DUBAI – individualni polasci

Prevoz: Avion

Datum: ponedeljak; srijeda; subota

Trajanje: 8 dana – 7 noćenja

Oznake: Individualni aranžmani

Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od prelijepih pjeskovitih plaža. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima.

Minimalno 2 osobeCijena od
Hotel Tulip Al Barsha ili sličan1.699 KM
Hotel Novotel Al Barsha ili sličan2.099 KM
Ostali hoteli na upit! MOGUĆNOST DUŽEG ILI KRAĆEG BORAVKA! Polasci su na individualnoj bazi uz mogućnost pravljenja ponude prema datumima koji Vama odgovaraju!

NAPOMENA: Ponuda važi za polaske u januaru i februaru, te ovisi o raspoloživosti u trenutku rezervacije.

Ponuda uključuje

Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo
Aerodromske takse
20 kg prtljaga kao i obrok u letu, ručni prtljag 7kg
Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
Troškove organizacije putovanja

Ponuda ne uključuje

Putno zdravstveno osiguranje
Cijenu vize sa ishođenjem 200 KM
Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 4 EUR do 5 EUR po osobi, po danu
Fakultativne izlete i lične troškove putnika
Doplatu za 1/1 sobu
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN/ SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dubai u 14:30 sati na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai je predviđeno u 22:50 sati (sva navedena vremena su lokalna). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2-7. DAN/ DUBAI

2. Doručak, nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za induvidualne aktivnosti, kupanje te posjetu Dubai Mallu koji je jedan od najvećih shopping centara na svijetu i raj za ljubitelje shoppinga. Osim bezbroj prodavnica, u Dubai Mallu se nalazi i akvarij s najvećim staklenim zidom i klizalište. Unutar Dubai Malla se nalazi souq, nešto poput tradicionalne pijace ili bazara, a izvan se nalaze fontane i Burj Khalifa ili odlazak na neki od fakultativnih izleta.
3. Razgled Dubaija - Na ovom izletu ćete uz pratnju vodiča imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiju. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu i igrajuće fontane koje oduzimaju dah.
4. Cjelodnevni izlet u Abu Dhab - glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Kratko zaustavljanje kod muzeja Louvre i odlazak na tržnicu datula. Odlazak do Qasr Al Watan (ulaznica se plaća posebno), nezaobilazne predsjedničke palače koja je tek nedavno otvorila svoja vrata posjetiteljima te će vas ostaviti bez daha svojim bogato ukrašenim interijerom. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nastavak putovanja prema džamiji šeika Zayeda, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
5. Miracle Garden& Global Village - nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 miliona cvjetova. Otvoren je 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Nakon Miracle Gardena posjetit ćemo Global Village gdje ćete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju te poznate građevine I atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program.
Dessert safari - podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u autentičnom, orijentalnom okruženju uz zabavni program.
Uživajte na prelijepim plažama, šetnji, istraživanju čarobnog arapskog svijeta. Noćenje.

8. DAN/ DUBAI – SARAJEVO

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 10:10 sati na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:30 sati po lokalnom vremenu (sva navedena vremena su lokalna).

Dodatne informacije

**Napomena: Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 2 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena. Raspored ponuđenih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog. Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 2 putnika, dana 06.01.2023 i na osnovu odnosa kursa 1 USD = 2,02 KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kursa dolara.
OBAVEZNO: Molimo da svoje fakultativne aranžmane rezervišete u Relax Tours poslovnici minimalno 10 dana prije početka putovanja. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost ugostiteljskih kapaciteta, turističkih objekata, prevoza i ostalih sadržaja koji čine gore pomenute usluge potpunim. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji države te može biti različita u odnosu na evropsku kategorizaciju. Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova do samog polaska, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija Relax Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Fly Dubai.

Ovaj program je samo prijedlog te može doći do izmjene istog, kao i promjene satnice reda letenja.

Vaš pouzdan partner za putovanja, RELAX TOURS!

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju