INDIJA – NEPAL

(KATHMANDU)

Prevoz: Avion

Trajanje: 9 dana – 8 noćenja

Datum: 25.10 – 02.11.2023.

Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena na bazi 15 putnika

HOTELI: CIJENA PO OSOBI ZA UPLATE DO 01.08.CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE UPLATE:
3*4099 KM4399 KM
4*4599 KM4799 KM
5*5299 KM5499 KM

 

Ponuda uključuje

Avio karte, Aerodromske takse, • Let na relaciji Sarajevo – Istanbul – Delhi – Kathamandu – Istanbul – Sarajevo, • Smještaj u hotelima u Delhiju, Agri, Jaipuru, Kathamandu na bazi noćenje doručak u dvokrevetnoj sobi, • Asistenciju na aerodromu prilikom dolaska i odlaska, • Lokalni let Jaipur-Delhi-Kathmandu (Cijena leta je trenutna, podložna je promjeni), • Transfere prema programu sa klimatizovanim minibusom, • Lokalnog vodiča na engleskom jeziku, • Pratilac grupe na minimalno 15 prijavljenih

Ponuda ne uključuje

Putno zdravstveno osiguranje, Vizu za Indiju, Vizu za Nepal 50 USD, • Doplatu za jednokrevetnu sobu, • Doplatu za puni pansion, • Fakultativne izlete: – Čas joge, crtanje kanom, čas kuhanja praćen večerom u Jaipuru 30 USD – Autentična večera u Nepalskom restoranu 25 USD – Paket ulaznica za spomenike sa programa (Džamija Džama, grobnica mongulskog cara, Qutab Minar, tvrđava Agra, Taj Mahal, Fatehpur Sikri, tvrđava Amber, City Palace, Hawa Mahal, Jantar Mantar, Kraljevski trg Kathmandu, Swayambhunath, Bhaktapur, Patan, Pashupationath, Boudhnath Stupa 155 USD – Vožnja rikšom I vožnja na slonu u Jaipuru 25 USD
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / 25.10.2023. / SARAJEVO – ISTANBUL - DELHI

Okupljanje na sarajevskom aerodromu dva sata prije polijetanja. Let za Istanbul TK1024 u 14:25. Slijetanje u Istanbul u 17:20. Let za Delhi TK716 u 20:15. Dolazak u Delhi 04:40 po lokalnom vremenu. Organizovan transfer do hotela. Dolazak u hotel i odmor-
Nakon doručka i odmora razgled Delhija, sa profesionalnim vodičem, koji uključuje: posjeta Raj Ghatu – memorijalnom centru posvećenom Mahatmi Gandhiju, utemeljitelju moderne Indije, zatim posjetu starom Delhiju i Džamiji Džama – najvećoj džamiji u Indiji. Panoramski razgled čuvene i čarobne Crvene Tvrđave (Red Fort) – izgrađene od crvenog pješčara, koja se nalazi na obalama rijeke Yamuna do koje ćemo imati vožnju rikšom. Ovu tvrđavu je izgradio mogulski vladar Shah Jahan. Tvrđava je takođe i spomenik indijske slobode jer je na tom mjestu proglašena nezavisnost Indije i prekid kolonijalne, britanske ere. Povratak u hotel. Noćenje

2. DAN / 26.10.2023. / DELHI

Doručak. Slijedi razgled novog Delhija koji uključuje posjetu grobnici mogulskog cara Humajuna koju je naručila njegova prva žena Hadži Begum 1558. godine. Zatim panoramski razgled India Gatea, spomenika žrtvama I. Svjetskog rata, predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata - građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Slijedi posjeta zanimljivom kompleksu Qutab Minar jednom od najljepših primjera indo-islamske arhitekture. Ovaj toranj je sagrađen u 12. vijeku i visok je 72.5 metra. Ono što predstavlja pravi fenomen je činjenica da je ručno isklesan svom svojom dužinom i širinom. Odlazak do Lotusovog hrama. Po izgledu je riječ o nepotpuno rascvjetalom lotosovom pupoljku s laticama poredanim u tri sloja, po devet u svakom. Divovske latice, koje se uzdižu do visine veće od 34 metra, izrađene su od betona i s vanjske strane prekrivene pločama od bijelog mramora. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 27.10.2023. / DELHI – AGRA (210 km )

Doručak. Potom slijedi vožnja autobusom prema Agri (210 km) nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Dolazak u Agru i check in u hotel. Nakon dolaska predviđena je posjeta tvrđavi Agra. Građena od strane mogulskog vladara Shaha Akbara u periodu od 1565-1573 g., vremenom je dograđivana kako od strane samog Akbara tako i od kasnijih vladara Jahangira i Shah Jahana.Tvrđava predstavlja remek-djelo dizajna i gradnje. Izgrađena je od crvenog pješčara, a ograđena je 20 m visokim zidinama. U njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 28.10.2023 / AGRA – JAIPUR (USPUTNA POSJETA: FATEHPUR SIKRI 240 km)

U svitanje posjeta čuvenom i legendarnom Taj Mahalu – jednom od sedam novih svjetskih čuda izgrađenom od strane mogulskog vladara Shah Jahana. Ovaj prelijepi monument je izgrađen nakon smrti njegove voljene supruge, kraljice Mumtaz Mahal, kako bi počivala u ovozemaljskom Raju. Taj Mahal je vječni simbol ljubavi koji izaziva strahopoštovanje te omekšava i najtvrđa srca onih koji ga posjete. Povratak u hotel, doručak i odjava. Zatim slijedi vožnja ka Jaipuru (240 km) – glavnom gradu savezne države Rajahstan, poznatom i kao „ružičasti grad“. Na putu stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Dolazak i prijavljivanje u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i noćenje.

5. DAN / 29.10.2023. / JAIPUR

Doručak. Dan ćemo započeti obilaskom „ružičastog grada“ te posjetom tvrđavi Amber – gdje ćete imati jedinstvenu priliku da iskusite jahanje slonova do same tvrđave. Amber je tipična Rajasthanska tvrđava izgrađena na brežuljku sa velikim odbrambenim zidinama i kulama. Poslijepodne slijedi razgled grada koji uključuje posjetu Gradskoj Palači – bivšoj kraljevskoj rezidenciji koja je pretvorena u muzej i u kojoj se nalaze mnogobrojne palače i vrtovi, Hawa Mahal (Palata Vjetra – izgradjena 1799. godine), te Jantar Matar (najveći astronomski observatorij sagrađen od kamena - izgrađen 1734. godine). U poslijepodnevnim satima također možete posjetiti i prodavnice tekstila, dragulja, tepiha i rukotvorina, a Jaipur je idealno mjesto za kupovinu suvenira.Predvečer posjeta lokalnoj obitelji za večernju jogu i tetoviranje kanom. Uživat ćete u času kuhanja koji će biti praćen večerom.Povratak u hotel.Noćenje.

6. DAN / 30.10.2023. / JAIPUR – DELHI – KATHMANDU (Letom)

Nakon doručka check out i transfer prema aerodromu za let prema Kathmandu. Po dolasku u Kathamandu, transfer do hotela i check in. Vrijeme za odmor i slobodne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN / 31.10.2023 / KATHMANDU

Nakon ranog doručka slijedi posjeta Kraljevskom trgu Kathmandu. Ispred stare kraljevske palate bivše Kraljevine Katmandu jedna je od tri Darbar (kraljevske) pijace u dolini Katmandua, u Nepalu , koje se nalaze na Uneskovoj listi svetske baštine. Nekoliko zgrada na trgu srušilo se zbog velikog zemljotresa 25. aprila 2015. godine . Kraljevski trg je bio okružen spektakularnom arhitekturom i živopisno prikazuje umeće nevarskih umetnika i zanatlija tokom vekova. Kraljevska palata je prvobitno bila smeštena na Trgu Dataraja, a kasnije je prebačena na Trg Darbar. Iduća posjeta je Pashupatinath - jedan od najvažnijih hinduističkih hramova i jedan od najvećih svetišta Šive na indijskom poluotoku. Nalazi se 5 km sjevero-istočno od središta Katmandua, a sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koje su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati. Prema predaji, Pashupatinath je najstariji hram u Katmanduu i mjesto gdje je bog Šiva postao Pashupati, tj. "Gospodar životinja". Patan ili Lalitpur je pored Katmandua i Pokhara, jedan od najvećih gradova Nepala. To je nevjerojatan grad velikog povijesnog i kulturnog značaja. Nalazi se samo preko svete rijeke Bagmati, oko 14 km istočno od grada Katmandua. Središte je obrta i primijenjenih umjetnosti himalajske doline (Dolina Katmandu), a poznat je i po festivalima i svečanostima, lijepim umjetnostima, osobito proizvodnji metalnih i kamenih skulptura. Grad se prostire na 16 km² i podijeljen je na 22 općinska kraja.Zatim posjeta Baithak restoranu za autentičnu nepalsku večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN / 01.11.2023. / KATHMANDU

Doručak.Posjeta Bhaktapur - drevnom grad Nepala , koji spada u prva tri kraljevska grada u dolini Katmandu , Najbogatija kulturno-povijesna baština i veliki broj svetišta zaista opravdavaju svoje ime, što znači "Grad svetaca" ili "Grad svetih". Krajem 2015. u gradu je došlo do strašnog potresa koji je zahtijevao tisuće života građana i uništio mnoge arhitektonske spomenike. Ipak, Bhaktapur je i dalje iznenađujuće mjesto gdje možete šetati uz prometne ulice, vidjeti kreacije uličnih majstora i uroniti u atmosferu drevnog grada Nevara. Nepalski je glavni grad poznat po svojim spektakularnim pogledima na planinski lanac Himalaji, a najljepši krajolik otvara se iz naselja Nagarkot, smještena u planinama iznad doline Katmandu. Povratak u Kathmandu. Noćenje.

9. DAN / 02.11.2023. / KATHAMANDU – ISTANBUL - SARAJEVO

Nakon doručka djava, transfer prema aerodromu na let TK727 u 12:30 iz Kathmandu za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 18:30. Presjedanje na let za Sarajevo TK 1023 u 19:55. Dolazak u Sarajevo 19:50 (sva vremena su lokalna)

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju