Jordan & Jerusalem

JEDINSTVENO PUTOVANJE!

Vodimo vas na road trip kroz Jordan, državu prepunu skrivenih bisera, ali i popularnih turističkih mjesta. Glavni grad Amman je nevjerovatan miks tradicije i modernog stila koji nudi puno više nego što mislite. Šta tek reći za očaravajuću Petru? Jedno od sedam novih svjetskih čuda, mjesto gdje jednostavno morate doći barem jednom u životu, mjesto na kojem ćete poželjeti ostati zauvijek. Lezite na Mrtvo more. Da, upravo tako, lezite na more. Pokrijte se ljekovitim blatom i pokušajte se okupati u najslanijoj vodi na planeti. Mi vam garantujemo da malo gdje na svijetu možete uživati kao u Jordanu, te osjetiti taj dašak daleke historije prilagođene modernom svijetu.

Cjenovnik:

       MINIMALNO 30 OSOBA:

HOTELI

CIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVA:

CIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE:

 Hoteli 3*

2.899 KM

2.999 KM

 Hoteli 4*

3.199 KM

3.299 KM

Plan putovanja

Polazak s aerodroma u Sarajevu u 15:25 sati te slijetanje u Istanbul u 19:15 sati. Nastavak putovanja iz Istanbula u 21:40 sati te dolazak u Amman, glavni grad Jordana u 22:55 sati. Transfer do hotela.

Nakon doručka slijedi obilazak grada Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan. Otkrit ćete resurse i kulturu Hašemitskog kraljevstva; njegovo povijesno središte, njegovu citadelu, njegov rimski teatar, njegove galerije i trgovinu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Nakon doručka, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta ukoliko bude bio dovoljan broj prijavljenih ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje Ammana do polaska prema Petri u 14:00 sati ispred hotela. Po dolasku u Petru, slijedi slobodno vrijeme i noćenje.

Nakon doručka, posjeta starom gradu, Petri, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekada bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Jahanje konja (fakultativno), prolazak kroz uski prolaz Suk, obilazak jednog od sedam novih svjetskih čuda, simbola ovog prostora. Riznica i Grobnica, građevine uklesane u stijeni ostavljaju bez daha. Polazak prema Wadi Rum kampu. Noćenje.

Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Potom, vožnja prema Mrtvom moru, najdubljeg slanog jezera na svijetu. S obzirom na iznimno visoki salinitet u njemu nema nikakvog života, a isti taj salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista koji se vole izležavati na površini mora. Smještaj u hotel. Noćenje.

Doručak. Mrtvo more, odnosno  jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, što pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini (iako se ne preporučuje boravak u vodi duži od 15 minuta). Vrijeme za kratko kupanje i razonodu. Nastavak vožnje prema graničnom prelazu koji povezuje Jordan i Izrael i Palestinu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Po prelasku na drugu stranu, obliazak gradića Jeracho, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. U popodnevnim satima vožnja kroz Judejsku pustinju prema sjeveru, u Galileju , pokrajinu bujnije vegetacije nego što je u ostatku zemlje, koja se u vjerskim knjigama spominje kao „cvjetna Galileja”. Dolazak u Tiberius, historijski grad na obali Galilejskog jezera. Grad je tokom historije više puta bio rušen i ponovno građen, a danas je to prijatan turistički centar. Smještaj u hotel. Noćenje.

Nakon doručka slijedi vožnja do Cane i posjete Crkve vjenčanja napravljene da bi se slavilo prvo čudo Isusa kada je vodu pretvorio u vino. Dalje slijedi posjeta Nazarethu, jednom od značajnijih gradova za kršćane, grad u kojem je Isus proveo svoje djetinjstvo, ali i Basilike Navještenja koja je izgrađena na mjestu Marijine kuće. Poslije toga slijedi put do Bethlehema, posljednje stanice za danas. I ovaj grad je od velikog značaja za kršćansku religiju jer se vjeruje da je ovdje rođen Isus, ali i kralj David koji je tu krunisan za kralja Izraela. Noćenje u hotelu.

Doručak. 45-minutna vožnja do Jerusalema, a onda uživanje u fantastičnim pogledima na Kupolu na stijeni i Stari grad Jerusalema (razgledanje 45 minuta). U dogovoru sa grupom, posjeta džamiji Al Aqsa koja je smještena u starom gradu Jerusalema i treća je po važnosti u Islamu. Džamija je izgrađena na vrhu brda hrama, poznatog kao kompleks Al-Aqsa ili Haram eš-Šarif u islamu, nekoliko desetljeća nakon Muhammedove smrti. Prolazak Ulicom palme kojom je Isus prolazio, a ljudi ga pozdravljali paliminim lišćem do Deminus Flevit dijela. Posjeta Crkvi  agonije napravljene na stijeni u Gethesemaneu gdje se vjeruje da se Isus molio s pomoćnicima noć prije nego što će ga izdati Juda. Obilazak još nekoliko lokacija uključujući Put suza ili Via Dolorosa, put kojim je Isus kročio ka raspeću. Vjeruje se da je ovdje u blizini i Isusov grob te njegov križ. Za kraj posjeta Jevrejskoj četvrti. Noćenje.

Doručak. Mogućnost odlaska u Al Aqsa džamiju na molitvu, te slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje starog grada. Noćenje.

Doručak. Obilazak planine Zion, čije ime znači Kraljevstvo nebesko. Polazak prema aerodromu na let TK 787 u 15:20 sati. Presjedanje u Istanbulu u 18:45 sati odakle se kreće za Sarajevo na letu TK 1023 u 19:55 sati. Slijetanje u Sarajevo u 19:50 sati po lokalnom vremenu.

Aranžman uključuje

Aerodromske takse
Avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Amman; Tel Aviv – Istanbul – Sarajevo
Pratilac grupe za minimalno 30 uplata
Smještaj u izabranom hotelu u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na bazi 9 noćenja sa doručkom
Jedna noć u Wadi Rum na bazi polupansiona
Asistent na aerodromu te na granici za sve formalnosti
Transfer autobusom
Vodič na engleskom jeziku
2 male flaše vode za svakog putnika
Izleti i ulaznice za sve navedene u programu
Boravišne takse
Dva sata vožnje džipovima u Wadi Rum
Vožnja brodom u Tiberiusu
Viza za Jordan

Aranžman ne uključuje

Sve napojnice
Izlazna taksa na Allenby mostu (Jordanska strana) i viza za Izrael – 70 KM
Obroci i pića koja nisu navedena u programu
Vožnje vozilima koje nisu navedene u programu
Putničko zdravstveno osiguranje
Lične troškove svakog putnika
Fakultativni izlet (mogućnost organizovanja na licu mjesta)
Taksa u Petri po cijeni od 70 USD po osobi i plaća se na licu mjesta
Doplata za polupansion iznosi 85 USD po osobi za 8 večera u hotelima 3*, te 105 USD po osobi za 8 večera u hotelima 4*

Već od

2,899 KM

Termin putovanja:  05.03 – 14.03.2023.

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

Covid-19 uvjeti:

S obzirom na to da se situacija oko uvjeta ulaska u zemlju često mijenja i u trenutku izrade programa ne možemo znati koja će pravila važiti za period 05.03 - 14.03.2023. Naknadno ćemo detaljno obavijestiti zainteresirane putnike o svim promjenama.

Prema posljednjim informacijama od 03.06.2022. UKIDAJU SE COVID MJERE za ulazak u Izrael i Jordan.

Napominjemo da Agencija zadržava pravo u slučaju izmjene Covid mjera za ulazak u države.

 

VAŽNA NAPOMENA:

* Grupa koja dolazi u Izrael treba 35 dana prije svog dolaska aplicirati za vizu

 

**Napomena:  Raspored ponuđenih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

OBAVEZNO: Molimo da svoje fakultativne aranžmane rezervišete u Relax Tours poslovnici minimalno 10 dana prije početka putovanja. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost ugostiteljskih kapaciteta, turističkih objekata, prevoza i ostalih sadržaja koji čine gore pomenute usluge potpunim.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju. Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora. 

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.  Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: ●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.
iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada