Nova godina u Andaluziji (29./30.12. – 04.01.2025.)

MALAGA – GRANADA – CORDOBA – SEVILLA / NOVOGODIŠNJA GALA VEČERA – uključena!!!

Prevoz: Avion

Datum: 29./30.12. - 04.01.2025.

Trajanje: 7 dana – 5 noćenja, POLUPANSION // Turkish Airlines

Oznake: Grupno putovanje, Praznici

Andaluzija, oku čarobna, ali riječima neopisiva često zvana draguljem Španije i najčešće karakterizirana kao zemlja  flamenka, sherry vina, ruševnih dvoraca i tapasa. Tapasi i gastromonija ovdje će vas zasigurno razveseliti, ali ako tražite pravo oduševljenje, dat će vam ga, naravno – priroda. Najgušće naseljena španjolska obala je Costa del Sol koju krase blaga klima i mirno more Mediterana zbog kojih je ovo i najpopularnija španjolska turistička destinacija. Kako i ne bi bila kad se njome protežu kilometri i kilometri razih pješčanih, šljunčanih i betonskih plaža s uvijek uređenim šetalištima uz more koje lokalci zovu paseo maritime. Upravo blizina ovakve prirode na stvaranje je inspirisala brojne umjetnike, jer ovdje su rođeni i velikani poput Pabla Picassa, Federica Garcie Lorce, Bartoloméa Estebana Murilla, Diega Velázqueza i brojnih drugih. Cijela Andaluzija je bliska, pristupačna i puna života!!!

INFORMACIJE O HOTELU

Blue Sea Gran Cervantes 4*

C/ Las Mercedes, s/n 29620 Torremolinos, Málaga, Spain

https://www.blueseahotels.com/en/hoteles/destinos/costa-del-sol/torremolinos/bluesea-gran-cervantes

BLUESEA Gran Cervantes hotel se nalazi na samo 700 metara od najboljih plaža u Costa del Solu, od kojih su mnoge nagrađene plavom zastavom.

To su plaže Bajondillo, La Carihuela ili Montemar koje  se ističu po svojim zadivljujućim kristalnim vodama i preporučujemo vam da ih sami provjerite! Hotel se nalazi u najživljoj oblasti Toremolinosa, gdje možete pronaći bezbroj prodavnica, barova i restorana na obali mora koji će vam pomoći da se potpuno odvojite od uobičajene svakodnevne rutine.

Hotel ima veliki otvoreni bazen (otvoren od 25. marta do 15. oktobra) a, za mlađe članove porodice postoji bazen za djecu, a ima i zatvoreni bazen na krovu hotela odakle možete uživati ​​u prelijepom pogledu na Costa del Sol. Ukoliko želite da se malo zabavite sa porodicom, tu su igraonica i dečiji klub, Smile Club, koji je otvoren tokom ljetne sezone do 9. septembra.

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Kraljevina Španjolska
Glavni grad: Madrid
Službeni jezik: španjolski, koriste se katalonskim, baskijskim i engleski jezikom
Vremenska razlika: kao u BiH
Novčana jedinica: Euro Plaćanje moguće svim karticama.
Napon struje: 220/240 V – adapter  nije potreban
Hrana i piće: voda iz javnog vodovoda je pitka, hrana je raznolika, u Andaluziji pod utjecajem maurske kuhinje, puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i peciva
Klima: mediteranska
Kupovina: suveniri, odjeća, velika sniženja (do 70%) u „rebajas“ periodu, koji počinje 1.1. i 1.8. te traju 4-5 sedmice

Česti izrazi:
Dobro jutro! – iBuenos días! (do ručka)
Dobar dan! – iBuenas tardes! (nakon ručka)
Dobra večer! – iBuenas noches! (nakon večere)
Doviđenja! – iHasta luego!
Bok! – iHola!
Kako se ti zoveš?- ¿Cómo te llamas?
Zovem se…- Mi nombre es… / Me llamo…
Drago mi je – Encantado / Mucho gusto

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana za minimalno 25 prijava:

SMJEŠTAJ + POLUPANSION + GALA VEČERACIJENA PO OSOBI
HOTEL BLUE SEA GRAN CERVANTES 4*1899 KM

Ponuda uključuje

• avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malaga via Istanbul – Turkish Airlines sa uključenim prtljagom 8+30 kg
• aerodromske takse!
• smještaj u 1/2 sobama na bazi POLUPANSIONA (doručak + večera)
• GALA večera u novogodišnjoj noći
• organizacija putovanja
• pratilac grupe (sa min. 25 bukiranih putnika)
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Španiji

Ponuda ne uključuje

• doplata za jednokrevetnu sobu 250 KM
• putno zdravstveno osiguranje/osiguranje od otkaza
• fakultativni izleti: Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba
• TIPS cca 20 EUR (daje se u poslovnici ili direktno pratiocu grupe na aerodromu)
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1.DAN/ SARAJEVO - MALAGA - TORREMOLINOS

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Nakon carinskih i graničnih formalnosti let za Istanbul u 20:15h sa Turkish Airlines-om na letu TK 1026. Dolazak u Istanbul 30.12. u 00:50h. Let za Malagu na letu TK 1303 u 08:50h. Dolazak u Malagu u 11:30h. Transfer do hotela u Torremolinosu. Ostatak popodneva slobodan za vlastito istraživanje. Večera i noćenje u hotelu.

2. DAN/ TORREMOLINOS – GRANADA - TORREMOLINOS

Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak u Granadu i Alhambra palatu, jedno od najljepših arhitektonskih čuda na svijetu. Granada je dom dva najpoznatija UNESCO-ova svjetska naslijeđa Španije: vrtova Generalife i prefinjene mavske arhitekture Alhambra palate. Slijedi obilazak ova dva najimpresivnijia spomenika mavske kulture u Španiji, okružena zadivljujućim planinama Sierra Nevade. Slušaćemo o historiji i arhitekturi ovog mjesta, a priča će nam pomoći da “zaronimo” ispod prelijepe arhitekture i dizajna i saznamo historiju dvije najposjećenije atrakcije na svijetu. slobodnog vremena za sopstveno istraživanje Granade. Opcionalno ručak u nekom od lokalnih restorana. Povratak u Torremolinos. Pripreme za najluđu noć. GALA večera i nezaboravan provod. Noćenje u hotelu. SRETNA NOVA GODINA !!!

3. DAN/ TORREMOLINOS – MALAGA - TORREMOLINOS

Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak u Malagu. Malaga je jedna od najpoznatijih kulturnih destinacija na svijetu. Malaga je u potpunosti iskoristila svoj potencijal kako bi pružila nezaboravna iskustva za sva čula. Posjetićemo tvrđavu La Alcazaba, koja potiče iz jedanaestog vijeka, a izgradili su je granadski vladari. Nalazi se na brdu sa koga se pruža predivan pogled na okolinu. Samo zdanje nalazi se na temeljima još starijeg utvrđenja koje potiče iz osmog vijeka. Lokalitet obiluje atrakcijama koje se ne smiju propustiti. Nakon toga slijedi obilazak dvorca Gibraltaro, dvorac se nalazi na brdu iznad tvrđave Alcazabe, a objekti su dijelom međusobno povezani. Na mjestu gdje se nalazi dvorac nekada se nalazio svetionik, a po njemu je dobio ime. Objekat je dograđivan i napuštan, a danas je nijemi svjedok slavnih dana. Sa zidina se pruža predivan pogled na more. Zatim ćemo posjetiti Rimski teatar, nezaobilaznu znamenitost. Izgrađen u prvom vijeku p.n.e. bio je u upotrebi do trećeg vijeka n.e. Nakon nedavne restauracije, Rimski teatar u Malagi ponovo je dobio funkciju prostora za izvođenje predstava. Slobodno vrijeme u centru grada (oko sat vremena). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN/ TORREMOLINOS – CORDOBA - TORREMOLINOS

Doručak u hotelu. Fakultativna vožnja do Cordobe. Ovaj intrigantni drevni grad bio je prijestolnica Mavarske Španije tokom tri vijeka i smatra se najvećim gradom u Evropi tokom vremena islamske vlasti. Obilazimo veličanstvenu Veliku džamiju u Cordobi, koja zadržava svoju nevjerovatnu islamsku arhitekturu. Zatim slijedi panoramski razgled Rimskog mosta, Jevrejske četvrti, Sinagoge u Cordobi. Tura impresivnim mavarskim dijelom Cordobe pružiće vam uvid u prošlost Andaluzije. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN/ TORREMOLINOS – SEVILLA - TORREMOLINOS

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Sevilju. Sagrađena na obalama Rijeka Guadalquivir, živopisna Sevilja ima bogato arapsko naslijeđe i šarene lokalne četvrti poput Triane i La Macarene. Najpoznatija su njena katedrala i tvrđava Alcazar, obje na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Po dolasku u Sevilju, glavni grad regije Andaluzija i kulturni centar južne Španije, slijedi uživanje u panoramskom razgledanju grada: četvrti Santa Cruz, Alcazara, parka Marija Luisa, Avenije Palmi i parkova Expo 92. Nakon toga slijedi obilazak Kraljevskog Alcazara. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu i istraživanje ovog prelijepog grada u svom ritmu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN/ TORREMOLINOS - SARAJEVO

Doručak u hotelu i check out. Transfer do aerodroma u Malagi. Let za Istanbul na letu TK 1304 u 12:20h. Dolazak u Istanbul 18:45h. Let za Sarajevo na letu TK 1023 u 20:00h. Dolazak u Sarajevo u 19:55h (sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

NAPOMENA: Agencija ne garantuje ulazak u objekte 1. januara zbog praznika.
USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 40 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Oman, Umra…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju sa kojom prihvatate opće uslove putovanja turistčke agencije Relax Tours.. Minimalan broj putnika za putovanje je 25. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje sa uračunatim popustom u iznosu od 5%. STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska ili ne pojavljivanje zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 25 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Agencija nije odgovorna u slučaju pomjeranja predviđenog vremena polijetanja od strane avio-kompanije kao i kašnjenja aviona na jednom ili više redovnih ili čarter letova u toku realizacije putovanja, organizator putovanja nema uticaja na eventualne posljedice izazvane kašnjenjem ili otkazom leta, izazvanim bilo kojim uzrokom, koji je van sfere uticaja organizatora, kao što su bezbjednosni razlozi, dozvole kontrole leta, vremenski uslovi, tehnički kvarovi i sl. već se primjenju važeći propisi i uzanse u avio prometu. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju