EKSKURZIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

HIT LJETA 2022! DIREKTAN LET IZ SARAJEVA!

Prosječna temperatura +30C

POLASCI U MJESECU MAJU PO NEVJEROVATNIM CIJENAMA!

Hurgada se od pitomog ribarskog sela pretvorila u pravog turističkog labuda, koji posjetitelja osvaja već na prvi pogled. Jedno je od najpoznatijih egipatskih ljetovališta s kristalno čistim morem i beskrajno dugim pješčanim plažama. Obilazak muzeja otkrit će vam bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Crvenog mora, a šetnjom prepunim bazarima i džamijama u gradskom centru na najbolji ćete način doživjeti egipatski način života. Brojne diskoteke svakodnevno pozivaju na duge i nezaboravne noćne provode. Prepustite se odmaranju na dugim plažama velikih hotelskih lanaca, uživanju u brojnim vodenim sportovima i istraživanju prekrasnog podmorja. Čari mnogobrojnih prodavnica posebno će oduševiti žensku populaciju, a raznovrsni restorani i sisha barovi istinske hedoniste.

Cjenovnik:

Relax Tours je ove godine obezbijedio posebne termine za putovanje na 𝐄𝐊𝐒𝐊𝐔𝐑𝐙𝐈𝐉𝐔 u Hurghadu direktnim letovima iz Sarajeva za sve srednjoškolce, studente i profesore po nevjerovatnoj cijeni već od 𝟕𝟓𝟗 𝐊𝐌.

 
Osim što ćete priuštiti sebi nezaboravnu ekskurziju, ljetovanje, nezaboravan provod, imaćete priliku i obići sve znamenitoste ove čuvene afričke zemlje. Relax Tours je obezbijedio fantastične fakultativne izlete po vrlo povoljnim cijenama. Sa stručnim vodičima moći ćete posjetiti sve čari Egipta uključujući plovidbu brodom do čuvene Orange bay plaže, odlazak džipovima u pustinju, obilazak beduinskog sela, jahanje kamila, vožnja kvadova, show sa delfinima, ronjenje u Crvenom moru, obilazak Rajskog ostrva, Luksora, Hurgade, Kaira i naravno neizostavnih egipatskih piramida.
 
 

Plan putovanja

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Prijava na direktan let Air Cairo u 16:30 sati. Slijetanje u Hurghadu je predviđeno u 20:00 sati (sva vremena su lokalna-trajanje leta cca 3.5 sata). Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Noćenje.

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta poput uzbudljivog Jeep safari ili Moto safari u dogovoru s grupom. Preporučujemo fakultativni odlazak na krstarenje na Rajski otok – Giftun Island, koji uključuje polazak iz hotela sa modernim autobusima u luku (marinu) u 09 sati. Ukrcavanje na brod i početak plovidbe, uz nekoliko zaustavljanja za ronjenje, svako zaustavljanje po sat vremena, do dolaska na Giftun otok. Ovaj „rajski otok“, kako ga mnogi nazivaju, sadrži sve ono što možete vidjeti na najljepšim razglednicama – tirkizno more, mekani bijeli pijesak, koralne grebene i pogled koji će Vam oduzeti dah. Nakon što izađete iz broda na otok Giftun, imaćete priliku za kupanje, sunčanje i osvježenje u jednom od prelijepih barova izgrađenih od lišća palme. Nakon sat vremena, povratak na brod gdje se služi lagani ručak sa pićem uz Vašu plovidbu nazad. U povratku Vas očekuje 2-3 zaustavljanja do pristajanja u luku (marinu). Iskrcavanje iz broda, te povratak u hotel u popodnevnim satima. Preporučujemo i fakultativni cjelodnevni izlet u Luxor koji obuhvata odlazak iz hotela sa modernim autobusima u 05.00 h, koristeći put Hurghada/Luxor. Dolazak oko 09.00 sati, te obilazak historijskog područja sa očuvanim spomenicima iz doba faraona. Obilazak Luxora koji zajedno sa svojim okruženjem sadrži skoro 80% egipatskog historijskog blaga, posjeta zapadnoj obali, uključujući Dolinu Kraljeva, koja je danas zajedno sa piramidama u Gizi, najznamenitije i najposjećenije mjesto u Egiptu. Povratak na istočnu obalu, gdje će Vam se služiti ručak u jednom od restorana na Nilu. Nakon ručka obilazak hramova Karnak, slobodno vrijeme za obilazak Luxora koji predstavlja nevjerovatan muzej na otvorenom, u koji ljudi dolaze od davnina. Povratak u Hurghadu uvečernjim satima.

Stigli smo i do kraja ovog krasnog putovanja, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka i slika sa putovanja. Nakon doručka transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi. Let za Sarajevo u 12:00 sati. Slijetanje u Sarajevo u 15:30 sati (sva vremena su lokalna).

Aranžman uključuje

Organizacija putovanja
Avio prevoz na relaciji Sarajevo - Hurghada - Sarajevo (avioprevoznik Air Cairo)
Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobi na bazi 7 ili 11 noćenja
Transfer aerodrom – hotel – aerodrom

Aranžman ne uključuje

Individualni troškovi
Troškove PZO
Preporučene napojnice
PCR test ili Antigen test
Fakultativne izlete i lične troškove putnika
Doplata za 1/1
Aerodromske takse 160 KM
Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Hurghadu - cijena 25 USD po osobi (važi za grupu od 10+osoba) - za ishođenje vize u Sarajevu prije polaska na putovanje cijena iznosi 100 KM
YQ Taksa za gorivo (u slučaju poskupljenja, određuje se prije polaska)

Već od

759 KM

Termin putovanja:  MAJ/JUNI 2022
Prevoz: Avion

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

* Za putovanje u Egipat za BiH državljane, potrebno je:

- Imati biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat

- Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Egipat; cijena iznosi 25 USD po osobi

- Prije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša

 

* COVID restrikcije za Egipat:

- Potvrda o potpunoj vakcinaciji ILI

- PCR test ne stariji od 72 sata ILI

- Antigen test ne stariji od 24 sata

- Djeci do 12 godina nije potreban PCR niti antigen test

- Svi certifikati treba da posjeduju QR kod i da su na engleskom jeziku

 

 

 

Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete, kao i sve COVID regulacije potrebne za ulazak u određenu državu!

Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije. Agencija je isključivo zadužena za turističke aranžmane.

Molimo provjerite tačnost podataka u ponudi jer nakon naloga za izdavanje karte, reklamacije možemo uvažiti isključivo uz doplatu prema pravilima prijevoznika.

Prema Uredbi, putnici nemaju prava povrata ako im je ukrcaj uskraćen zbog opravdanih zdravstvenih ili sigurnosnih razloga ili neodgovarajuće putne dokumentacije. U svakom slučaju, putnici bi trebali provjeriti primjenjive javnozdravstvene mjere i povezana ograničenja koja se primjenjuju na odredištu te osigurati da imaju svu potrebnu relevantnu dokumentaciju koju zahtijeva država članica odredišta.

 

Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje najmanje 150 dana, odnosno 5 mjeseci od dana ulaska, a za većinu ostalih država 6 mjeseci, te su u svakom trenutku moguće izmjene.

Državljanima koji ne ispunjavaju ove uvjete neće biti dozvoljen ulazak u Republiku Tursku i bit će vraćeni sa aerodroma polaska.

Avio kompanija ne dozvoljava povrat niti promjenu već izdatih avio karata tim putnicima.

 

Napominjemo da Agencija nije odgovorna u slučaju odbijanja, odnosno neizdavanja vize potrebne za ulazak u određenu državu te se primjenjuju storno troškovi iz uzansi turističke agencije Relax Tours.

 

Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za storniranje ili kašnjenje letova i slično.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 50% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugačije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, predlažemo da uplatite osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: ● Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumijeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu- nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu, vremena leta.... Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Agencija se ograđuje u slučaju ne dobijanja vize, te putnik preuzima odgovornost.

 

Detalji leta:

Polazak iz Sarajeva za Hurghadu u 16:30 sati, dolazak u Hurghadu u 20:00 sati

Polazak iz Hurghade za Sarajevo u 12:00 sati, dolazak u Sarajevo u 15:30 sati

Napomena:

Cijene su izražene u KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijena pri isteku ranih rezervacija. Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena dana 11.04. i na osnovu odnosa kursa 1 USD = 1,80 KM.

iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada