UMRA U FEBRUARU

4 NOĆI U MEDINI / 7 NOĆI U MEKI Slijetanje u Medinu, a povratak iz Džede sa Turkish Airlines!

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im.”
UMRA je
jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Cjenovnik:

HOTELI MEDINA HOTELI MEKA CIJENA ZA PRVIH

10 UPLATA

REDOVNA CIJENA
Hotel Crowne Plaza 5* ili sličan

Noćenje sa doručkom

Hotel Shaza 5* ili sličan

Noćenje sa doručkom

1/4 soba= 2.399 KM

1/3 soba= 2.529 KM

1/2 soba= 2.799 KM

1/4 soba= 2.499 KM

1/3 soba= 2.629 KM

1/2 soba= 2.899 KM

Hoteli u neposrednoj blizini Harema!

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Plan putovanja

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Let za Istanbul na liniji TK 1022 u 15:25 sati. Dolazak u Istanbul u 19:15 sati. Presijedanje na let za Medinu u 23:10 sati na liniji TK 98. Slijetanje u Medinu je u 02:30 sati (sva vremena su lokalna). Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje u Medini.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Slobodno vrijeme. Noćenje u Medini.

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhammeda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetiti ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika), te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Slobodno vrijeme za ibadet u Medini. Napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje u Meki.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Slobodno vrijeme za ibadet. Noćenje u Meki.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Odlazak na Džuma namaz. Noćenje u Meki.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Oko 9:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefat učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdallifi. Prolazimo pored  planine Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja. Povratak u Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Obavljanje oproštajnog Tavafa, ibadeti u džamiji. Noćenje u Meki.

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Nakon doručka slijedi ukrcavanje u autobuse i transfer prema aerodromu u Džedi. Nakon obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Istanbul na letu TK 93 u 14:15 sati. Slijetanje u Istanbul je predviđeno u 18:25 sati. Slijedi presijedanje na let TK 1025 za Sarajevo u 19:30 sati. Dolazak u Sarajevo u 19:25 sati (sva vremena su lokalna).

Aranžman uključuje

Aerodromske takse
Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina – Džeda – Istanbul – Sarajevo
Svi transferi i posjete prema programu
Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 4 noći u Medini/ 7 noći u Meki
Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre
Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
Organizacija putovanja

Aranžman ne uključuje

Troškove vize sa osiguranjem i ishođenja vize
Doplata za 1/1 sobu: 1.200 KM
Osiguranje od otkaza
Lični troškovi svakog putnika

Već od

2,399 KM

Termin putovanja:  11.02 – 22.02.2023.

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

Za vizu je potrebna sljedeća dokumentacija:
- Potvrda iz firme da ste u radnom odnosu (za penzionere dovoljan ček od penzije)
- Potvrda iz banke da imate otvoren transakcijski račun (s minimalno 2000 KM na računu)
- Pasoš
- Dvije fotografije sa bijelom poleđinom (kao za pasoš)
- Ako supruga nije u radnom odnosu, te nije u mogućnosti dostaviti pomenutu dokumentaciju iz firme, potrebno je da za nju dostavite vjenčani list.

*Napomena: Za osobe preko 60 godina, cijena vize iznosi 580 KM

 

ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM PO ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE!

NAPOMENA: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog. Moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata, avio karata, smještaja, kursa dolara ili eura i ostalih troškova koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana.

 

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% avans. Ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska. Za otkaz 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 20-29 dana: 30% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska: 50%; 7-14 dana prije polaska: 70% te za nedolazak ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova. Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika, dana 30.09. i na osnovu  odnosa kursa 1 USD = 2,02 KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kursa dolara.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova do samog polaska, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija Relax Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Turkish Airlines.
Relax Tours je licencirana turistička agencija i kao takva posjeduje odobrenje od strane administracije Saudijske Arabije za organizovanje odlazaka BH državljana na Umru.

iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada