NOVA GODINA U JORDANU (27/28.12.- 03.01.2025.)

SVI IZLETI + POLUPANSION + DOČEK NOVE GODINE U PUSTINJI / Turkish Airlines

Prevoz: Avion

Datum: 27/28.12.- 03.01.2025.

Trajanje: 8 dana – 6 noćenja

Oznake: Grupno putovanje, Praznici

Doček Nove godine u pustinji je više od samo trenutka; to je iskustvo koje prožima dušu, spaja te s prirodom i lokalnom kulturom. Neka svaki trenutak bude pun čarolije i nezaboravnih uspomena, dok slavimo početak novog poglavlja u ovom jedinstvenom kutku svijeta.Zatim obiđimo Jordan, državu prepunu skrivenih bisera, ali i popularnih turističkih mjesta. Glavni grad Amman je nevjerovatan miks tradicije i modernog stila koji nudi puno više nego što mislite. Šta tek reći za očaravajuću Petru? Jedno od sedam novih svjetskih čuda, mjesto gdje jednostavno morate doći barem jednom u životu, mjesto na kojem ćete poželjeti ostati zauvijek. Lezite na Mrtvo more. Da, upravo tako, lezite na more. Pokrijte se ljekovitim blatom i pokušajte se okupati u najslanijoj vodi na planeti. Mi vam garantujemo da malo gdje na svijetu možete uživati kao u Jordanu, te osjetiti taj dašak daleke historije prilagođene modernom svijetu.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTELI CIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVACIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE
HOTELI 4*, KAMP 4*2.489 KM2.689 KM

Ponuda uključuje

• Avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Amman – Istanbul – Sarajevo + aerodromske takse
• Pratilac grupe za minimalno 25 uplata
• Smještaj u hotelima i kampu 4* u dvokrevetnoj sobi na bazi POLUPANSIONA
• Asistent na aerodromu te na granici za sve formalnosti
• Vodič na našem jeziku
• 1 mala flaše vode svaki dan za svakog putnika u Jordanu
• Izleti prema programu
• Dva sata vožnje džipovima u Wadi Rum
• Novogodišnja večera u beduinskom kampu u Wadi Rum

Ponuda ne uključuje

• Sve napojnice (hoteli, vodiči, vozači busa i džipova, restorani)
• Putničko zdravstveno osiguranje
• Lične troškove svakog putnika
• Ulaznice prema programu cca 318 KM (Petra 150KM , Amman 20 KM , Jerash 40 KM, Madaba 8 KM, Nebo 20 KM, Wadi Rum 30 KM, Mrtvo more 50 KM)
• Ručkovi
• Doplata za jednokrevetnu sobu 500 KM
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljanje putnika 3 sata prije leta na sarajevskom aerodromu. Let za Istanbul u 20:15 h na liniji TK1026. Dolazak u Istanbul u 00:15 h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman u 02:05 h (iza ponoći), na liniji TK814.

2. DAN / ISTANBUL - AMMAN

Slijetanje u Amman u 05:05 h (ujutro), – glavni grad Kraljevine Jordana. Po dolasku doček od strane lokalnih partnera, Vožnja do hotela na doručak. Ostavljamo stvari i odlazimo na panoramski razgled starog i novog Ammana, te opcionalno posjeta citadeli i rimskom teatru. Povratak u hotel u 12 h. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje u hotelu.

3. DAN /AMMAN - JERASH - AMMAN

Doručak. Dan započinjemo istraživanjem Jerash-a, najboljeg primjera Rimskog grada na cijelom prostoru Srednjeg istoka. Potom ćemo posjetiti Ajluon i Salahuddinovu tvrđavu. Uloga tvrđave je bila da se posmatra prostor Jordanske udoline kao i putevi prema Siriji, ali i zaštiti prostor. Ovdje se nalazi i mali muzej unutar tvrđave, ne propustite predivan pogled s njenog vrha. Povratak u hotel u Ammanu. Večera. Noćenje.

4. DAN / AMMAN - MADABA - NEBO - PETRA

Doručak. Vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo (bez ulaznica), mjestu odakle je Mojsije (Musa a.s.) gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Sa planine se pruža fascinantan pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Nastavljamo naše putovanje prema Petri, jednom od 7 svjetskih čuda koja predstavlja krunu putovanja Jordanom…Po dolasku u Petru, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN / PETRA CJELODNEVNA TURA - WADI RUM

Doručak. Nakon doručak krećemo na cjelodnevni izlet Petrom. Petra je najveća atrakcija Jordana, osnovana je još u 6. stoljeću p.n.e. od strane Arapa Nabatejaca. Proći ćemo kroz uski kanjon zvan “Sik” uz divne pjeskovite boje. Iza kanjona dolazimo do najljepše građevine, Riznice. Riznica je impozantna grobnica urezana u stijenu koja služi kao monumentalni ulaz u grad. Tu su i mnoge druge građevine poput hrama, grobnica, amfiteatara i stambenih kompleksa, što svjedoči o bogatoj historiji i kulturnom naslijeđu ovog grada. Nastavljamo puto do Wadi Rum-a. Smještaj u kamp. Novogodišna večera u beduinskim kampovima. SRETNA NOVA GODINA !!!

6. DAN / WADI RUM - AQABA

Doručak. Odjava iz kampa. Krećemo na put prema „Mjesečevoj dolini“ na vožnju džipovima u trajanju od dva sata. Wadi Rum je najveća pustinja u Jordanu i nenaseljena je još od prethistorijskog doba. Nestvaran pejzaž, razne boje pijeska, natpisi Nabatejaca na kamenju i prirodni most od stijena, kanjoni su samo neki od mnogih znamenitosti ovog mjesta koje već dugo služi za snimanje holivudskih filmova. Nakon Wadi Ruma slijedi vožnja nekih 45 minuta do obalnog grada Aqabe. Smještaj u hotelu. Slobodno popodne na obali Crvenog mora. Večera. Noćenje.

7. DAN / AQABA - MRTVO MORE - AMMAN

Doručak. Zatim slijedi vožnja prema Mrtvom moru, najdubljem slanom jezeru na svijetu. S obzirom na iznimno visoki salinitet u njemu nema nikakvog života, a isti taj salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista koji se vole opuštati na površini mora. Mrtvo more, je jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine. Vrijeme za kratko kupanje. Povratak u Amman. Večera. Noćenje.

8. DAN / AMMAN - ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Transfer do aerodroma u Ammanu. Let iz Ammana 06:00 h, te slijetanje u Istanbul u 09:30 h. Nastavak putovanja iz Istanbula u 14:40 h, te dolazak u Sarajevo u 14:40 h (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju