Hurghada u oktobru

LJETO U OKTOBRU na + 32°C!

// DIREKTAN LET IZ SARAJEVA! //
Hurgada se od pitomog ribarskog sela pretvorila u pravog turističkog labuda, koji posjetitelja osvaja već na prvi pogled. Jedno je od najpoznatijih egipatskih ljetovališta s kristalno čistim morem i beskrajno dugim pješčanim plažama. Obilazak muzeja otkrit će vam bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Crvenog mora, a šetnjom prepunim bazarima i džamijama u gradskom centru na najbolji ćete način doživjeti egipatski način života. Brojne diskoteke svakodnevno pozivaju na duge i nezaboravne noćne provode. Prepustite se odmaranju na dugim plažama velikih hotelskih lanaca, uživanju u brojnim vodenim sportovima i istraživanju prekrasnog podmorja. Čari mnogobrojnih prodavnica posebno će oduševiti žensku populaciju, a raznovrsni restorani i sisha barovi istinske hedoniste.

Prevoz: Avion

Trajanje: 8 dana - 7 noćenja

Datum: 09 – 16.10. / 16 – 23./ 23. – 30.10.2023.

Grupno putovanje, Odlična cijena, Posljednjih 6 mjesta

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

CIJENA ZA REZERVACIJE DO 15.10. ILI AKO JE DRUGAČIJE NAVEDENO ILI DO POPUNE MJESTA! BROJ OGRANIČEN!

HOTEL    CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI – ALL INCLUSIVE:
ROYAL LAGOONS RESORT 5* (naša ocjena 4*)1139 KM
SUNNY DAYS RESORT SPA 4*1179 KM
MINA MARK 4*1199 KM
SEAGULL RESORT 4*1299 KM
MERCURE HURGHADA 4*1309 KM
SWISS INN RESORT 5*1449 KM
STEIGENBERGER AQUA MAGIC 5*1759 KM
HILTON PLAZA 5*1679 KM
THE V LUXURY RESORT SAHL HASHEESH 5*1789 KM
JAZ CASA DEL MAR BEACH 5*1879 KM

Drugi hoteli u Hurghadi, te ljetovanje u periodu od 14 dana – NA UPIT U AGENCIJI!

Djeca do 13,99 godina u određenim hotelima plaćaju samo avio kartu  890 KM

Ponuda uključuje

Avio prevoz, Transfer aerodrom-hotel-aerodrom, Troškovi organizacije putovanja, Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobi na bazi 7 noćenja sa uslugom ALL inclusive

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti, Lični troškovi potnika, Aerodromske takse 160 KM, Viza – 25 USD po osobi po dolasku u Hurghadu, Doplata za 1/1, 1/3 sobu i/ili sobu sa pogledom na more, PZO, Osiguranje od otkaza putovanja
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1 DAN / SARAJEVO – HURGHADA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Nakon carinskih formalnosti, prijava na direktan let za Hurghadu u 09:00h. Slijetanje u Hurghadu oko 13:30h. Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Check in u sobe iza 14h. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor prema vlastitom izboru. Noćenje.

2 DAN – 7 DAN / HURGHADA

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta. Svaki turista pored odmora želi da vidi šta neka zemlja može da ponudi od svojih prirodnih ljepota ili historijskih znamenitosti. Egipat može zaista mnogo toga da pruži svojim gostima, a neki od naših preporuka izlete dok ste na ljetovanju u Hurghadi su sljedeći:
PARADISE ISLAND - Plovidba brodom (bezalkoholna pića, kafa i čaj na brodu uključeni) do jedne od najljepših privatnih plaža u okolini. Besplatno korištenje suncobrana i lejzi begova, kupanje i sunčanje, oko 2h. Plovidba do koralnog grebena, 2 snorklinga po 30-45min (maske, peraja i disaljke uključeni). Ručak i bezalkoholna pića na brodu uključeni.
ORANGE BAY - Plovidba brodom (ručak, bezalkoholna pića na brodu uključeni) do 2 lokacije za snorkling po 30-45 min (maske, peraja i disaljke uključeni). Plovidba do jedne od najljepših plaža u okolini, Orange Bay, sa lejzi begovima i suncobranima. Kupanje i sunčanje oko 1,5 do 2h. Ručak i pića na brodu uključeni.
SAFARI - Odlazak džipovima u pustinju. Obilazak beduinskog sela, čaj, voda i upoznavanje sa lokalnim običajima, jahanje kamila, vožnja kvadova 45min-1h i buggy-ja 20-30min. Orijentalni show sa plesačicama i ručak uključeni. Ponijeti zatvorenu obuću, majice kratki rukav, marame, naočare za sunce i novac za suvenire. Pogodno za djecu preko 7 godina.
DIVING - Plovidba brodom do mjesta za ronjenje sa profesionalnom opremom, kratka obuka, 2 zarona u pratnji instruktora, bezalkoholna pića, ručak. Ponijeti kupaći, peškire za plažu i nešto za presvući. Uživajte u podvodnim čarima Crvenog mora.
CAIRO - Posjeta Nacionalnom Muzeju u pratnji vodiča, ulazak u sobu sa Tutankamonovim blagom. Obilazak Platoa Gize - Piramida i Sfinge, krstarenje Nilom, parfimerija, uključen ručak bez pića.
LUXOR - Posjeta hramu Karnak, fabrika papirusa i alabastera, kolosi Memnona, mogućnost organizovanja fakultativnog krstarenja Nilom, uključen ručak bez pića, Dolina kraljeva (ulazak u 3 grobnice), Hram kraljice Hatšepsut.
U kasnim večernjim satima check out iz hotela te transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi.

8 DAN / HURGHADA – SARAJEVO

Let za Sarajevo u ranim jutarnjim satima, u 05:15h iz Hurghade. Dolazak u Sarajevo oko 08:00h. Stigli smo i do kraja ovog krasnog putovanja, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka i slika sa putovanja.

Dodatne informacije

ZA PUTOVANJE U EGIPAT POTREBNO JE: – Imati biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat – Prije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša .
NAPOMENA: Agencija zadržava pravo promjene cijene i prije isteka ponude zbog promjene cijene smještaja, prevoznih i drugih usluga, kao i kursa dolara na svjetskoj berzi koje utiču na formiranje cijene paket aranžmana.
Agencija ne može uticati na promjenu satnice leta, niti na otkazivanje. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak minimalno 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete se vrši na licu mjesta po dolasku u Hurghadu kod naše partnerske lokalne agencije. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor.Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje – uračunat popust u iznosu od 5%.
SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.
STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju