.

Trajanje: 6 dana – 5 noćenja

Oznake: Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena, U CIJENU UKLJUČENI IZLETI, Svi izleti uključeni u cijenu

Bilbao, grad moćnih mostova i živopisnih trgova, gdje se susreću tradicija i moderna umjetnost. Bilbao je mjesto gdje se kultura širi, gdje se susreću ljudi, ideje, i snovi se rađaju bez smetnji. Guggenheim muzej predstavlja remek-djelo arhitekture. Sjaji poput bisera, privlačeći poglede svih kultura. Remek-djelo arhitekta Franka Gehryja može se pohvaliti bogatim stalnim postavom, u kojem se nalaze djela Andyja Warhola, Yvesa Kleina i ostalih glasovitih autora, ali i stalnim gostujućim izložbama koje vas neće razočarati. Portugalete je šarmantan grad smješten na sjeveru Španije, u pokrajini Biskaia u autonomnoj zajednici Baskija. Ovaj živopisni grad se ističe svojom bogatom historijom, spektakularnom arhitekturom i živahnom atmosferom. Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Portugaletu je most Puente Colgante, ili Viseći most, koji povezuje grad s susjednim Getxom preko rijeke Nervión. Ovaj impresivni most, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, ikona je Portugaletea i simbol njegove industrijske prošlosti.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

SMJEŠTAJ CIJENA ZA PRVIH 5 UPLATAREDOVNA CIJENA
Holiday Inn Express 3*1 799 KM1 899 KM

Ponuda uključuje

• avio prevoz na relaciji Sarajevo – Bilbao via Istanbul – Turkish Airlines
• aerodromske takse!
• smještaj u 1/2 sobama na bazi noćenja s doručkom
• organizacija putovanja
• pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Španiji
• izleti prema programu!

Ponuda ne uključuje

• doplata za jednokrevetnu sobu 550 KM
• putno zdravstveno osiguranje/osiguranje od otkaza
• ulaznice u objekte
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1.dan /25. septembar/ Sarajevo - Bilbao

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Nakon carinskih i graničnih formalnosti let za Istanbul u 09:15h sa Turkish Airlinesom na letu TK 1022. Dolazak u Istanbul u 12:15h. Let za Bilbao na letu TK 1317 u 14:00h. Dolazak u Bilbao u 17:25h. Transfer do hotela. Ostatak popodneva slobodan za vlastito istraživanje. Noćenje u hotelu.

2.dan / 26. septembar/ Bilbao - cjelodnevna tura uz obilazak Muzeja Gugenhajm i starog dijela Bilbaa

Doručak. Polazak na cjelodnevno panoramsko i pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča. Tura počinje na vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najljepši pogled na grad. Obilazak grada se nastavlja ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo). Šetnja kroz pješačku zonu uz obilazak Santiago katedrale (Catedral de Santiago). Sagrađena je između posljednje četvrtine četrnaestog vijeka i početka šesnaestog vijeka u gotičkom stilu. Zatim ide obilazak Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), zdanje sa početka XIX vijeka, na obali rijeke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Pauza za ručak. Zatim, obilazak Muzeja Gugenheim. Muzej Gugenheim sadrži najveću izložbu savremene umjetnosti u Španiji koja predstavlja vrhunac savremene umjetnosti, mnoštvo arhitektonskih inovacija i slavi ponovno rođenje grada. U muzeju se nalaze djela mnogih umjetnika, uključujući Jeffa Koonsa, Anish Kapoora, Richarda Serru i drugih. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan / 27. septembar/ Bilbao - San Sebastian - Hondarribia (Fuenterrabia) - Bilbao

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u San Sebastian i Hondarribia (Fuenterrabia). San Sebastian ili Donostia je mondenski biser kantabrijske obale. Glavni je grad baskijske provincije Gipuskoa. Smješten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. Obilazak starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najljepšeg gradskog parka Alderdi. Zatim most Vizcaia. U pitanju je izuzetna konstrukcija čelične arhitekture karakteristične za industrijsku revoluciju, koja kombinuje tehnologiju gvožđa sa inovativnom upotrebom čeličnih kablova. Bio je to prvi transportni viseći most na svijetu i služio je kao model za mnoge druge slične mostove u Evropi, Africi i Americi, najbolje očuvan od onih koji još uvijek postoje i jedini koji je sačuvao svoju prvobitnu upotrebu. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, pa nastavak ka gradu Fuenterrabia. Fuenterrabia je grad u sjevernoj Španiji smješten na obali rijeke Bidasoa koja čini prirodnu granicu s Francuskom. Grad ima bogatu historiju i zanimljivu arhitekturu, uključujući zidine i dvorac u starom dijelu grada. Povratak u Bilbao. Noćenje.

4. DAN / 28. SEPTEMBAR / BILBAO – PAMPLONA - BILBAO

Doručak. Odlazak u posjetu Pamploni, glavnom gradu oblasti Navara i ujedno gradu poznatom po tome što je Ernest Hemingway prvi put došao u Pamplonu sa 24 godine, 1923. Došao je kao novinar „Toronto Star“ u potrazi za materijalom za svoje novinske izvještaje. Njegova strastvena priroda, otvoren stav i jasna predispozicija da se potpuno uključi u atmosferu značili su da nije imao problema u povezivanju s ljudima, što je njegovu potpunu integraciju u fešte činilo vrlo glatkim procesom. Tako je započela ljubav pisca prema Pamploni i svečanostima u San Ferminu. Tri godine nakon svoje prve posjete Pamploni objavio je svoj prvi uspješan roman “Fiesta: Sunce također izlazi”, preveden na španski pod naslovom “Fiesta”. Može se reći da ako su fešte u San Ferminu već bile velike, Hemingway ih je učinio univerzalnim. Obilazak znamenitosti grada. Povratak u Bilbao u hotel. Noćenje.

5. DAN / 29. SEPTEMBAR / BILBAO – PORTUGALETE - BILETA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Portugaleteu. Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Portugaletei je most Puente Colgante ili Viseći most koji povezuje grad s susjednim Getxom preko rijeke Nervión. Ovaj impresivni most, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, ikona je Portugalete i simbol njegove industrijske prošlosti. Grad također obiluje kulturnim blagom poput crkve Santa Maria, koja datira iz 15. stoljeća i predstavlja remek-djelo gotičke arhitekture. Uz to, Portugalete nudi širok spektar restorana, kafića i trgovina, gdje posjetitelji mogu uživati u lokalnim specijalitetima i kupovati autentične suvenire. Povratak u Bilbao. Noćenje.

6. DAN / 30. SEPTEMBAR / BILBAO - SARAJEVO

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Let za Istanbul na letu TK 1316 u 12:10h. Dolazak u Istanbul u 17:15h. Let za Sarajevo na letu TK 1025 u 19:00h. Dolazak u Sarajevo u 19:55h (sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 40 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Oman, Umra…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju sa kojom prihvatate opće uslove putovanja turistčke agencije Relax Tours.. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje sa uračunatim popustom u iznosu od 5%. STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska ili ne pojavljivanje zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Agencija nije odgovorna u slučaju pomjeranja predviđenog vremena polijetanja od strane avio-kompanije kao i kašnjenja aviona na jednom ili više redovnih ili čarter letova u toku realizacije putovanja, organizator putovanja nema uticaja na eventualne posljedice izazvane kašnjenjem ili otkazom leta, izazvanim bilo kojim uzrokom, koji je van sfere uticaja organizatora, kao što su bezbjednosni razlozi, dozvole kontrole leta, vremenski uslovi, tehnički kvarovi i sl. već se primjenju važeći propisi i uzanse u avio prometu. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju