BARSELONA

8. MART U GLAVNOM GRADU KATALONIJE!

Mediteranska metropola, prijestolnica Katalonije, centar modernizma i vrhunskog sporta, Barselona je nakon Olimpijskih igara 1992. postala obavezno odredište u svjetskim okvirima. Teško je pronaći četvrt, a da vas ne podsjeti da ste u gradu Antonija Gaudíja, oca nezaobilaznog Parka Güell i planetarno poznate Sagrada Familie. Šarm Barselone je neodoljiv i mami na ponovni dolazak.

Cjenovnik:

Cijena aranžmana za minimalno 30 prijava:

 

HOTEL

CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATA

REDOVNA CIJENA

Hotel Arya 3* sličan

(Lokacija: u blizini stadiona Camp Nou)

1.399 KM

1.499 KM

Plan putovanja

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2 sata prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 08:30 sati na letu TK1024. Slijetanje u Istanbul u 12:20 sati (sva vremena su lokalna). Nastavak leta za Barselonu je u 15:05 sati (TK1855). Dolazak u Barcelonu planiran je u 16:45 sati. Prijava, smještaj u hotel i odmor. Preporučujemo Vam posjetu čuvenom stadionu Camp Nou (doplata za ulaznicu) fudbalskog kluba „Barcelona“. Stadion Camp Nou i muzej FC Barcelona godišnje posete milioni turista. Bogata muzejska kolekcija, koja svedoči o uspesima kluba, i veličina stadiona su zaista fascinantni.  Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam odlazak na fakultativni panoramski obilazak grada: katedrala Sagrada Familia, djelo genijalnog arhitekte Antonija Gaudia, vožnja najdužom gradskom avenijom Diagonal, trg Espana, Nacionalna palata, brdo Montjuik, odakle se pruža izvanredan pogled na grad, trg Catalunya odakle polazi jedan od najljepših bulevara u Barceloni – Paseo de Gracia u kome se nalazi čuvena Gaudieva građevina La Pedrera (Casa Mila) i Casa Batllo, uvrštena na UNESCO-v popis Svjetske baštine 2005. godine, a i danas važi za jednu od najpoznatijih građevina u Barceloni, Porto Olimpico, La Barceloneta, gdje možete posjetiti akvarijum (doplata za ulaznicu), jedan od zasigurno najboljih i najvećih u Europi, u kojem se može vidjeti morska flora i fauna Mediterana, ali i tropskih mora i okeana. Posjet Španiji ne bi bio potpun bez flamenca, zato putovanje zaokružite fakultativnim odlaskom u jedan od lokalnih restorana, Tablao Flamenco Cordobes Barcelona, u kojem možete uživati u večeri uz ovaj strastveni tradicionalni ples i muziku. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Ljubiteljima umjetnosti i svima koji žele vidjeti nešto potpuno originalno preporučujemo fakultativni cjelodnevni izlet u Figueras gdje se nalazi Muzej Salvador Dali (doplata za ulaznicu). Salvador Dali je utemeljitelj fondacije koja se brine o tome da sva njegova djela budu prikazana na poseban način i na posebnom mjestu, a oslikani stropovi i trodimenzionalne izložbe svjedoče o njegovoj genijalnosti. Muzej Salvadora Dalia smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam Dali. Povratak u Barcelonu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Uživajte u atmosferi ovog grada jedinstvenog kulturnog karaktera i nevjerojatnog života. Prošetajte do parka Guell, omiljenog šetališta mladih, ispunjenog šarenim keramičkim klupama, zmajevom fontanom, Gaudijevom kućom i grčkim teatrom koji svake godine privlače sve više turista. Šaren, veseo i razigran ovaj prelijepi park će vam fiksirati osmjeh na licu dok se divite Gaudjevom umjeću da sve te oblike i boje sklopi u ovaj posve autentičan ambijent. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka vam predlažemo fakultativni obilazak tri najpoznatija parka u Barseloni: Ciutadella, Tibi Dabo i Pueblo Espanol. Parc de la Ciutadella je atrakcija u gradu koja se smatra i njegovim zaštitnim znakom. Radi se o središnjem parku koji uključuje zoološki vrt, fontanu, nekoliko muzeja i jezero. Park predstavlja pravu zelenu oazu u samom središtu Barcelone. Ispunjen je mnogim šetnjicama, palmama i cvjetnim vrtovima. U parku postoji jezero gdje možete iznajmiti čamac i zaputiti se na romantičnu vožnju usred parka. Najpopualrnija atrakcija u parku je ipak zoološki vrt u kojem živi velik broj životinjskih vrsta. Tibi Dabo je planina s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli grad, a do čijeg vrha vodi posljednji sačuvani tramvaj u gradu. Upravo taj veličanstveni pogled je bio nadahnuće za ime. Zatim slijedi odlazak do etno sela “Pueblo Espanol” i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo tridesetih godina 20. stoljeća kao izložba koja je trebala da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka u hotelu, polazak grupe prema aerodromu dva sata prije leta. Prijava na let TK1854 u 11:45 sati za Istanbul. Planirano slijetanje u Istanbul je u 17:15 sati. Nastavak leta za Sarajevo u 19:55 sati na letu TK1023, te planirano slijetanje u Sarajevo je u 19:50 sati.

Kraj programa.

Aranžman uključuje

Aerodromske takse
Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Barcelona via Istanbul
Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
Smještaj u izabranom hotelu u 1/2 sobama, 4 noćenja sa doručkom
Organizacija putovanja
Pratilac putovanja na bazi 40 uplata

Aranžman ne uključuje

Putno zdravstveno osiguranje
Fakultativni izleti i ulaznice
Lični troškovi svakog putnika
Doplata za 1/1 sobu; 430 KM po osobi
Boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela u iznosu od 2,50 EUR po osobi po noći
Turistička taksa

Već od

1,399 KM

Termin putovanja:  07.03. – 11.03.2023.

Uz pomoć prozora na dnu stranice možete stupiti u direktnu komunikaciju sa nama putem Facebook Messenger-a.

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Dodatne informacije

FAKULTATIVNI IZLETI:

  1. Poludnevni razgled grada
  2. Cjelodnevni izlet / Figueras; Muzej Salvador Dali
  3. Poludnevni izlet / tri parka: Ciutadella; Tibi Dabo; Pueblo Espanol
  4. Flamenco – Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

 

*Napomena: Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica. Raspored ponuđenih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

 

Napomena: ovaj program je samo prijedlog. Agencija zadržava pravo u slučaju izmjene istog.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. Opšte napomene za putovanja: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

iata
ta
austrian
lufthansa
qatar
emirates
etihad

Naša preporuka

Rezervišite putovanje

Dogovorite sve unaprijed – rezervišite sada