JEDINSTVENO PUTOVANJE JORDAN

SVI IZLETI + POLUPANSION + NOĆENJE U PUSTINJI

Prevoz: Avion

Datum: 20.05.-28.05.2024.

Trajanje: 9 dana – 7 noćenja

Oznake: Grupno putovanje

Vodimo vas na road trip kroz Jordan, državu prepunu skrivenih bisera, ali i popularnih turističkih mjesta. Glavni grad Amman je nevjerovatan miks tradicije i modernog stila koji nudi puno više nego što mislite. Šta tek reći za očaravajuću Petru? Jedno od sedam novih svjetskih čuda, mjesto gdje jednostavno morate doći barem jednom u životu, mjesto na kojem ćete poželjeti ostati zauvijek. Lezite na Mrtvo more. Da, upravo tako, lezite na more. Pokrijte se ljekovitim blatom i pokušajte se okupati u najslanijoj vodi na planeti. Mi vam garantujemo da malo gdje na svijetu možete uživati kao u Jordanu, te osjetiti taj dašak daleke historije prilagođene modernom svijetu.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

MINIMALNO 20 OSOBA:

HOTELI CIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVA:CIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE:
Hoteli  3*,4*i 5*2.399 KM2.599 KM

Ponuda uključuje

• Avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Amman; Aqaba – Istanbul – Sarajevo + aerodromske takse
• Pratilac grupe za minimalno 20 uplata
• Smještaj u hotelima 3*,4* u dvokrevetnoj sobi na bazi POLUPANSIONA
• Jedna noć u Wadi Rum u luksuznom kampu 5* na bazi POLUPANSIONA
• Asistent na aerodromu te na granici za sve formalnosti
• Vodič na našem jeziku
• 1 mala flaše vode svaki dan za svakog putnika u Jordanu
• Izleti prema programu
• Dva sata vožnje džipovima u Wadi Rum

Ponuda ne uključuje

• Sve napojnice (hoteli, vodiči, vozači busa i džipova, restorani)
• Putničko zdravstveno osiguranje
• Lične troškove svakog putnika
• Ulaznice prema programu cca 120 USD
• Ručkovi
• Viza za Jordan koja se izdaje na aerodromu u Ammanu i iznosi cca 55 USD
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL – AMMAN

Polazak s aerodroma u Sarajevu u 14:25 sati te slijetanje u Istanbul u 17:25 sati. Nastavak putovanja iz Istanbula u 20:50 sati te dolazak u Amman, glavni grad Jordana u 01:30 sati. Transfer do hotela. Smještaj.

2. DAN / AMMAN – AJLUN – JERASH –AMMAN

Doručak. Dan započinjemo istraživanjem Jerash-a, najboljeg primjera Rimskog grada na cijelom prstoru Srednjeg istoka. Potom ćemo posjetiti Ajluon i Salahuddinovu tvrđavu. Uloga tvrđave je bila da se posmatra prostor Jordanske udoline kao i putevi prema Siriji, ali i zaštiti prostor. Ovdje se nalazi i mali muzej unutar tvrđave, ne propustite predivan pogled s njenog vrha. Povratak u hotel u Ammanu. Večera. Noćenje.

3. DAN / AMMAN TURA– MRTVO MORE – AMMAN

Doručak. Krećemo na izlet u Ammanu i istražujemo ovaj užurbani grad. Iako je glavni grad Jordana spomenut još u Bibliji, grad je danas ustvari moderan s nekoliko antičkih atrakcija za posjetiti. U centru grada uživajte u Citadeli s ostacima iz rimskog doba pa sve do islamskog perioda uz mali Arheološki muzej. S druge strane ćete vidjeti Rimski teatar iz 2. stoljeća sa 6 hiljada sjedećih mjesta. Zatim slijedi vožnja prema Mrtvom moru, najdubljem slanom jezeru na svijetu. S obzirom na iznimno visoki salinitet u njemu nema nikakvog života, a isti taj salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista koji se vole izležavati na površini mora. Mrtvo more, odnosno jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, što pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini (iako se ne preporučuje boravak u vodi duži od 15 minuta). Vrijeme za kratko kupanje. Povratak u hotel u Ammanu. Večera. Noćenje.

4. DAN / ASHABUL KAHFI – „PUSTINJSKI DVORCI“ – AMMAN

Doručak. Nakon doručka odlazak u posjetu pećini Ashab el Kahfi, koja je djelimično nastala prirodno, a djelimično izgrađena od strane čovjeka. Pećina Ashabul Kahfi, ili Pećina Sedmorice Spavača, je mjesto koje ima duboko ukorijenjeno mjesto u muslimanskoj tradiciji i vjerovanju. Prema islamskoj predaji, Sedmorica Spavača su sedam mladića koji su se sakrili u pećinu kako bi izbjegli progonstvo zbog svoje vjere u Allaha. Legenda kaže da su ovi mladići, poznati i kao Ashabul Kahfi, ili ljudi pećine, pobjegli od progona i tražili utočište u pećini. Tu su zatim pali u dubok san koji je trajao 300 godina, za koje su vjerovali da su samo kratko spavali. Kada su se probudili, svijet se drastično promijenio, a njihova priča postala je simbol vjerničke izdržljivosti i zaštite Božje milosti. Pećina Ashabul Kahfi postala je sveto mjesto za mnoge muslimane koji posjećuju pećinu kako bi odašiljali molitve i tražili blagoslov. Mnogi vjeruju da posjeta ovom mjestu donosi duhovni mir. Povratak u Amman. Večera. Noćenje.

5. DAN / AMMAN – NEBO – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela. Čeka vas nekoliko sati duga tura specifičnom rutom. Prvo odlazimo do planine Nebo. S tog mjesta ćete uživati u pogledu na Jordansku dolinu, Mrtvo more i dijelove Svete zemlje. Prema Bibliji, ovo je mjesto odakle je Mojsije posljednji put pogledao Svetu zemlju i naložio da mu to bude mjesto gdje će se ukopati. Kratki put do Madabe, poznatog u Jordanu kao „Grad mozaika“. Pogledajte poznate mozaičke mape Jerusalema iz 6. stoljeća i Svete zemlje u crkvi Sv. Džordža. Nastavljemo put prema prema Petri, gradu Nabetejaca. Poznata je po svojim impozantnim kamenim građevinama i skulpturama, te je često nazivaju "Grad u Kamenu". Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN / PETRA TURA - WADI RUM

Doručak. Nakon doručak krećemo na cjelodnevni izlet Petrom. Petra je najveća atrakcija Jordana, osnovana je još u 6. stoljeću p.n.e. od strane arapa Nabatejaca. Proći ćemo kroz uski kanjon zvan “Sik” uz divne pjeskovite boje. Iza kanjona dolazimo do najljepše građevine, Riznice. Riznica je impozantna grobnica urezana u stijenu koja služi kao monumentalni ulaz u grad. Tu su i mnoge druge građevine poput hrama, grobnica, amfiteatara i stambenih kompleksa, što svjedoči o bogatoj historiji i kulturnom naslijeđu ovog grada. Nastavljamo puto do Wadi Rum-a. Smještaj u kamp. Večera. Noćenje.

7. DAN / WADI RUM - AQABA

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo na put prema „Mjesečevoj dolini“ na vožnu džipovima u trajanju od dva sata. Wadi Rum je najveća pustinja u Jordanu i nenaseljena je još od prethistorijskog doba. Nestvaran pejzaž, razne boje pijeska, natpisi Nabatejaca na kamenju i prirodni most od stijena, kanjoni su samo neki od mnogih znamenitosti ovog mjesta koje već dugo služi za snimanje holivudskih filmova. Nakon Wadi Ruma slijedi vožnja nekih 45 minuta do obalnog grada Akabe. Smještaj u hotel. Slobodno popodne na obali Crvenog mora. Večera. Noćenje.

8. DAN / AQABA

Doručak. Odjava iz hotela do 12h. Slobodno vrijeme za uživanje u plažama Aqabe. Transfer do aerodroma u Aqabi.

9. DAN / AQABA - ISTANBUL - SARAJEVO

Let iz Aqabe u 00:40 sati, te slijetanje u Istanbul u 04:50 sati. Nastavak putovanja iz Istanbula u 07:25 sati, te dolazak u Sarajevo u 08:15 sati (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju