Kairo – Nova godina 2024.

DOČEKAJTE NOVU GODINU U ZEMLJI FARAONA!

Kairo ili na arapskom Al-Qahirah, glavni je grad Egipta sa oko 20 mil. stanovnika, ali i kulturni centar arapskog svijeta smješten u delti Nila, najduže rijeke na svijetu. Možda niste znali da je Kairo najnaseljeniji pustinjski grad na planeti. Egipatski nacionalni muzej čuva pored 120.000 primjeraka dugogodišnje historije domovine faraona i grobne ostatke Tutankamona te 27 kraljevskih mumija iz zlatnog doba Egipta.Kairo je često opisan kao „Kolijevka civilizacije“ i „Majka svijeta“, Kairo je dom posljednjih preživjelih čuda svijeta. Piramide u Gizi su vjerovatno najpopularnije turističko mjesto, izgrađene su tri piramide za kraljeve Keops, Kefren i Mikerin. Najstarija i najveća je kralja Keopsa za čiju gradnju je bilo potrebno 20 godina.

Prevoz: Avion

Trajanje: 7 DANA - 6 NOĆENJA U HOTELU 4* U KAIRU!

Datum: 29.12.2023. – 04.01.2024.

Grupno putovanje, Praznici, Preporučujemo, Odlična cijena

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTELICijene za prvih 10 rezervacijaCijene za rezervacije do 05.10.
Hotel Aracan Pyramids 4* ili sličan1899 KM2199 KM

Ponuda uključuje

Aerodromske takse, Troškovi organizacije putovanja, Avio prevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Kairo-Istanbul-Sarajevo , Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 standard sobama (smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobama na bazi BB 6 noćenja u Cairu, Bus transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Kairu, Usluge predstavnika agencije na destinaciji za 20 uplata

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti, Individualni troškovi, Viza za Egipat za BH pasoš 100 KM (potrebne 2 fotografije kao za pasoš, popunjena aplikacija za vizu; agencija asistira kod ishođenja vize) , Putno – zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina , Napojnice za vozače, vodiče i slično.
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. Dan / 29.12.2021. – SARAJEVO – KAIRO

Okupljanje grupe na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo u 20:15 sati, te dolazak u Istanbul u 00:10 sati na letu TK1026. te nastavak putovanja iz Istanbula u 01:10 sati za Kairo na letu TK692. Planirano slijetanje u Kairo je 02:25 sati (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole te transfer do hotela. Check in u izabrani hotel. Noćenje.

2. Dan / 30.12.2021. – KAIRO – DOLINA PIRAMIDA – SAKARA

.Doručak u hotelu. Fakultativni izlet. Polazak prema Dolini piramida i do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerenova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 miliona blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Ručak. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan / 31.12.2021. – KAIRO – CITADELA – DOČEK NOVE GODINE

.Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak na Citadelu u Kairu, jednu od mnogobrojnih znamenitosti Egipta s bogatom historijom. Mnogim turistima osim za razgledavanja, služi i za odmor uz hladni povjetarac i vidikovac na Kairo. Često na citadeli možete uživati u besplatnoj predstavi plesa derviša. Smatra se jednim od najvećih spomenika srednjovekovnih vojnih pohoda koji su stigli i u ove krajeve svijeta. Istovremeno, Citadela je i najuočljivija tačka na istočnom horizontu Kaira. Povratak u hotel na odmor i spremanje za doček NOVE GODINE. SRETNA NOVA 2024. GODINA! Noćenje.

4. Dan / 01.01.2022. – KAIRO

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Kairu, iskoristite u istraživanju ove prijestolnice Egipta, kao što ga mnogi nazivaju i čarobnom magijom prošlosti. Započnite novu godinu u zemlji gdje su vladali faraoni! U večernjim časovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet: plovidba Nilom. Putnici će uz večeru imati priliku da gledaju folklor šou. Po završetku plovidbe povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan / 02.01.2022. – KAIRO – ALEXANDRIA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Alexandriu. Cjelodnevna posjeta Alexandrie. Obilazak Qaitbaz Citadel, Roman Theatre, kao i čuvene biblioteke. Alexandria je glavno egipatsko pristanište na Sredozemnom moru, koje se ponovno trudi da postane kozmopolitsko i svjetsko mjesto, takvo kakvo je bilo i u prošlosti. Ponosno nosi ime po njegovom osnivatelju Alexandru Velikom, ali naravno da su po gradu i druga slavna imena bogate povijesti ostavili duboke tragove. Požari i potresi su prouzročili da ovo antičko mjesto potone, a sadašnji izgled je prije svega dobio u 19 i 20 st. Ručak u restoranu.Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan / 03..01.2022. – KAIRO

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Kairu. Možete iskoristiti za obilaženje još nekih znamenitosti, šetnju ili odlazak u shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

7. Dan / 04.01.2022. – KAIRO – ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak u hotelu. Transfer ispred hotela ka Internacionalnom aerodromu u Kairu. Let na relaciji Kairo – Istanbul na letu TK6931 sa presjedanjem Istanbul - Sarajevo na letu TK1021. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima u u četvrtak, 04.01.2024.godine

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju