ISTANBUL JULI 2023

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

Prevoz: Avion

Trajanje: 5 dana – 4 noćenja

Datum: 12 – 16.07.2023.

Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTELI

CIJENA DO 15.05. REDOVNA CIJENA
Hotel Dalan 3* ili sličan 849 KM 899 KM
Hotel Ephesus 4* ili sličan 969 KM 1019 KM

Ponuda uključuje

Aerodromske takse, Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo, Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu , Smještaj u izabranom hotelu u 1/2 sobama sa doručkom , Organizacija putovanja , Popusti za djecu: Dijete od 0-5.99 godina sa dvoje odraslih u 1/2 sobi : Hotel Dalan: -259 KM; Hotel Ephesus: – 377 KM Dijete od 5-10.99 godina sa dvoje odraslih u 1/2 sobi: Hotel Dalan: – 130 KM; Hotel Ephesus: – 189 KM. Dvoje djece – na upit!

Ponuda ne uključuje

PZO , * Fakultativne izlete i ulaznice, Doplata za 1/1 sobu (Hotel 3* – doplata 220 KM; Hotel 4* – doplata 300 KM)
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2 sata prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 09:10 sati na letu TK1022. Slijetanje u Istanbul u 12:05 sati (sva vremena su lokalna). Bit ćete očarani Istanbulom (ovaj grad ima naziv Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i osmanskog (1453.-1923.). Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL

Nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam pješačku turu – fakultativni izlet koji uključuje posjetu Eyup Sultan džamiji, Pierre Loti vidikovcu, Miniaturk parku, Venezia Outletu ili nekom drugom shopping centru. Eyup Sultan džamiju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu. Slijedi obilazak Pierre Loti vidikovca, mjesta odakle vam pogled obuhvata cijeli Istanbul, sa lijeve strane se nalaze Galata kula i Galata most, sa desne strane Yeni džamija i Misir-bazar a u daljini se vide koplja-munare Aja Sofije i Plave džamije, krovovi i zidine Topkapija. Nakon vidikovca, posjeta Miniaturk parku – muzeju koji izlaže ručno izrađene minijature popularnih građevina iz Turske i drugih regija svijeta. Završavamo dan sa obilaskom Venezia Outleta ili nekog drugog centra gdje je predviđeno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping.
Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / ISTANBUL

Nakon doručka preporučujemo pješačku turu – cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamlidžu odakle se pruža najljepši pogled na Bosfor i njegove mostove – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. stanovnika, a potom slijedi i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svjetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmijeni sudbinu careve kćerke, koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Nakon izleta, povratak u hotel. U večernjim satima Vam predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN / ISTANBUL – BURSA – ISTANBUL

Nakon doručka vam predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Bursu. Bursa je grad u sjeverozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. - 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas poznato tursko skijalište. Imat ćete priliku da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sahat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga. Povratak u Istanbul. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO

Nakon doručka, check out iz hotela oko 11:00 sati. Slobodno vijeme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom min. 3 sata prije leta. Prijava na let TK1025. Polijetanje u 18:50 sati. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 19:40 sati (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju