LJETOVANJE HURGHADA + KRSTARENJE NILOM

TAJNE NILA – Savršena kombinacija odmora s razgledima prirodnih, kulturnih i arheoloških nalazišta Egipta!

Prevoz: Avion

Datum: septembar 2024

Trajanje: 8 dana

Oznake: Grupno putovanje, Odlična cijena, ALL INCLUSIVE, Direktan let

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Polazak: od 02. SEPTEMBRA 2024. / 8 dana
4 noćenja u Hurghadi + 3 noćenja na Brodu 5* Nile Cruise

IZDVOJENI HOTELI IZ PONUDE; DVOKREVETNA SOBA; 8 DANACIJENA VEĆ OD:
Hotel Swiss Inn Resort 5* ili sličan2559 KM

** Napomena: moguće kombinovati bilo koji drugi hotel sa krstarenjem, prema Vašem izboru – na upit u Agenciji

** Min.broj prijavljenjih za putovanje je 4 pax.

Ponuda uključuje

• Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Hurghada
• 4 noći na bazi all inclusive usluge u odabranom hotelu u Hurghadi (osim ako drugačija usluga nije navedena ili izabrana)
• 3 noći na bazi punog pansiona na Brodu 5* Nile Cruise ili sličan (doručak, ručak i večera, piće nije uključeno), usluga počinje sa ručkom te završaka sa doručkom
• Transfer klimatiziranim autobusom na relaciji Hurghada – Aswan i Luxor – Hughada
• Smještaj u 1/2 ili 1/1 sobama prema Vašem odabiru hotela i usluge
• Svi izleti tokom krstarenja (Dolina Kraljeva, hram kraljice Hatshepsut, koloseum Memnona, hram Karnak, Luxor, Edfu, Kom Ombo, te High Dam, te hramu Philae – osim fakultativnih izleta
• Predstavnik agencije na destinaciji
• Organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

X Aerodromske takse u iznosu od 160 KM po osobi
X Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Hurghadu – cijena iznosi 25 USD po osobi
X Obavezna napojnica
X Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
X Fakultativne izlete
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

Dan dolaska / SARAJEVO – HURGHADA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Nakon carinskih formalnosti, prijava na direktan let za Hurghadu u ranim jutarnjim satima. Slijetanje u Hurghadu. Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Check in u sobe iza 14h. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor prema vlastitom izboru. Noćenje.

2 DAN / HURGHADA

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta. Svaki turista pored odmora želi da vidi šta neka zemlja može da ponudi od svojih prirodnih ljepota ili historijskih znamenitosti.

3 DAN / HURGHADA – ASWAN

Nakon doručka, transfer klimatiziranim autobusom za Aswan. Vožnja traje cca 6 sata. Po dolasku, obilazak High Dama i hramu Philae. Kasno poslijepodne vožnja falukama, najstarijim egipatskim plovilom kojim ćemo ploviti oko otoka kao što su Elephantine otok, Lord Kicrhener otok i botanički vrt. Nakon razgledanja, slijedi ukrcavanje na brod 5* koji će biti Vaš plovidbeni hotel narednih nekoliko dana na bazi punog pansiona. Kabine broda su udobno namještene, ali vjerujemo da ćete slobodno vrijeme radije proživljavati kupajući se na palubi i uživajući u krajoliku.. Noćenje na brodu u Aswanu.

4 DAN / ASWAN - LUXOR

Uživajte u doručku na brodu, a zatim započnite obilazak jedrenjem do Kom Omboa i uživajte u posjeti Kom Ombo hramu zatim nastavite plovidbu do Edfua, onda je vrijeme za ručak na brodu, a zatim uživajte u posjeti Edfu hramu. i uživajte u večeri na brodu. Zatim nastavite plovidbu do Luksora preko Esne i noćenje u Luksoru.

5 DAN / LUXOR

Nakon doručka na brodu, izlet po istočnoj obali Nila. Obilazak dva najljepša i najvažnija hrama u Egiptu, hrama Karnak ednim od najslikovitijih i najdojmljivijih drevnih arheoloških nalazišta u Egiptu koji se smatra remek-djelom drevne arhitekture. Bio je posvećen tebanskoj trijadi, koja je uključivala Amona, Muta i Khonsua i hrama Luxor. koji je posvećen drevnom bogu Amunu. Večera na brodu uz predivan pogled na pejzaž. Noćenje na brodu u Luxoru..

6 DAN /LUXOR – HURGHADA

Doručak na brodu te iskrcavanje. Posjeta Dolini kraljeva i posjeta hrama kraljice Hatshepsut – West Bank. Proći ćete pored famoznih koloseuma Memnona. Nakon toga krećemo na put za Hurgadu (cca. 4 sata), dolazimo u vaš hotel. ). Po dolasku smještaj u odabrani hotel. Večera i noćenje.

7 DAN / HURGHADA

Nakon doručka, slobodno vrijeme u Aswanu. Odjava sa broda. Povratak iz Aswana u Hurghadu (vožnja cca 8 sati). Po dolasku smještaj u odabrani hotel. Večera i noćenje.

8 DAN / HURGHADA – SARAJEVO

Transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi iza ponoći. Let za Sarajevo u 05:15 sati. Slijetanje u Sarajevo je predviđeno u 08:00 sati (sva vremena su lokalna). Kraj programa.

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Oman, Umra…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju sa kojom prihvatate opće uslove putovanja turistčke agencije Relax Tours. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje sa uračunatim popustom u iznosu od 5%.
Prijava na fakultativne izlete se vrši na licu mjesta u Hurghadi kod naših lokalnih predstavnika.
STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska ili ne pojavljivanje zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Za rani booking potrebno uplatiti 50% nepovratnog iznosa. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU, TE JE SVAKI PUTNIK ODGOVORAN ZA SVOJE PUTNE ISPRAVE. Agencija nije odgovorna u slučaju pomjeranja predviđenog vremena polijetanja od strane avio-kompanije kao i kašnjenja aviona na jednom ili više redovnih ili čarter letova u toku realizacije putovanja, organizator putovanja nema uticaja na eventualne posljedice izazvane kašnjenjem ili otkazom leta, izazvanim bilo kojim uzrokom, koji je van sfere uticaja organizatora, kao što su bezbjednosni razlozi, dozvole kontrole leta, vremenski uslovi, tehnički kvarovi i sl. već se primjenju važeći propisi i uzanse u avio prometu. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.
VAŠ PRAVI KURS, RELAX TOURS!

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju