Kenija 2024

kupanje+safari+razgledi

…mjesto svjetski poznatih nacionalnih parkova i rezervata

Kenija je čarobna afrička zemlja, koja oduševljava svojom kombinacijom suprotnosti, skladom planina i pustinja, divljih životinja u savani, bogatom plemenskom kulturom i bajkovitim plažama. Krenimo na safari među poznatih “pet velikih” koje svi želimo vidjeti. Započnimo avanturu među veselim zebrama, veličanstvenim žirafama, moćnim nosorozima, nespretnim slonovima i ponosnim lavovima. Prelijepe životinje, veličanstvena petorka, plaža koja je peterostruko nagrađivana za najljepšu plažu u Africi, su prizori koji će vas doslovno ostaviti bez daha.

IZLETI+SAFARI+AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENI U CIJENU

Prevoz: Avion

Trajanje: 9 dana – 6 noćenja

Datum: 09.02.2024. – 17.02.2024.

Grupno putovanje

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

 Hoteli – Puni pansion/All Inclusive

Cijena za prvih 5 rezervacija

Cijena za redovne rezervacije

Masai Mara (safari) – Enkorok Mara Camp – Puni pansion

Nakuru Lake (safari)- Nakuru Sopa Lodge – Puni pansion

Diani – Neptune Village Beach Resort 4* – All inclusive

4.899 KM

5.199 KM

Ponuda uključuje

Aerodromske takse, Transfer aerodrom-hotel-aerodrom, Troškovi organizacije putovanja, Avio prijevoz na relaciji SJJ –Istanbul-Nairobi/ Nairobi –Istanbul- SJJ, Pratioca grupe na destinaciji za 15 uplata, Smještaj na bazi 6 noćenja u 1/2 sobama u navedenim ložama/kampovima/hotelu na bazi punog pansiona/all inclusive , Transport u džipu 4×4 s otvorenim krovom, Usluge profesionalnog vodiča/vozača, Let Nairobi-Diana Beach-Nairobi, Voda za piće (1 litar po osobi dnevno tokom safarija), Poludnevni izlet u Nairobiju, Večera u Nairobiju posljednji dan , Ulaznice za park (Masai Mara i Nakuru)

Ponuda ne uključuje

Cijenu vize 51 USD (viza se dobija online, pasoš – validnost minimalno 6 mjeseci), Putno osiguranje, Doplatu za jednokrevetnu sobu 670KM , Alkoholna i bezalkoholna pića u kampovima/ložama, Doručak prvi dan, Dodatne aktivnosti koje nisu navedene u programu
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / 09.02.2024. / SARAJEVO - NAIROBI

Okupljanje na aerodromu cca tri sata prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Nairobi u 15:30h na letu TK1022 s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 19:25h i presjedanje na večernji let TK 607 za Nairobi u 20:35h.

2. DAN / 10.02.2024. / NAIROBI - MASAI MARA

Dolazak u Nairobi u 03:05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage, upuštamo se u novu avanturu. Krećemo na dvodnevni safari u poznatom Nacionalnom parku Masai Mara, koji je proglašen za jednim od sedam novih svjetskih čuda. To je jedinstveno utočište za zaštitu divljih životinja u Keniji. Kratko se zaustavljamo na vidikovcu Great Rift Valley gdje možemo napraviti par slika dok uživamo u čarobnim pejzažima. Dolazak u Masai Maru predviđen je u podnevnim satima. Ručak. Nakon toga slijedi prijava u kamp i vrijeme za slobodne aktivnost, do nastavka vožnje po parku od 16:30h do 18:30h. Večera i noćenje u kampu.

3. DAN / 11.02.2024. / SAFARI MASAI MARA

Doručak u kampu, a zatim odlazak na cjelodnevnu vožnju. Sa sobom nosimo ručak za piknik. Masai Mara je jedan od najpopularnijih parkova u Africi. Gledanje divljih životinja je izvanredno tokom cijele godine. Parkovi bogati vegetacijom i redovitim padavinama podržavaju ogromnu populaciju biljojeda, zauzvrat privlačeći mnoge grabežljivce. Tokom ranojutarnje vožnje, svojim fotoobjektivima lovimo veliku afričku petorku: lava, slona, bivola, geparda i nosoroga. U ovom prekrasnom rezervatu nudi vam se prilika promatrati jednu od fascinantnih prirodnih pojava kao što su migracije životinja koje se ne mogu točno predvidjeti. Za ljubitelje ptica zabilježeno je postojanje skoro 500 vrsta ptica u ovom parku. Večera i noćenje u kampu.

4. DAN/ 12.02.2024. / MASAI MARA - LAKE NAKURU

Doručak u kampu u 08:00h. Na odlasku iz rezervata Masa Mara prolazimo pored sela pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nastavljamo put prema Nacionalnom parku Lake Nakuru koji predstavlja još jedan dragulj među mnogim nacionalnim parkovima u Keniji. Nalazi se samo 140 km od kenijskog glavnog grada. Poznat je po golemim jatima ružičastih flamingosa, a dok ispijate kafu uživaćete u prizoru na bijelog nosoroga, veličanstvene žirafe, te ponosne lavova. Ručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti do vožnje po parku od 16:30h do 18:00h. Večera i noćenje u kampu.

5. DAN / 13.02.2024. / LAKE NAKURU – DIANA BEACH (ALL INCLUSIVE)

Doručak u kampu u 06:00h nakon čega slijedi odjava. Krećemo na jutarnju vožnju po parku od 06:30h do 08:30h. Nakon vožnje krećemo na put za Diani Beach, najljepšu plažu u Keniji, koja je peterostruko nagrađivana kao najbolja plaža u cijeloj Africi. Dolazak u Diani u večernjim satima. Smještaj u hotel, večera i noćenje. Boravak u hotelu na bazi all inclusive.

6. DAN/ 14.02.2024. / DIANI BEACH (ALL INCLUSIVE)

Doručak u hotelu, a potom uživanje na plaži. Diani Beach je prekrasna plaža koja glasi za jednu od najljepših plaža u čitavoj Africi. Na Diani Beach ćete naći spoj ljepote pijeska, mora i tropske vegetacije. Boravak na ovoj plaži vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. Kilometri sitnog kristalno čistog bijelog pijeska, tirkizni indijski okean i nepregledni vrtovi kokosovih palmi će vas doslovno ostaviti bez daha. Večera i noćenje.

7. DAN/ 15.02.2024. / DIANI BEACH (ALL INCLUSIVE)

Doručak, a potom uživanje na Diani Beachu. Na plaži se nalaze odbojkaška igrališta, možete voziti skije na vodi i katamarane, baviti se jedrenjem na dasci i zmajem. Postoje tereni za golf i tenis. Možete jahati devu uz plažu. U blizini plaže nalaze se brojni restorani. Shopping u Diani Beach je poseban doživljaj. Od posjeta lokalnim štandovima sa uvijek svježim voćem i povrćem do izuzetno velikog izbora afričkog šarenila: od perlica, tkanina, odjeće do drvenih rezbarija, masai nakita, unikatnih torbi… Mombasa ima noćne klubove, plesne podijume, supermarkete i nacionalne parkove, Shimba Hills i Taita Hills, gdje šetaju slonovi, žirafe i nosorozi. Večera i noćenje.

8. DAN / 16.02.2024. / DIANI BEACH - NAIROBI

Doručak i odjava iz hotela. Dan koristimo za još malo uživanja na prelijepim plažama. U poslijepodnevnim satima hvatamo let za Nairobi. Slobodno vrijeme do transfera za aerodrom mozemo iskorisiti za kupovinu suvenira i slično. Transfer na aerodrom u kasnim večernjim satima.

9. DAN / 17.02.2024. / NAIROBI - SARAJEVO

Dolazak na aerodrom cca 3 sata prije leta. Prijava na let TK 608. Polijetanje za Sarajevo u 04:50h s presjedanjem u Istanbulu na let TK1021. Dolazak u Sarajevo predviđen je za 14:40h.

Dodatne informacije

**Napomena: Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 15 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga, aerodromskih taksi, ulaznica u objekte spomenute u programu i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica. Raspored ponuđenih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom. VALIDNOST PASOŠA MORA BITI MINIMALNO 6 MJESECI OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Za ulazak u Keniju neophodno je imati žuti karton (potvrda o vakcinaciji protiv žute groznice). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju