KRSTARENJE NILOM + HURGHADA

TAJNE NILA – Savršena kombinacija odmora s razgledima prirodnih, kulturnih i arheoloških nalazišta Egipta!

TAJNE NILA

 

Egipat je zemlja čija pisana historija traje preko 5000 godina. Od kraja četvrtog milenijuma prije nove ere, na ovim prostorima se neprestano događalo nešto izuzetno važno za ukupnu ljudsku civilizaciju, bilo da su u pitanju gigantski građevinski poduhvati, naučna dostignuća ili velika vojna osvajanja. Krstarenje Nilom je prilika da se upozna ne samo jedna od najstarijih civilizacija na planeti, čija je kultura, umjetnost i nauka značajno uticala na razvoj čovječanstva, već i da se doživi izuzetna ljepota zemlje čija je sudbina od iskona vezana za Nil, “majku rijeku”, jedini izvor života i opstanka na prostorima sjeveroistočne Afrike.

Program “Krstarenje Nilom” obuhvata većinu značajnih mjesta u Egiptu, od slavnih gradova  Luksora, Aswana  do čuvenog hrama Abu Simbel, koji se nalazi duboko u Nubijskoj pustinji, nedaleko od granice sa Sudanom. Plovidba brodom odvija se između Luksora i Aswana u dužini od 220 kilometara. To je prilika da se uživa u raskošno jednostavnoj ljepoti doline Nila, pritisnute sa istoka i zapada večnim pustinjama.

Hurghada se tokom godina proširila i danas obuhvata zonu široku preko 70 km. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurghade. Danas regija Hurghade podrazumijeva i sve popularnije hotelske  komplekse u El Gouni, Makadi beyu, Soma beyu...

 

3 noći Hurghada + 4 noći Brod 5* DELUXE + 4 noći Hurghada

Cjenovnik:

Krstarenje Nilom od septembra mjeseca!

Moguće kombinovati bilo koji hotel sa krstarenjem, prema Vašem izboru – na upit.

Plan putovanja

Okupaljanje putnika na Sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Prijava na direktni let za Hurghadu u 16:30h. Po slijetanju u Hurghadu u 20:00h, doček od strane lokalne agencije, transfer i smještaj u hotelu po izboru. Večera i noćenje.

Boravak u Hurghadi. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, uživanje, kupanje i odmor na prelijepim plažama u odabranom hotelu i uslugom prema izboru.

Nakon ranog doručka (lunch box), transfer klimatiziranim autobusom za Luxor. Vožnja traje cca 4 sata. Po dolasku, posjeta Dolini kraljeva i posjeta hrama kraljice Hatshepsut – West Bank. Na putu prema brodu, proći ćete pored famoznih koloseuma Memnona. Ručak u lokalnom restoranu ili na brodu ovisno od trajanja obilazaka. Nakon ručka posjeta fascinantnom hramu Karnak. Nakon razgledanja, slijedi ukrcavanje na brod 5* koji će biti Vaš plovidbeni hotel narednih nekoliko dana na bazi punog pansiona. Kabine broda su udobno namještene, ali vjerujemo da ćete slobodno vrijeme radije proživljavati kupajući se na palubi i uživajući u krajoliku. Večera na brodu. Vrijeme za slobodne aktivnosti. Noćenje.

Nakon doručka na brodu, izlet po zapadnoj obali Nila. Obilazak hrama Luxor, koji je posvećen drevnom bogu Amunu. Također ćete posjetiti hramove Amenhotepa III i Ramsesa II. Nakon posjete ovoga dijela Luxora, povratak na brod, ručak i plovidba prema Edfu. Slobodno vrijeme na brodu. Večera sa orijentalnim programom. Noćenje.

Doručak na brodu. Dolazak u Edfu i razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu. On najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije hiljade godina. Nastavak Krstarenja prema Kom Ombu gdje nas već očekuje veličanstveni “dvostruki hram“, posvećen dvojici bogova: desna strana krokodilovom bogu Sobeku, a lijeva Horu starijem ili Harirusu. Ručak na brodu. Navečer je planirano egipatsko večer sa tradicionalnom muzikom, večerom i zabavnim programom. Plovidba u Aswan. Večera na brodu uz predivan pogled na pejzaž. Noćenje na brodu u Aswanu.

Poslije doručka slijedi obilazak High Dama i Obeliska. Ručak na brodu. Slobodno vrijeme na brodu. Kasno poslijepodne vožnja falukama, najstarijim egipatskim plovilom kojim ćemo ploviti oko otoka kao što su Elephantine otok, Lord Kicrhener otok i botanički vrt. Povratak na brod. Na palubi će vam biti poslužen čaj i večera. Noćenje.

Nakon doručka, slobodno vrijeme u Aswanu. Odjava sa broda. Povratak iz Aswana u Hurghadu (vožnja cca 8 sati). Po dolasku smještaj u odabrani hotel. Večera i noćenje.

Boravak u Hurghadi. Slobodno vrijeme za uživanje i kupanje u odabranim hotelima i usluzi.

Vrijeme za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurghada koje je nekad bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koralnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore

Rani doručak u hotelu, te transfer prema aerodromu. Let za Sarajevo u 12:00h, te slijetanje u 15:30h.

Aranžman uključuje

avia relaciji Sarajevo – Hurghada – Sarajevo / direktan let Air Cairo
7 Noći na bazi all inclusive usluge u odabranom hotelu u Hurghadi (osim ako drugačije nije navedeno ili izabrano)
4 Noći na bazi punog pansiona na Brodu 5* DELUXE Blue Shadow/Moon Dance/Nile Premium/Tuya ili sličan (doručak, ručak i večera, piće nije uključeno) usluga počinje sa ručkom te završaka sa doručkom
Transfer klimatiziranim autobusom Hurghada – Luxor i Aswan – Hughada
Smještaj u 1/2 sobama uprema Vašem odabiru hotela i usluge
Svi izleti tokom krstarenja (Dolina Kraljeva, hram kraljice Hatshepsut, koloseum Memnona, hram Karnak, Luxor, Edfu, Kom Ombo, te High Dam - osim fakultativnih
Predstavnik agencije na destinaciji
Organizacija putovanja

Aranžman ne uključuje

PCR ili antigenski test po potrebi
Individualni troškovi
Troškove PZO
Aerodromske takse 160 KM
Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Hurghadu – Cijena iznosi 25 USD po osobi (važi za grupu od 10 i više osoba)
Obavezna napojnica: Odrasli 30 EUR; Djeca 15 EUR – plaća se direktno vodiču na licu mjesta
Fakultativne izlete
Termin putovanja:  USKORO!
Prevoz: Avion

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

Za putovanje u Egipat za BiH državljane, potrebno je:

- Imati biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat

- Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Egipat; cijena iznosi 25 USD po osobi

- Prije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša

 * COVID restrikcije za Egipat:

- Potvrda o potpunoj vakcinaciji ILI

- PCR test ne stariji od 72 sata ILI

- Antigen test ne stariji od 24 sata

- Djeci do 12 godina nije potreban PCR niti antigen test

- Svi certifikati treba da posjeduju QR kod i da su na Engleskom jeziku

 

Napomena: Agencija zadržava pravo izmjene programa bez prethodne najave  u slučaju vremenskih promjena, sigurnosnih restrikcija kao što su niska razina vode itd.

 

Kalkulacija rađena na paritetu  1USD = 1.8KM, te agencija zadržava pravo izmjene cijene  u slučaju promjene kursa USD. Cijene izražene u KM po osobi.

Naćin plaćanja za RANI BOOKING: Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50% od iznosa aranžmana, a ostatak uplate do 30.04.2022. Sa prvom uplatom putnik potvrđuje da je upoznat sa  programom i opštim uslovima putovanja Relax Tours-a koje u potpunosi prihvata.

Napomena: Izrada cjenovnika na dan 06.04.2022. prema trenutnim cijenama iz sistema. Cijene su važeće do datuma naznačenih u ponudi ili do obustave ultra ranog bookinga ili specijalne ponude od strane hotela.

Agencija ne preporučuje trokrevetnu sobu, jer u većini slučajeva je treći ležaj sofa na razvlačenje i samim tim, komoditet u sobi nije zagarantovan. Želimo napomenuti da putnici samoinicijativno preuzimaju odgovornost za uplatu navedene sobe. U slučaju da putnici žele promijeniti sobu na destinaciji, Agencija ne snosi troškove izmjene, odnosno doplate za drugu sobu.

NAPOMINJEMO: Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete, kao i sve COVID regulacije potrebne za ulazak u određenu državu! Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije. Agencija je isključivo zadužena za turističke aranžmane. Molimo provjerite tačnost podataka u ponudi jer nakon naloga za izdavanje karte, reklamacije možemo uvažiti isključivo uz doplatu prema pravilima prijevoznika. Prema Uredbi, putnici nemaju prava povrata ako im je ukrcaj uskraćen zbog opravdanih zdravstvenih ili sigurnosnih razloga ili neodgovarajuće putne dokumentacije. U svakom slučaju, putnici bi trebali provjeriti primjenjive javnozdravstvene mjere i povezana ograničenja koja se primjenjuju na odredištu te osigurati da imaju svu potrebnu relevantnu dokumentaciju koju zahtijeva država članica odredišta. Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje najmanje 150 dana, odnosno 5 mjeseci od dana ulaska, a za većinu ostalih država 6 mjeseci, te su u svakom trenutku moguće izmjene. Državljanima koji ne ispunjavaju ove uvjete neće biti dozvoljen ulazak u Republiku Tursku i bit će vraćeni sa aerodroma polaska. Avio kompanija ne dozvoljava povrat niti promjenu već izdatih avio karata tim putnicima. Napominjemo da Agencija nije odgovorna u slučaju odbijanja, odnosno neizdavanja vize potrebne za ulazak u određenu državu te se primjenjuju storno troškovi iz uzansi turističke agencije Relax Tours. Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za storniranje ili kašnjenje letova i slično.

iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada