EKSKURZIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

HIT LJETA 2022! DIREKTAN LET IZ SARAJEVA!

Prevoz: Avion

Datum: MAJ/JUNI 2022

Trajanje: 8 dana

Oznake: Grupno putovanje, Odlična cijena

Prosječna temperatura +30C

POLASCI U MJESECU MAJU PO NEVJEROVATNIM CIJENAMA!

Hurgada se od pitomog ribarskog sela pretvorila u pravog turističkog labuda, koji posjetitelja osvaja već na prvi pogled. Jedno je od najpoznatijih egipatskih ljetovališta s kristalno čistim morem i beskrajno dugim pješčanim plažama. Obilazak muzeja otkrit će vam bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Crvenog mora, a šetnjom prepunim bazarima i džamijama u gradskom centru na najbolji ćete način doživjeti egipatski način života. Brojne diskoteke svakodnevno pozivaju na duge i nezaboravne noćne provode. Prepustite se odmaranju na dugim plažama velikih hotelskih lanaca, uživanju u brojnim vodenim sportovima i istraživanju prekrasnog podmorja. Čari mnogobrojnih prodavnica posebno će oduševiti žensku populaciju, a raznovrsni restorani i sisha barovi istinske hedoniste.

Relax Tours je ove godine obezbijedio posebne termine za putovanje na 𝐄𝐊𝐒𝐊𝐔𝐑𝐙𝐈𝐉𝐔 u Hurghadu direktnim letovima iz Sarajeva za sve srednjoškolce, studente i profesore po nevjerovatnoj cijeni već od 𝟕𝟓𝟗 𝐊𝐌.

Osim što ćete priuštiti sebi nezaboravnu ekskurziju, ljetovanje, nezaboravan provod, imaćete priliku i obići sve znamenitoste ove čuvene afričke zemlje. Relax Tours je obezbijedio fantastične fakultativne izlete po vrlo povoljnim cijenama. Sa stručnim vodičima moći ćete posjetiti sve čari Egipta uključujući plovidbu brodom do čuvene Orange bay plaže, odlazak džipovima u pustinju, obilazak beduinskog sela, jahanje kamila, vožnja kvadova, show sa delfinima, ronjenje u Crvenom moru, obilazak Rajskog ostrva, Luksora, Hurgade, Kaira i naravno neizostavnih egipatskih piramida.

Ponuda uključuje

Avio prevoz
Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
Troškovi organizacije putovanja
Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobi na bazi 7 ili 11 noćenja

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti
Lični troškovi potnika
Putno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi
PCR test ili Antigen test
Doplata za 1/1
Aerodromske takse 160 KM
Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Hurghadu – cijena 25 USD po osobi (važi za grupu od 10+osoba) – za ishođenje vize u Sarajevu prije polaska na putovanje cijena iznosi 100 KM
YQ Taksa za gorivo (u slučaju poskupljenja, određuje se prije polaska)
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – HURGHADA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Prijava na direktan let Air Cairo u 16:30 sati. Slijetanje u Hurghadu je predviđeno u 20:00 sati (sva vremena su lokalna-trajanje leta cca 3.5 sata). Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Noćenje.

2. DAN – 7. DAN / HURGHADA

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta poput uzbudljivog Jeep safari ili Moto safari u dogovoru s grupom. Preporučujemo fakultativni odlazak na krstarenje na Rajski otok - Giftun Island, koji uključuje polazak iz hotela sa modernim autobusima u luku (marinu) u 09 sati. Ukrcavanje na brod i početak plovidbe, uz nekoliko zaustavljanja za ronjenje, svako zaustavljanje po sat vremena, do dolaska na Giftun otok. Ovaj „rajski otok“, kako ga mnogi nazivaju, sadrži sve ono što možete vidjeti na najljepšim razglednicama – tirkizno more, mekani bijeli pijesak, koralne grebene i pogled koji će Vam oduzeti dah. Nakon što izađete iz broda na otok Giftun, imaćete priliku za kupanje, sunčanje i osvježenje u jednom od prelijepih barova izgrađenih od lišća palme. Nakon sat vremena, povratak na brod gdje se služi lagani ručak sa pićem uz Vašu plovidbu nazad. U povratku Vas očekuje 2-3 zaustavljanja do pristajanja u luku (marinu). Iskrcavanje iz broda, te povratak u hotel u popodnevnim satima. Preporučujemo i fakultativni cjelodnevni izlet u Luxor koji obuhvata odlazak iz hotela sa modernim autobusima u 05.00 h, koristeći put Hurghada/Luxor. Dolazak oko 09.00 sati, te obilazak historijskog područja sa očuvanim spomenicima iz doba faraona. Obilazak Luxora koji zajedno sa svojim okruženjem sadrži skoro 80% egipatskog historijskog blaga, posjeta zapadnoj obali, uključujući Dolinu Kraljeva, koja je danas zajedno sa piramidama u Gizi, najznamenitije i najposjećenije mjesto u Egiptu. Povratak na istočnu obalu, gdje će Vam se služiti ručak u jednom od restorana na Nilu. Nakon ručka obilazak hramova Karnak, slobodno vrijeme za obilazak Luxora koji predstavlja nevjerovatan muzej na otvorenom, u koji ljudi dolaze od davnina. Povratak u Hurghadu uvečernjim satima.

8. DAN / HURGHADA – SARAJEVO

Stigli smo i do kraja ovog krasnog putovanja, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka i slika sa putovanja. Nakon doručka transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi. Let za Sarajevo u 12:00 sati. Slijetanje u Sarajevo u 15:30 sati (sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

Za putovanje u Egipat za BiH državljane, potrebno je:

– Imati biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat
– Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Egipat; cijena iznosi 25 USD po osobi
– Prije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša

COVID restrikcije za Egipat:

– Potvrda o potpunoj vakcinaciji ILI
– PCR test ne stariji od 72 sata ILI
– Antigen test ne stariji od 24 sata
– Djeci do 12 godina nije potreban PCR niti antigen test
– Svi certifikati treba da posjeduju QR kod i da su na engleskom jeziku

Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete, kao i sve COVID regulacije potrebne za ulazak u određenu državu!
Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije. Agencija je isključivo zadužena za turističke aranžmane.
Molimo provjerite tačnost podataka u ponudi jer nakon naloga za izdavanje karte, reklamacije možemo uvažiti isključivo uz doplatu prema pravilima prijevoznika.
Prema Uredbi, putnici nemaju prava povrata ako im je ukrcaj uskraćen zbog opravdanih zdravstvenih ili sigurnosnih razloga ili neodgovarajuće putne dokumentacije. U svakom slučaju, putnici bi trebali provjeriti primjenjive javnozdravstvene mjere i povezana ograničenja koja se primjenjuju na odredištu te osigurati da imaju svu potrebnu relevantnu dokumentaciju koju zahtijeva država članica odredišta.
Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje najmanje 150 dana, odnosno 5 mjeseci od dana ulaska, a za većinu ostalih država 6 mjeseci, te su u svakom trenutku moguće izmjene.
Državljanima koji ne ispunjavaju ove uvjete neće biti dozvoljen ulazak u Republiku Tursku i bit će vraćeni sa aerodroma polaska.
Avio kompanija ne dozvoljava povrat niti promjenu već izdatih avio karata tim putnicima.

Napominjemo da Agencija nije odgovorna u slučaju odbijanja, odnosno neizdavanja vize potrebne za ulazak u određenu državu te se primjenjuju storno troškovi iz uzansi turističke agencije Relax Tours.

Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za storniranje ili kašnjenje letova i slično.

Detalji leta:

Polazak iz Sarajeva za Hurghadu u 16:30 sati, dolazak u Hurghadu u 20:00 sati
Polazak iz Hurghade za Sarajevo u 12:00 sati, dolazak u Sarajevo u 15:30 sati

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju