UMRA U NOVEMBRU

Najugodnije vrijeme bez velikih vrućina! // DIREKTAN LET ZA DŽEDU!

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im.”
UMRA je jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Prevoz: Avion

Trajanje: 10 dana / 4 noći u Medini / 5 noći u Meki

Datum: 01-10.11.2023.

Grupno putovanje

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTEL MEDINAHOTEL MEKACIJENA ZA POSLJEDNJIH 10 UPLATA!
PULLMAN ZAM ZAM  5* ili sličan

Noćenje sa doručkom

(u neposrednoj blizini harema)

SHAZA MAKKAH 5* ili sličan

Noćenje sa doručkom

(u neposrednoj blizini harema)

1/4 soba= 2.699 KM

1/3 soba= 2.799 KM

1/2 soba= 3.199 KM

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Napomena: Relax Tours samo radi na posredovanju te ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize.

Ponuda uključuje

Avio prevoz, Aerodromske takse, Troškovi organizacije putovanja, Izleti pomenuti u programu, Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 4 noći u Medini / 5 noći u Meki , Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre -Prof. Islamskih Nauka iz Medine Edis Selmanagić, Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini

Ponuda ne uključuje

Viza, Putno zdravstveno osiguranje, Individualni troškovi, Osiguranje od otkaza putovanja, Rani check in na upit, Doplata za 1/1 sobu: HOTELI 5/5*- 1400 KM
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

I DAN/ SRIJEDA / SARAJEVO – Džeda – Medina

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Direktan let za Džedu u 12:50 sati. Slijetanje u Džedu oko 19:20 sati. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole noćna vožnja do Medine udaljene cca 6 sati. Check in u hotel. Noćenje u Medini.

II DAN/ ČETVRTAK / MEDINA

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhammeda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetiti ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika), te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

III DAN/ PETAK / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Doručak. Poslije doručka – Džuma namaza. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta. Noćenje.

IV DAN/ SUBOTA / MEDINA

Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

V DAN/ NEDELJA / MEDINA – MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Slobodno vrijeme za ibadet u Medini. Napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje u Meki.

VI DAN/ PONEDELJAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Slobodno vrijeme za ibadet. Noćenje u Meki.

VII DAN/ UTORAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta. Noćenje.

VIII DAN/ SRIJEDA / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Oko 9:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefat učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdallifi. Prolazimo spored planine Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja. Povratak U Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje.

IX DAN/ ČETVRTAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki. Planira se obavljanje oproštajnog Tavafa namaza te obavljanje samog namaza u haremu.

X DAN/ PETAK / MEKA – DŽEDA – SARAJEVO

Check out iz hotela oko 04:30 sati. Ukrcavanje u autobuse oko 05:00 sati i transfer prema aerodromu u Džedi (vožnja traje cca 1 sat). Poslije obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Sarajevo na direktnom letu u 08:50 sati. Dolazak u Sarajevo je predviđeno oko 12:00 sati (svi termini su lokalni).

Dodatne informacije

PREMA ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM!
NAPOMENA: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog. Moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata, avio karata, smještaja, kursa dolara ili eura i ostalih troškova koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana.

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% avans. Ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska. Za otkaz do 30 dana prije polaska: 30% storno troškova; 20-29 dana: 50% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska: 70%; te za minimalno 10 dana, nedolazak ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova.
Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika, dana 10.08. i na osnovu odnosa kursa 1 USD = 1,9 KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kursa dolara.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova do samog polaska, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija Relax Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Flynas.
Relax Tours je licencirana turistička agencija i kao takva posjeduje odobrenje od strane administracije Saudijske Arabije za organizovanje odlazaka BH državljana na Umru.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju