OMAN januar 2024

DRAGULJ BLISKOG ISTOKA

Drugi svijet, drugi način života, druga atmosfera… Oman je jedna od najboljih destinacija za posjetiti, a da se pomaknete iz zone komfora. Država smještena na jugu Arapskog poluotoka, ne ugošćava previše turista, ponajprije jer se malo ljudi interesuje za dolazak ovdje. I to je grehota. Predivni pejzaži, još ljepši pogled na pustinje, plantaže, gradove i potpuno drugačiji doživljaj putovanja. Puno ljepši nego što biste mislili. S razlogom se smatra pravim malim arapskim draguljem, netaknut i specifičan. Kupajte se u smaragdno-zelenoj vodi, uživajte u prostranstvima pustinja, doživite čar Muscata…

Trajanje: 7 dana – 5 noćenja

Datum: 25.01. – 31.01.2024

Grupno putovanje, Preporučujemo

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijene aranžmana za min 20 PAX:

HOTELCIJENA PO OSOBI ZA PRVIH 10 UPLATA:CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE UPLATE:
Hotel Platinum 3*, ili sličan1699 KM1899 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:
– Obilazak grada Muscata (ulaznica u muzej Bait Zubair uključena u cijenu): 37 EUR

– Obilazak grada Nizwa, Bahla & Jabreen (uključen ručak u lokalnom restoranu, ulaznica za Nizwu i Jabreen tvrdžavu): 79 EUR

– Fin plaža i Wadi Shab (uključen ručak u lokalnom restoranu): 55 EUR
– Wadi Bani Khalid i Wahiba tura: 97 EUR
*Cijena za min. 20 prijavljenih*   LOKALNI VODIĆ NA ENGLESKOM JEZIKU

Ponuda uključuje

Aerodromske takse, Transfer aerodrom-hotel-aerodrom, Troškovi organizacije putovanja, Avio karte Sarajevo-Istanbul-Muscat-Istanbul-Sarajevo / Turkish Airlines, Hotelski smještaj na bazi 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, Pratilac grupe za min. 20 prijavljenih

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti, Obavezne napojnice, Vizu sa ishođenjenjem za Oman 40 EUR, Putno zdravstveno osiguranje / Osiguranje od otkaza
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. Dan / SARAJEVO - MUSCAT

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti slijedi let za Istanbul sa avio kompanijom Turkish Airlines na letu TK 1022 u 15:30h. Slijetanje u Istanbul u 19:25h, nakon čega slijedi nastavak leta za Muscat na letu TK 860 u 01:15h (sva vremena su lokalna). Slijetanje u Muscat je predviđeno u 07:10h (sutra dan). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela.

2. Dan / SLOBODAN DAN

Slobodno vrijeme do check ina u 14:00 sati u hotel. Uživajte i opustite se u hotelu ili gradu. Fakultativni izlet večernje krstarenje sa posmatranjem zalaska sunca u 15:45 sati.

3. Dan / OBILAZAK GRADA MUSCATA

Doručak. Fakultativni obilazak grada. Kao rijedak spoj drevnog i modernog, Muskat je prekrasan grad koji leži u lavirintu smeđih naboranih planina. Uljuljkan Arapskim morem, grad je doživio dramatičan razvoj u posljednje dvije ili tri decenije. Međutim, Muskat se ponosi činjenicom da je sačuvao svoju sjajnu kulturu i baštinu. Naša posjeta počinje vožnjom kroz prostor ministarstava, gdje možete vidjeti niz modernih zgrada sa primjesama antičke, islamske arhitekture. Prvo ćemo posjet Bait Al Zubair muzej, koji ima lijepu izložbu omanske historije i kulture, koja obuhvata sve tradicionalne vrijednosti područja. Imat ćete i foto-stanicu u veličanstvenoj palači Al Alam (zvanična rezidencija sultana Qaboosa) okruženoj dvostrukim portugalskim tvrđavama Mirani i Jalali. Zatim nastavite da posjetite folklornu Muttrah souk, s uskim natkrivenim uličicama gdje možete osjetiti egzotične arome gomile začina, zrna kafe i drevnih lijekova, sve zamamne mirise koji ispunjavaju zrak, a zatim se vratite u hotel. Noćenje.

4. Dan / NIZWA – BAHLA – JABREEN

Doručak. Fakultativni izlet Nizwe, Bahla & Jabreen. Tvrđave i dvorci su najupečatljivije kulturne znamenitosti Omana i zajedno sa svojim kulama i gradskim zidinama, istorijski su korišteni kao obrambeni vidikovci za bastione. Procjenjuje se da u Omanu postoji preko 500 tvrđava, dvoraca i kula, a naša današnja posjeta uključuje nekoliko njih koji su upečatljivi po svojoj arhitekturi i stilu. Drevni glavni grad Omana, Nizwa, bio je sjedište učenja i rodno mjesto islama u Omanu. Okrugla tvrđava iz 17. vijeka i souq poznat po srebrnom nakitu glavna su atrakcija Nizwe, a da ne spominjemo popularnu i zanimljivu aukciju stoke koja se održava svakog petka. Izgrađena na kamenoj podlozi, ogromna kula je dizajnirana da izdrži vibracije 24 topa. Zatim prelazimo na Bahlu poznatu po svojoj ručno rađenoj grnčariji. Posjetite tvrđavu Bahla. Zatim nastavite do Jabreena i fotografirajte se u zamku Jabreen, ručak u lokalnom restoranu i povratak nazad u Muscat. Noćenje.

5. Dan / SINKHOLE – FIN PLAŽA - WADI SHAB

Doručak. Fakultativni izleti. Prva posjeta Sultan Qaboos velikoj džamiji koja ima izvanredno arhitektonsko dostignuće. Kao savremena bogomolja služi kao duhovni orijentir za moderni Oman, projektujući vrijednosti i težnje naroda Omana. Kao građevina, održava savršenu ravnotežu između estetike, kulture i duboko ukorijenjene islamske tradicije. Zatim nastavljamo put do WADI SHAB-a: pogled koji oduzima dah, spektakularan ulaz, prirodni bazeni i terase prošarane plantažama čine ovaj vadi jednim od najljepših mjesta u Sultaniji. 45 minuta hoda kroz duboku klisuru potrebno je da se dođe do bazena sa smaragdnom vodom: idealno mjesto za zasluženo kupanje. Zaustavit ćemo se na plaži Fin, sljedeća posjeta je čuvena vrtača, dio urušene planine ispunjene morskom vodom. Zatim povratak u hotel Muscatu i noćenje. Noćenje.

6. Dan / WADI BANI KHALID – WAHIBA

Doručak. Preporučujemo Vam fakultativni izlet Wadi Bani Khalid, magičnu oazu u pustinji. Wadi na arapskom znači dolina, ali u Omanu tako zovu doline s koritom rijeke, koje je uglavnom suho ili s vrlo malo vode. Vode ima samo nakon kiša, koje su ovdje iznenadne, kratke i obilate. Bez obzira na količinu vode, oko korita je uvijek zeleno. Omanci su kroz stoljeća izgradili falaje koji vodu crpe s izvora, prije nego ih upiju prazna korita. Nakon kupanja odlazimo put pješčane pustinje. Nastavljamo uzbudljivu vožnju u 4×4 vozilima. Ručak u kampu pod pustinjskim zvjezdanim nebom. Povratak u hotel u Muscatu.

7. Dan / MUSCAT – SARAJEVO

Check out iz hotela. Odlazak na aerodrom dva sata prije leta. Let na relaciji Muscat – Istanbul na letu TK 775 u 02:15h, dolazak u Istanbul u 06:50h. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo na letu TK1021 u 14:45 sati. Dolazak je predviđen u Sarajevo u 14:40 sati. (sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Oman…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju – SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.
Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije početka putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje sa uračunatim popustom od 5%. Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumijeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Agencija ne garantuje dobijanje vize, te putnik preuzima odgovornost.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju