Kružna tura – Dubai i Oman u februaru

DUBAI, Grad blještavila & OMAN, dragulj Bliskog istoka

DUBAI – ABU DHABI – AL AIN – NIZWA – JABRIN – MUSCAT – NAKHL – SOHAR
Direktan let iz Sarajeva – Fly Dubai

Trajanje: 8 dana – 7 noćenja

Datum: 10.02 - 17.02.2024.

Grupno putovanje, Preporučujemo

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana po osobi:

AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU!

Minimalno 20 prijavaCijena za prvih 5 prijava:Cijena za redovne rezervacije:
Inter City Jaddaf 3* ili sličan

Al Diyar Hotel 3* ili sličan

The Platinum Hotel 3* ili sličan

2299 KM2399 KM

Ponuda uključuje

Aerodromske takse, Transfer aerodrom-hotel-aerodrom, Troškovi organizacije putovanja, Avioprevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo , Autobuski prevoz prema programu, 20 kg prtljaga kao i obrok u letu, ručni prtljag 7kg, Pratioc grupe iz Sarajeva, Lokalni vodič na engleskom jeziku , Ulaznice: Pijaca kamila, Jabreen dvorac, Nizwa tvrđava, Nakhl tvrđava , Lokalne takse

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti, Lični troškovi potnika, Putno zdravstveno osiguranje, Viza za Oman 40 EUR, Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 3 USD po osobi, po danu, Izlazna taksa iz UAE 10 USD, Doplatu za 1/1 sobu: hotel 3*= 600 KM, Ulaznice
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN/ SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dubai u 14:40 sati na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai je predviđeno u 22:55 sati (sva navedena vremena su lokalna). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. DAN/ DUBAI – ABU DHABI

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu koji isprepliću prošlost, sadAšnjost i budućnost. Prva destinacija je Velika džamija šeika Zajeda, jedna od najvećih džamija na svijetu, prekrivena mramorom i s impresivnom islamskom dekoracijom. Nakon toga, slijedi posjeta Naselju nasljeđa koje pruža uvid u tradicionalne aktivnosti prije ere nafte. U popodnevnim satima, vožnja duž Korniša omogućuje prekrasan pogled na gradski horizont, dok se prolazi kroz čuveni otok Saadiyat s Louvre muzejom. Fotografisanje ispred Louvre Abu Dhabija čini jedinstveni kulturni doživljaj. Zatim slijedi putovanje na Yas Island, gdje se nalazi Formula 1 Yas krug, Warner Bros park i prvi Ferrari zabavni park na svijetu. Povratak u Dubai. Vrijeme slobodno za induvidualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN/ DUBAI – AL AIN – NIZWA (*IZLET UKLJUČEN U CIJENU!)

Doručak. Polazak prema Omanu. Vozimo se do Al Aina, koji se nalazi na planinama Hadžar u unutrašnjosti na granicama s Omanom, koji je poznat kao Garden City zbog svoje bujne vegetacije i bogate tradicije. To je jedan od najstarijih gradova u UAE te je rodno mjesto šeika Zayeda bin Sultana – prvog predsjednika UAE. Kulturna mjesta Al Aina su upisani na UNESCO-v spisak mjesta Svjetske baštine. Hiljadama godina oaza Al Aina bila je važna stanica za karavane na starim trgovinskim rutama kroz Arabiju. Posjetićemo pijacu kamila, najveću u UAE. Zatim posjetićemo i tvrđavu Jahili, jednu od najvećih tvrđava u Al Ainu i najbolji primjer islamske vojne arhitekture na lokalnom nivou. Zatim ćemo posjetiti Al Ain palaču, jedno od najvažnijih kulturnih mjesta u gradu Al Ain. Nastavljamo prema granicama. Nakon carinskih i imigracionih formalnosti, nastavljamo prema Nizwi. Noćenje u Nizwi.

4. DAN/ NIZWA – BAHLI – JABREEN – MUSCAT (*IZLET UKLJUČEN U CIJENU!)

Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u razgledavanje Nizwe jednog od najstarijih omanskih gradova koji je u 6. i 7. vijeku bio glavni grad Omana. Slijedi razgled gradske tržnice u Nizwi. Raznovrsni prodavci nude svoje proizvode duž ulica souka. Ovdje možete pronaći ribu, meso, povrće, keramiku, nakit, ručne radove i suvenire koji se prodaju u autentičnim starim marketima na koje se malo mjesta može ponositi. Tvrđava Nizwa je najposjećeniji nacionalni spomenik Omana. Sagrađena 1668. godine, danas je glavni svjedok važnosti koju je grad Nizwa imao u prošlosti zbog strateškog položaja, obližnjih prirodnih bogatstava i dostupne vode. Tvrđava je arhitektonski dokaz o ekonomskim i vojnim dostignućima rane dinastije Yaruba iz sredine 17. vijeka. Nastavljamo prema Bahli kojom dominira impresivna tvrđava, a zauzima prvo mjesto na listi svjetske baštine UNESCO-a u Omanu (pauza za fotografisanje). Slijedi odlazak u Jabreen i posjet prekrasnom dvorcu izgrađenom u kasnom 17. vijeku, kojeg krase specifični stropovi ukrašeni slikama islamskih motiva, a s vrha dvorca se pruža očaravajući pogled na prirodne ljepote ovoga kraja. Zaustavljanje u Birkat Al Mauzu, tradicionalnoj seoskoj oazi, naselju starih napuštenih građevina koje pružaju osjećaj putovanja u prošlost. Nastavak vožnje prema Muscatu. Po dolasku smještaj u sobe i noćenje.

5. DAN/ MUSCAT

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u magični Muscat koji svojim posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku da svjedoče skladu modernog i tradicionalnog kulturnog naslijeđa. Započinjemo odlaskom do Sultan Qaboos Velike džamije, remek-dijelo arhitekture. Kao suvremeno mjesto štovanja, ona predstavlja duhovni simbol modernog Omana, odražavajući vrijednosti i težnje omanjskog naroda. Kao zgrada, održava savršenu ravnotežu između estetike, kulture i duboko ukorijenjene islamske tradicije. Zatim nastavljamo prema Muttrah pijace, gdje možete osjetiti egzotične arome raznovrsnih začina, kafe i starih lijekova, sve to privlači mirise koji ispunjavaju zrak. Također ćete napraviti stanku za fotografiranje ispred veličanstvenog Al Alam dvorca (službene rezidencije Sultana Qaboosa – obilazak iz vana) i zaustaviti se za fotografiranje portugalskih tvrđava Mirani i Jalali. Zatim posjetite muzej Bait Al Zubair, koji ima izložbu o omanskoj historiji i kulturi, obuhvatajući sve tradicionalne vrijednosti tog područja. Zatim se vraćamo natrag u hotel. Noćenje.

6. DAN/ MUSCAT – NAKHL – SOHAR – DUBAI (*IZLET UKLJUČEN U CIJENU!)

Doručak u hotelu. Dan započinjemo odlaskom prema sjevernoj regiji Al Batinah u Omanu. Posjetit ćete impresivne tvrđave u Nakhl-u. Nakhl je tipično omansko selo koje se nalazi uz padine planina blizu obilnog izvora vode koji navodnjava prostrane plantaže palmi datula. Dok se približavate Nakhl-u, obratite pažnju na tvrđavu koja se nalazi na uzvišenju izvan grada. Porijeklo tvrđave je preislamsko, sa značajnim doprinosima dinastija Al Ya'ruba i Al Bu Sayed. Posjetićemo tvrđavu i termalne izvore s mineralima u Nakhl-u (Al Thowarah Hot Spring) i nastaviti do Sohara. Zaustavićemo se u gradu Sohar s prelijepom korzom, posjetiti predivnu džamiju, a zatim ćemo nastaviti do granice između Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nakon imigracionih i carinskih formalnosti, preći ćemo područje Hatta u UAE i krenuti prema Dubaiju. Čudesna metropola, u kojoj se tako skladno isprepliću moderna čuda sa tradicijom i pustinjom, najomiljenija je turistička destinacija Srednjeg istoka. Dolazak na kraju dana u vaš hotel u Dubaiju, prijava i noćenje u Dubaiju.

7. DAN/ DUBAI

Doručak, nakon doručka predlažemo fakultativni poludnevni obilazak Dubaija koji pruža priliku za otkrivanje ovog spektakularnog grada koji se razvio iz malog ribarskog naselja na obali Dubai Creeka. Posjetitelji će istražiti historijski distrikt Bastakiya, koristiti lokalne vodene taksije za prijelaz preko Dubaia Creeka, posjetiti Bazar začina i Zlatni bazar u Deiri, te se zaustaviti kod Burj Al Arab hotela i Velike džamije u Jumeirahu. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN/ DUBAI – SARAJEVO

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 10:15 sati na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:40 sati po lokalnom vremenu (sva navedena vremena su lokalna).

Dodatne informacije

**Napomena: Raspored ponuđenih fakultativnih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prijevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su urađene na bazi trenutnih cijena ulaznica i kursu dolara. Agencija zadržava pravo izmjene cijena aranžmana u slučaju promjene kursa dolara na svjetskoj berzi. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju