INDIJA – ZLATNI TROUGAO

IZLETI UKLJUČENI U CIJENU !!

Prevoz: Avion

Trajanje: 10 dana – 9 noćenja

Datum: 25.10 – 03.11.2023

Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

HOTELI: CIJENA PO OSOBI ZA PRVIH 10 UPLATA: CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE UPLATE:
3* 3799 KM 3999 KM
4* 4209 KM 4409 KM
5* 4809 KM 4999 KM

Ponuda uključuje

Let na relaciji Sarajevo – Istanbul – Delhi – Istanbul – Sarajevo, Smještaj u hotelima u Delhiju, Agri, Jaipuru, Mumbaiu na bazi noćenje doručak, Asistenciju na aerodromu prilikom dolaska i odlaska, Lokalni let Jaipur-Mumbai, Mumbai-Delhi, Transfere prema programu sa klimatizovanim minibusom, Lokalnog vodiča na engleskom jezik, Pratilac grupe na minimalno 15 prijavljenih, Vožnju rikšom u Delhiju, vožnju na slonu u Jaipur, tetovažu henom i jogu u Jaipuru, čas kuhanja u Jaipuru sa jednom uključenom večerom, likovnu radionicu u Jaipuru, kartu za vožnju do Elephanta pećine u Mumbaiu

Ponuda ne uključuje

Putno zdravstveno osiguranje, Vizu za Indiju, Ručkove I večere
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / 25.10.2023. / SARAJEVO – ISTANBUL - DELHI

Okupljanje na sarajevskom aerodromu dva sata prije polijetanja. Let za Istanbul TK1024 u 14:25. Slijetanje u Istanbul u 17:20. Let za Delhi TK716 u 20:15. Dolazak u Delhi 04:40. Organizovan transfer do hotela. Dolazak u hotel i noćenje.
Nakon doručka i odmora razgled Delhija, sa profesionalnim vodičem, koji uključuje: posjetu starom Delhiju i Džamiji Džama – najvećoj džamiji u Indiji. Panoramski razgled čuvene i čarobne Crvene Tvrđave (Red Fort) – izgrađene od crvenog pješčara, koja se nalazi na obalama rijeke Yamuna do koje ćemo imati vožnju rikšom. Ovu tvrđavu je izgradio mogulski vladar Shah Jahan. Tvrđava je takođe i spomenik indijske slobode jer je na tom mjestu proglašena nezavisnost Indije i prekid kolonijalne, britanske ere. Slijedi posjeta Raj Ghatu – memorijalnom centru posvećenom Mahatmi Gandhiju, utemeljitelju moderne Indije. Povratak u hotel. Noćenje

2. DAN / 26.10.2023. / DELHI

Doručak. Slijedi razgled novog Delhija koji uključuje panoramski razgled India Gatea, spomenika žrtvama I. Svjetskog rata, predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata - građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Slijedi posjeta zanimljivom kompleksu Qutab Minar jednom od najljepših primjera indo-islamske arhitekture. Ovaj toranj je sagrađen u 12. vijeku i visok je 72.5 metra. Ono što predstavlja pravi fenomen je činjenica da je ručno isklesan svom svojom dužinom i širinom. Posjeta grobnici mogulskog cara Humajuna koju je naručila njegova prva žena Hadži Begum 1558. godine. Odlazak do Lotusovog hrama. Po izgledu je riječ o nepotpuno rascvjetalom lotosovom pupoljku s laticama poredanim u tri sloja, po devet u svakom. Divovske latice, koje se uzdižu do visine veće od 34 metra, izrađene su od betona i s vanjske strane prekrivene pločama od bijelog mramora. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 27.10.2023. / DELHI – AGRA (210 km )

Doručak. Potom slijedi vožnja autobusom prema Agri (210 km) nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Dolazak u Agru i check in u hotel. Nakon dolaska predviđena je posjeta tvrđavi Agra. Građena od strane mogulskog vladara Shaha Akbara u periodu od 1565-1573 g., vremenom je dograđivana kako od strane samog Akbara tako i od kasnijih vladara Jahangira i Shah Jahana.Tvrđava predstavlja remek-djelo dizajna i gradnje. Izgrađena je od crvenog pješčara, a ograđena je 20 m visokim zidinama. U njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 28.10.2023 / AGRA – JAIPUR (USPUTNA POSJETA: FATEHPUR SIKRI 240 km)

U svitanje posjeta čuvenom i legendarnom Taj Mahalu – jednom od sedam novih svjetskih čuda izgrađenom od strane mogulskog vladara Shah Jahana. Ovaj prelijepi monument je izgrađen nakon smrti njegove voljene supruge, kraljice Mumtaz Mahal, kako bi počivala u ovozemaljskom Raju. Taj Mahal je vječni simbol ljubavi koji izaziva strahopoštovanje te omekšava i najtvrđa srca onih koji ga posjete. Povratak u hotel, doručak i odjava. Zatim slijedi vožnja ka Jaipuru (240 km) – glavnom gradu savezne države Rajahstan, poznatom i kao „ružičasti grad“. Na putu stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Dolazak i prijavljivanje u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i noćenje.

5. DAN / 29.10.2023. / JAIPUR

Doručak. Dan ćemo započeti obilaskom „ružičastog grada“ te posjetom tvrđavi Amber – gdje ćete imati jedinstvenu priliku da iskusite jahanje slonova do same tvrđave. Amber je tipična Rajasthanska tvrđava izgrađena na brežuljku sa velikim odbrambenim zidinama i kulama. Poslijepodne slijedi razgled grada koji uključuje posjetu Gradskoj Palači – bivšoj kraljevskoj rezidenciji koja je pretvorena u muzej i u kojoj se nalaze mnogobrojne palače i vrtovi, Hawa Mahal (Palata Vjetra – izgradjena 1799. godine), te Jantar Matar (najveći astronomski observatorij sagrađen od kamena - izgrađen 1734. godine). U poslijepodnevnim satima također možete posjetiti i prodavnice tekstila, dragulja, tepiha i rukotvorina, a Jaipur je idealno mjesto za kupovinu suvenira. Povratak u hotel.Noćenje.

6. DAN / 30.10.2023. / JAIPUR

Doručak. Posjeta Galta Ji hramu. Ovaj hram poznat je po pozitivnoj energiji koju ljudi ovdje osjećaju, ozdravljajući ih i motivirajući ih tijekom njihova posjeta ovdje. Ovaj hram ima sedam kuna, koji se smatraju rezervoarima svete vode, a ispunjavaju ih slapovi i potoci u blizini. Slijedi posjeta Hawi Mahal, Palači Vjetrova koja je sagrađena 1799. godine za vrijeme vladavine Maharaja Sawai Pratap Singha kao dio ženske sekcije ogromne gradske palače.Fasada koja se vidi sa ulice je ogroman niz balkona, to jest 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene posmatraju ulicu i prolaznike. Maharaja Sawai Pratap Singh htio je pružiti priliku damama na dvoru da posmatraju svakodnevni život na javnim ulicama i pijaci, a da pri tome njih niko ne vidi (jer to krši vjerske propise). Posjeta Jantar Mantar – sunčanom satu koji se sastoji od trokutastog gnomona čija je hipotenuza paralelna sa zemljinom osi, dok su s njegove obje strane dva četvrt-kruga koji su paralelni s položajem ekvatora. Kasnije se ovaj izraz ustalio za sve indijske astronomske mjerne građevine. Zatim likovna radionica. Predvečer posjeta lokalnoj obitelji za večernju jogu i tetoviranje kanom. Uživat ćete u času kuhanja koji će biti praćen večerom. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / 31.10.2023 / JAIPUR – MUMBAI

Doručak. Nakon doručka transfer to aerodroma za lokalni let Jaipur – Mumbai. Sjedeći na malom otoku povezanom mostovima s kopnom, Mumbai je najveći grad u Indiji, kao i glavni financijski centar zemlje i dom velikog bogatstva, s pjenušavim neboderima i trendi klubovima.U Mumbaiju se prometne ulice prate kolonijalnom arhitekturom, postoje i brojni hramovi i džamije. Prijava u hotel.Vrijeme za slobodne, individualne aktivnosti. Noćenje.

8. DAN / 01.11.2023. / MUMBAI

Doručak. Obilazak Mumbaija. Najpoznatiji spomenik u Mumbaiju, Gateway of India, izgrađen je 1924. godine u znak obilježavanja posjete kralja Georgea V i kraljice Marije u grad. Također, zemlju su napustili posljednji britanski vojnici, što je obilježilo kraj britanske vladavine kada je Indija stekla nezavisnost 1947. godine. Posjeta pećini Elephante. Kada su 1534. godine Portugalci stigli na zapadnu obalu Indije, otkrili su spektakularan otok prepun antičkih galerija isklesanih u stijenama. Otok su nazvali Elephanta, po rezbariji slona koji su pronašli, a zatim su ove drevne sklpture počeli koristiti kao mete za gađanje.Postoji sedam špilja isklesanih od bazalta, uključujući budističke i hinduističke skulpture i reljefe. U većoj skupini od pet špilja nalaze se Hindu motivi, a u manjoj skupini špilja na istočnoj strani otoka budistički. Slijedi obilazak Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, bivšeg Muzej zapadne Indije princa od Walesa. Osnovan je 1905. godine, ali je njegovo otvaranje odgođeno do 1922. godine.Muzej je smješten u zgradi s kupolom u indo-saracenskom stilu koja je dovršena 1914. Njegove zbirke uključuju tibetansku umjetnost, kineski porculan, mogulske i radžputske minijature te umjetničku galeriju Jehangir, dovršenu 1952. Zbirke nakita i stakla su također vrijedne pažnje. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN / 02.11.2023 / MUMBAI – DELHI (Letom)

Doručak. Odjava. Posjeta Flora fontani, Uneverzitetu u Mumbaiju i Rajabai satu. Obilazak Mani Bhavana, povijesnoj građevini-spomeniku Mahatmi Gandhiju, koji bilježi priču o neovisnosti Indije od britanske vladavine. Danas je Mani Bhavan muzej i istraživački centar koji sadrži knjižnicu, galeriju slika i memorabilije povezane s pokretom za slobodu. Ali između 1917. i 1934., to je bilo žarište političkih aktivnosti Mahatme Gandhija. Posjeta Haji Ali Dargah, marketu Crawford. Zatim transfer do Mumabija za let prema Delhiju. Dolazak u hotel. Noćenje.

10. DAN / 03.11.2023. / DELHI

Rana odjava, transfer prema aerodromu na let TK717 u 06:55 iz Delhija za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 11:30. Presjedanje na let za Sarajevo TK 1021 u 14:45. Dolazak u Sarajevo 14:35 (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju