JAPAN – ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA

TOKYO – OSAKA – HIROSHIMA / Avion – Turkish airlines

Prevoz: Avion

Datum: 08.– 17.11.2024.

Trajanje: 11 dana – 8 noćenja

Oznake: Grupno putovanje

Japan je zemlja historije i kulture, vodeće tehnologije i hiper-moderne civilizacije. Careve palate, prelijepi hramovi i na hiljade svetilišta, egzotični zaljevi, botanički nacionalni parkovi, planinski pejzaž i preko tri hiljade otočja sve je to ono što krasi ovu zemlju „Izlazećeg sunca“. Nalazi se na zapadnom rubu Pacifičkog okena, sjeverno od Istočnokineskog okeana. Glavni grad je Tokio s gotovo 32 milijuna stanovnika, a sa ovim putovanjem imat ćete priliku i obići ga…

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana po osobi:     

HOTELI 3 *CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATACIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE
Minimalno 20 prijava5.799 KM5.899 KM

SVI IZLETI UKLJUČENI U CIJENU!!!  

Ponuda uključuje

• Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Tokyo – Sarajevo via Istanbul
• Aerodromske takse
• Smještaj u hotelima 3* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
• Svi transferi prema programu
• Svi izleti prema programu
• Transfer brzim vlakom Shinkansenom
• Pratioca putovanja na engleskom jeziku od strane lokalne agencije – za vrijeme trajanja izleta
• Pratioca putovanja iz Relax Toursa (uz minimalno 20 putnika)
• TIPS za vodiča
• Troškovi organizacije putovanja

Ponuda ne uključuje

• Individualni troškovi
• Putno zdravstveno osiguranje
• Viza s ishođenjem cca 45 EUR
• Doplata za jednokrevetnu sobu
• Doplata za polupansion
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1.i 2. dan/ 08. i 09.11. / SARAJEVO - ISTANBUL - TOKIO

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3h prije polijetanja aviona. Let za Istanbul na letu TK 1022 u 15:30h. Planirani dolazak u Istanbul u 19:30h. Let za Tokio na letu TK 198 u 02:35h. Planirani dolazak u Tokio u 19:45h.

3. dan/ 10.11. / TOKIO

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u razgled grada. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske obitelji od 1888. godine. U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Shibuya crossing”, jedan od najpoznatijih pješačkih prijelaza na svijetu. Kada se upali zeleno svjetlo na semaforu, kroz sedam pješačkih prijelaza u isto vrijeme prijelazi i do 2.500 ljudi u isto vrijeme. Slobodno vrijeme za večeru u popularnoj Shibuyi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan/ 11.11. / TOKIO - MT.FUJI

Doručak u hotelu. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak autobusom prema Mt.Fuji – najvećoj planini u Japanu. Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj osobne identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke postaje i poštanskog ureda nalazi se i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Slijedi plovidba jezerom Kawaguchi odakle ćete moći uživati u prelijepim pogledima na Tokijo. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan/ 12.11. / TOKIO - HIROSHIMA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakong razgleda odlazak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu u Hiroshimi.

6. dan/ 13.11./ HIROSHIMA – KOBE - OSAKA

Doručak i odjava iz hotela. Polazak autobusom prema Osaki preko Kobe – šesti najveći grad u Japanu. Posjetićemo Akashi Kaikyo most te Kobe Haborland - obalno područje smješteno u Kobeu. Kobe Harborland je popularna turistička destinacija poznata po svojim trgovačkim centrima, restoranima, zabavnim sadržajima i prekrasnim pogledima na luku. Ovdje se nalaze atrakcije poput Kobe Harborland Ferris Wheel-a, trgovačkog centra Mosaic, Kobe Anpanman Children's Museum & Mall-a i raznih restorana koji nude lokalnu i internacionalnu kuhinju. Područje također domaćin različitim događajima i festivalima tokom cijele godine, čineći ga živopisnom destinacijom za posjetitelje. Povratak za Osaku. Dolazak u hotel. Noćenje.

7. dan/ 14.11./ OSAKA – KYOTO - OSAKA

Doručak u hotelu. Nakon doručka polazak u razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Povratak u hotel u Osaku. Noćenje.

8. dan/ 15.11. / OSAKA - NARA - OSAKA

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo na izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju hiljade druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorc Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Odlazak u Umedu na uživanje u shopping-u. Umeda je jedan od glavnih trgovačko-poslovnih i zabavnih distrikata u Osaki, Japanu. Umeda je poznata po svojim visokim neboderima, tržnim centrima, restoranima, luksuznim hotelima i noćnim klubovima. Ova živahna četvrt nudi raznovrsne aktivnosti, uključujući šoping, kulturne događaje i noćni život, te je jedno od glavnih središta poslovanja i zabave u Osaki. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan/ 16.11. / OSAKA – TOKIO

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom do Tokia. Posjeta Mejji Shrine - jedan od najvažnijih svetilišta u Tokiju, Japan. Posvećen je caru Meiji-u i njegovoj supruzi, carici Shoken, koji su bili ključni u modernizaciji Japana u 19. i 20. vijeku. Svetilište je izgrađeno u predivnom šumskom području blizu Harajuku-a i Yoyogi Parka. Posjetitelji mogu uživati u mirnom okruženju, prošetati kroz šume japanskog cedra, posmatrati tradicionalne svetkovine i ceremonije koje se održavaju u svetilištu, kao i posjetiti muzeje i druge znamenitosti u blizini. Meiji Shrine je također popularno mjesto za održavanje vjenčanja i drugih svečanih događaja. Transfer do hotela u Tokiu. Noćenje.

10. i 11. dan/ 17. i 18. 11. / TOKIO – ISTANBUL- SARAJEVO

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i odlazak na aerodrom. Let za Istanbul na letu TK 199 u 22:05. Dolazak u Istanbul 18.11. u 05:55.
Let za Sarajevo na letu TK 1021 u 14:40. Planirani dolazak u Sarajevo u 14:40h. (Sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Oman, Umra…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju sa kojom prihvatate opće uslove putovanja turistčke agencije Relax Tours.. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje sa uračunatim popustom u iznosu od 5%. STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska ili ne pojavljivanje zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Agencija nije odgovorna u slučaju pomjeranja predviđenog vremena polijetanja od strane avio-kompanije kao i kašnjenja aviona na jednom ili više redovnih ili čarter letova u toku realizacije putovanja, organizator putovanja nema uticaja na eventualne posljedice izazvane kašnjenjem ili otkazom leta, izazvanim bilo kojim uzrokom, koji je van sfere uticaja organizatora, kao što su bezbjednosni razlozi, dozvole kontrole leta, vremenski uslovi, tehnički kvarovi i sl. već se primjenju važeći propisi i uzanse u avio prometu. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju