KAPADOKIJA

ČAROBNO PUTOVANJE! AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU!

Kapadokija (Cappadocia) kakvu danas poznajemo rodila se prije nekoliko miliona godina, a nakon jedne od najvećih vulkanskih erupcija u historiji. Lava koja je potekla stotinama kilometara uokolo učinila je da su polja Kapadokije izuzetno plodna, a stijene koje ovdje pronalazimo izuzetno mekane. Od davnina su njeni stanovnici svoje kuće, štale, crkve i gradove dubili u ovim stijenama. Danas je ovo zabačeni ali zanimljivi dio Turske. Tradicionalan, reljefno interesantan i kulturološki jedinstven. Pravi biser za one koji tragaju za neotkrivenim! Bit ćete očarani ovom destinacijom…

Cjenovnik:

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

HOTEL

CIJENA ZA RANE REZERVACIJE DO 01.08.

CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE

Hotel Emin Kocak 5* ili sličan

999 KM

1.169 KM

Plan putovanja

Sastanak na aerodromu 2 sata prije leta. Podjela dokumenata i prijava na let TK 1024 u 14:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 17:25 sati, po lokalnom vremenu. Odlazak na domaći terminal, te nastavak leta na liniji TK 2232 u 20:15 sati za Kayseri. Dolazak u 21:35 sati, sastanak sa lokalnim vodičem, transfer do hotela. Smještaj u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju u Kapadokiji. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet, na tzv. Sjevernu (crvenu) turu. Tokom ove prelijepe ture imat ćete priliku upoznati najljepše predjele Kapadokije, a to su Devrent dolina, fascinantnu dolinu Pašabagi, te neizostavnu radionicu keramike. Devrent dolina ili Dolina mašte će Vas na prvi pogled oduševiti svojim nerealnim izgledom i stijenama koje podsjećaju na oblike životinja – kamilu, pingvina, delfina. Slijedi posjeta dolini Pašabagi, koja se naziva još i dolina svećenika zbog crkve Svetog Simeona koja se nalazi u samoj dolini. Pauza za fakultativni odlazak na ručak, nakon čega slijedi odlazak poznatom muzeju na otvorenom Goreme, koji je pod zaštitom UNESCO-a, te u kojem se nalaze najbolji primjeri kuća i crkvi isklesanih u stijenama sa freskama i slikama iz 13. stoljeća. Put nastavljate u Esentepe, gdje ćete se odmoriti uz pauzu za fotografisanje predivnog pogleda na Goreme. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak, te odlazak na fakultativni cjelodnevni razgled Kaymakli – Podzemnog grada, kao i Guvercinlik doline. Imat ćete nevjerovatnu priliku upoznati grad iz podzemnog ugla. Na ovom području se nalazi veliki broj podzemnih gradova, često povezni tunelima, od kojih su najpoznatiji Kaymakli i Derinkuyu. Pauza za fakultativni odlazak na ručak, nakon čega slijedi obilazak tvrđave Uchisar. Ukoliko bude dovoljno vremena posjetit ćemo manufakture oniksa, keramike i tepiha.  U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na poznati folklorni show „Tursko veče“ uz prigodan program. Povratak  u hotel, večera i noćenje.

Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak prema dolini Ihlar, koja se smatra najljepšim prirodnim bogatstvom Turske. Ihlar je i jedan od najvećih kanjona na svijetu, u kojem se nalaze brojne crkve i kapele koje još uvijek nisu upotpunosti otkrivene. Kroz dolinu teče rijeka Melendiz Cayi, koja dolini daje zelenilo. Uživajte u slobodnom vremenu, šetnji uz rijeku, odmoru i fotografisanju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Doručak u hotelu. Predlažemo Vam samostalni odlazak na izlet ili u dogovoru sa grupom mogućnost organizovanja grupnog polaska na spektakularni let balonom sa pogledom na Kapadokiju i prekrasne krajolike! Imat ćete priliku vidjeti bajkovite i savršene panoramske prizore u poznatim šarenim balonima. Slobodno vrijeme za razgled i samostalno istraživanje Kapadokije. Večera i noćenje.

Rani doručak, te transfer do aerodroma. Dolazak na aerodrom minimalno 2 sata prije leta. Prijava na let za Istanbul na let TK 2013 u sati. Slijetanje u Istanbul u sati, te nastavak leta za Sarajevo i polijetanje u 12:15 sati, na liniji TK 1023. Slijetanje u Sarajevo je predviđeno u 13:05 sati (sva vremena su lokalna).

Aranžman uključuje

Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Kayseri via Istanbul
AERODROMSKE TAKSE
Povratni transfer autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
Smještaj na bazi 5 polupansiona i u dvokrevetnoj sobi u hotelu 5*
Prevoz turističkim autobusom prema programu
TroškovI organizacije putovanja

Aranžman ne uključuje

Fakultativne izlete
Ručkovi i pića u toku izleta
Putno zdravstveno osiguranje
Lične troškove putnika

Već od

999 KM

Termin putovanja:  05 - 10.10.2022.

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

Napomena: ovaj program je samo prijedlog. Agencija zadržava pravo u slučaju izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 uplata! Agencija zadržava pravo izmjene cijena fakultativnih izleta u slučaju manjeg broja prijavljenih.

 

COVID 19 PRAVILA ZA ULAZAK U TURSKU: od 01.06.2022. nije potrebno ništa od dolje navedenog za ulazak u Tursku

EU digitalna COVID 19 potvrdu ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o oporavku od virusa COVID 19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili  negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

  • Tokom leta i na aerodromu je potrebno imati masku!
USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Vaš pouzdan partner za putovanja, Relax Tours

iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada