Španija: Kraljevski Madrid-Valencija-Toledo

Za sve koji se odluče da im destinacija za jesenje putovanje bude Madrid, savjet je da nikako ne propustite znamenitosti kao što su Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe i još mnogo toga što glavni grad Španije čini jedinstvenim. Madrid će Vas osvojiti svojim specifičnim šarmom i energijom, o čemu svjedoče brojni turisti koji za svoje city break putovanje više puta biraju baš Madrid.

Trajanje: 5 dana- 4 noći

Datum: 22. -26.11.2023.

Grupno putovanje

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTELICIJENE DO 30 SEPTEMBRA
Hotel 3*1.695 KM
Hotel 4* 1.795 KM
Hotel Puerto America ili Eurostars 5* 2.295 KM

Ponuda uključuje

Avio karta na relaciji Sarajevo – Sevilla – Sarajevo – direktan charter let, Transfere – aerodrom – hotel – aerodrom u Sevilli, Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama , Kompletnu organizaciju putovanja uz pratnju vodiča tokom cijelog putovanja, popust od 30% za djecu od 2 do 11,99 godina za smjestaj uz dvije odrasle osobe u istoj sobi

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti, Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi, Boravišne takse , Doplata za 1/1 sobu hotel 3* iznosi 300 KM; hotel 4* iznosi 400KM; hotel 5* iznosi 800KM
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1.DAN – (22.11.2023 – SRIJEDA) - SARAJEVO – SEVILLA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Check in i pasoške kontrole. Direktan charter let Sarajevo – Madrid. Po dolasku u Madrid transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje

2. DAN – (23.11.2023. – ČETVRTAK) - MADRID

Nakon doručka slijedi upoznavanje sa prijestolnicom Španije.Vožnja cuvenom avenijom Castellana i poslovnim dijelom grada koji simbolizuju čuvena Četiri Tornja, potom slijedi put ka sredistu Madrida. Paseo de Prado, čuveni Trg Cibelije i kapija Alkala, svjedočanstva o zlatnom dobu kraljevine Španije tokom viševjekovne vladavine Burbona.
Bez daha će vas svojom energijom ostaviti avenija Gran Via, nadomak koje je i Trg Španije. Zajedno ćemo prošetati glavnim gradskim trgom Puerta del Sol i ulicom Mayor koja će nas dovesti do istoimenog trga. U blizini je i čuvena četvrt La Latina kao i pijaca San Migel koji su više nego dobar izbor da napravite predah uz sangriju i tapase. Potom slijedi odlazak do katedrale Almudena i Kraljevske palate.
Nakon slobodnog vremena povratak u hotel.

3. DAN – (24.11.2023. – PETAK) – MADRID-VALENSIJA

Doručak, organizovani obilazak Valensije: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do čuvenih tornjeva Serrano koji se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme.

4. DAN – (25.11.2023. – SUBOTA) MADRID-TOLEDO

Doručak. Organizovani odlazak u Toledo. Nekada glavni grad Španije , danas dio Uneskove liste svJetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Grad su osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživIo tokom tri vJeka vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vrijeme prilično neuobičajenu vjersku toleranciju. Sve religije su živjele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru vidjeti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Poslije pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi vjerovali da su izgubljeni. Tu su bila djela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika. Padom Toleda u 11. vijeku u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prijestonica Kastilje, a poslije ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. vijeka, i cijele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad. Međutim, 16. vijek nije donio samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umjetnika, koji je svoja najbolja djela uradio baš u Toledu, a dio njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu.Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

5. DAN – (26.11.2023. – NEDELJA) – MADRID - SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela. Transfer od hotela do aerodroma. Prijava na let i pasoške kontrole. Direktan charter let Madrid – Sarajevo. Kraj putovanja.

Dodatne informacije

**Napomena: Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Agencija nije odgovorna za eventualno kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnica letova od strane avio kompanije a sve u skladu sa opštim uslovima putovanja. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica. Raspored ponuđenih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju