Umra april/maj

Rasprodato!

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im.”
UMRA je jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Prevoz: Avion

Trajanje: 4 noći u Medini/ 6 noći u Meki

Datum: 26.04 - 06.05.2023.

Grupno putovanje, Preporučujemo
 

HOTELI MEDINA

HOTELI MEKA CIJENA PO OSOBI:
Hoteli 4*/5*

Noćenje sa doručkom

Hoteli 4*/5*

Noćenje sa doručkom

1/4 soba = 2.699 KM

1/3 soba = 2.799 KM

1/2 soba = 2.999 KM

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Za vizu je potrebna sljedeća dokumentacija:

– Potvrda iz firme da ste u radnom odnosu (za penzionere dovoljan ček od penzije)

– Potvrda iz banke da imate otvoren transakcijski račun (s minimalno 2.000 KM na računu)

– Pasoš

– Dvije fotografije sa bijelom poleđinom (kao za pasoš)

– Ako supruga nije u radnom odnosu, te nije u mogućnosti dostaviti pomenutu dokumentaciju iz firme, potrebno je da za nju dostavite vjenčani list.

*Napomena: Za osobe preko 60 godina, cijena vize iznosi 580 KM

Napomena: Relax Tours samo radi na posredovanju te  ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize. Predlažemo da instalirate aplikaciju NUSUK

 

— ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM PO ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE! —

Ponuda uključuje

Aerodromske takse, Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina – Džeda – Istanbul – Sarajevo / Turkish Airlines, Svi transferi i posjete prema programu, Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 4 noći u Medini / 6 noći u Meki , Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre, Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini, Organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

Individualni troškovi, Troškove vize sa osiguranjem i ishođenje vize, Doplata za 1/1 sobu: 1.400 KM, Osiguranje od otkaza putovanja
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

I DAN/ 26.04. / SRIJEDA / SARAJEVO – ISTANBUL – MEDINA

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Let za Istanbul na liniji TK 1026 u 20:40 sati. Dolazak u Istanbul u 23:40 sati. Presijedanje na let za Medinu u 01:10 sati na liniji TK 27. Slijetanje u Medinu je u 04:35 sati (sva vremena su lokalna). Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje u Medini.

II DAN/ 27.04. / ČETVRTAK / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Slobodno vrijeme. Noćenje u Medini.

III DAN/ 28.04. / PETAK / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka odlazak na Džuma namaz, te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

IV DAN/ 29.04. / SUBOTA / MEDINA

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhammeda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i lijepo je nazvati selam. Nakon toga slijedi slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama, počevši s podne namazom u Poslanikovoj džamiji. Noćenje u Medini.

V DAN/ 30.04. / NEDJELJA/ MEDINA – MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Slobodno vrijeme za ibadet u Medini. Napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjetimo Umru. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje u Meki.

VI DAN/ 01.05. / PONEDJELJAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Slobodno vrijeme za ibadet. Noćenje u Meki.

VII DAN/ 02.05. / UTORAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Oko 9:00 sati odlazak na Arefat autobusima, na Arefatu je Poslanik a.s. održao oprosni govor a na Brdu milosti su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdallifi. Prolazimo spored planine Al-Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Povratak U Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

VIII DAN/ 03.05. / SRIJEDA / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

IX DAN/ 04.05. / ČETVRTAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Preporučujemo neka svako, ko može, obavi još jednu Umru ili barem tavaf. Noćenje u Meki.

X DAN/ 05.05. / PETAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Odlazak na Džuma namaz. Obavljanje oproštajnog Tavafa, ibadeti u džamiji. Odmor do polaska prema aerodromu. U kasnim večernjim satima, ukrcavanje u autobuse i transfer prema aerodromu u Džedi.

XI DAN/ 06.05./ SUBOTA / MEKA – DŽEDA – ISTANBUL – SARAJEVO

Nakon obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Istanbul na letu TK 95 u 01:30 sati. Slijetanje u Istanbul je predviđeno u 05:15 sati. Slijedi presijedanje na let TK 1021 za Sarajevo u 07:25 sati. Dolazak u Sarajevo u 08:15 sati (sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

NAPOMENA: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog. Moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata, avio karata, smještaja, kursa dolara ili eura i ostalih troškova koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana.

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% avans. Ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska. Za otkaz 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 20-29 dana: 30% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska: 50%; 7-14 dana prije polaska: 70% te za nedolazak ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova. Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika, dana 02.03. i na osnovu odnosa kursa 1 USD = 1,85 KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kursa dolara.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju