Uzbekistan – putevima svile

SAMARKAND, BUKHARA, KHIVA, TASHKENT

Prevoz: Avion

Datum: 29.04. - 08.05.2024.

Trajanje: 9 dana – 7 noćenja

Oznake: Grupno putovanje

Zamislite sebe kako se gubite u vremenu dok hodate starim ulicama koje odišu istorijom i bogatom kulturom. To je samo jedan od čarobnih doživljaja koji vas očekuju na putovanju “Uzbekistan – Putevima Svile” s Relax Toursom. Ovo putovanje nudi nezaboravnu avanturu kroz srce Centralne Azije, vodeći vas kroz predivne pejzaže, drevne gradove i bogatu baštinu koja oživljava priče iz davnih vremena. Od istočnog grada Ferghane do drevnog Khivaa i glavnog grada Tashkenta, svaki korak na ovom putovanju otkriva fascinantne priče i impresivne spomenike. Posjetite čuvene Bukharu i Samarkand, gradove koji su bili ključni čvorovi na putu Svile, gdje istorija i legendarni arhitektonski dragulji dočaravaju raskoš i bogatstvo prošlih vremena. Iskusite gostoprimstvo lokalnih zajednica dok istražujete tradicionalne bazare, uživate u autentičnoj kuhinji i upoznajete se s lokalnom kulturom kroz umjetnost, muziku i ples. Ovo putovanje nije samo otkrivanje prošlosti, već i osjećaj povezanosti sa svijetom i ljudima oko vas. Na putevima Svile, svaki trenutak je prilika za novo otkriće i neprocjenjivo iskustvo koje će ostati urezano u vašem sjećanju zauvijek.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana po osobi:

 za minimalno 20 uplataZa prvih 10 uplata :Za redovne rezervacije:
HOTELI 3*3.499 KM3.699 KM

 

Ponuda uključuje

• Avioprevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Tashkent-Istanbul-Sarajevo / Turkish Airlines
• AERODROMSKE TAKSE!
• Brzi voz Tashkent- Khiva/Samarkand – Tashkent ( servis nije uključen)
• 6 noćenja u hotelima na bazi noćenja sa doručkom
• 1 noć u vozu na putu Tashkent – Khiva
• Transferi od aerodroma do hotela /povratni
• Ulaznice Khast Imam kompleks; u tvrđavu Ichan Kala; u tvrđavu Ark; Registan trg.
• Usluge vodiča na engleskom jeziku
• Pratilac putovanja za minimalno 20 putnika
• Organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

• Napojnice u toku putovanja za vodiče i vozače
• Doplata za polupansion: 279 KM
• Moguće troškove za video i fotografisanje u određenim objektima
• Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
• Individualni troškovi putnika
• Doplata za jednokrevetnu sobu: hotel 3* – 399 KM
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1 DAN / SARAJEVO – ISTANBUL – TASHKENT

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polijetanje za Istanbul u 20:45 sati na letu TK1026. Slijetanje u Istanbul u 23:45 sati. Presijedanje na let za Tashkent u 00:55 sati, na letu TK368. (Sva vremena su lokalna).

2 DAN / TASHKENT – KHIVA

Slijetanje u Taškentu u 07:20 sati (svi vremenski podaci su lokalni). Po dolasku, doček od strane lokalne agencije. Transfer do hotela (uključen je rani check-in). Odmor u hotelu. Razgledanje starog dijela Taškenta. Posjetit ćete stari dio grada s kompleksom Khast-Imam, gdje se čuva svjetski poznat Kuran Kalifa Osmanskog Osmanskog. U Khast-Imamu, posjetite Medresu Barak-Khan, Džamiju Tillya-Sheykh, Mauzolej Abu Bakra Kaffal Shashi I Islamski erodrome Imama al-Buharija. Istovremeno istražujte ljepote Chorsu bazara I uzmite metro do centra grada kako biste prošetali trgom Amir Timur, Trgom Nezavisnosti. Taškent je jedan od najstarijih gradova u Centralnoj Aziji, ali s mnogo manje kulturnih I povijesnih spomenika iz davnih vremena, zbog katastrofalnog zemljotresa koji ga je pogodio 1966. Godine. Danas je moderni grad s mnogo parkova, fontana, bulevara I nekoliko starijih zgrada koje posjećujemo: Medresa Kukeldash, Džamija iz 9. Stoljeća, Nacionalni centar umjetnosti; Trg Mustaqillik. Večernji voz za Khivu. Polazak u 21:00.

3 DAN / KHIVA

Dolazak u Khivu u 10:55. Razgledanje Khive. Hiva je jedno od nekoliko mjesta u današnjem Uzbekistanu koje se nalazilo na čuvenoj Putu svile, koji je vodio od Kine do Europe I prolazio kroz mnoge dijelove Srednje Azije. Povijesne znamenitosti su potpuno sačuvane, a posjetit ćete kompleks Ichan-Kala, kako ga mnogi nazivaju, “Živi erod pod otvorenim nebom”. Zatim ćete posjetiti medresu Muhammed Amin Khan, tvrđavu Kunya Ark, palaču Taš-Hovli I džamiju Juma, mauzolej Pakhlavan Makhmud, minaret Islam-Khojare, te dobiti dojam o ovom prelijepom gradu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4 DAN / KHIVA – BUKHARA

Doručak u hotelu, nakon čega slijedi vožnja prema Bukhari koja se nalazi usred pustinje Kyzyl Kum na putu između Khive i Bukhare (Crvena pustinja). Putovanje će trajati skoro sedam sati. Put vodi kroz pustinju uz rijeku Amu Daria čija je plodna delta bila poznata i naseljena od najstarijih vremena. Zaustavit ćemo se na putu kako biste uživali u pogledu rijeke Amu Daria i pustinje. U večernjim satima predviđen je dolazak u Bukharu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor ili šetnju među starim građevimana Bukhare. Noćenje.

5 DAN / BUKHARA

Nakon doručka u hotelu, slijedi razgledanje grada Buhare, poznatog kao biser nekadašnjeg Puta svile. Uživajte u šetnji Starim gradom I posjetite ansambl Lyabi-Khauz, hram Magoki-Attori, minaret Kalyan, džamiju Kalyan I madrase Miri-Arab, Ulugbek I Abdulazizkhan, tvrđavu Ark, džamiju Bolo-Khauz, mauzolej Ismail Samai I Chashma-Ayub. Nakon razgledavanja, slobodno vrijeme. Noćenje.

6 DAN / BUKHARA – SAMARKAND

Nakon doručka posjeta Mohi hosi – posljednjoj ljetnoj palači Bukhara Emira I kompleksu Nakshbandy. Vožnja prema Samarkandu. Te slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

7 DAN / SAMARKAND

Nakon doručka, kratka tura razgledanja grada Samarkanda. Tura počinje posjetom Ulugbekovoj opservatoriji, gdje je sačuvan dio sekstanta iz 15. Stoljeća. Nastavak do nekropole Shakh-i-Zind, Registan trga koji je bio centar Samarkanda stoljećima, I mauzoleja Amir Temura. Obilazak džamije Bibi Khanim I slobodno vrijeme na Samarkandskom bazaru. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8 DAN / SAMARKAND – TASHKENT

Nakon doručka u hotelu, slijedi nastavak razgleda grada Samarkanda: Radionica proizvodnje papira od duda. Nastavak vožnje od Samarkanda do Tashkenta. Nastavite vožnju iz Samarkanda. Vozite se vlakom ili autobusom do Taškenta. Dolazak u Taškent. Transfer do kafića za večeru (večera nije uključena) I do erodrome za povratni let.

9 DAN / TASHKENT – ISTANBUL – SARAJEVO

Polijetanje za Istanbul u 02:35 sati na letu TK371. Slijetanje u Istanbul u 05:50 sati, te nastavak za Sarajevo u 07:30 sati na letu TK1021. Slijetanje u Sarajevo u 08:25sati. (Sva vremena su lokalna). Kraj programa.

Dodatne informacije

Državljani Bosne i Hercegovine mogu BEZ VIZE ući u Uzbekistan!

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju