HURGHADA U MARTU

LJETO U MARTU – PROSJEČNA TEMPERATURA 25°C!

Hurgada se od pitomog ribarskog sela pretvorila u pravog turističkog labuda, koji posjetitelja osvaja već na prvi pogled. Jedno je od najpoznatijih egipatskih ljetovališta s kristalno čistim morem i beskrajno dugim pješčanim plažama. Obilazak muzeja otkrit će vam bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Crvenog mora, a šetnjom prepunim bazarima i džamijama u gradskom centru na najbolji ćete način doživjeti egipatski način života. Brojne diskoteke svakodnevno pozivaju na duge i nezaboravne noćne provode. Prepustite se odmaranju na dugim plažama velikih hotelskih lanaca, uživanju u brojnim vodenim sportovima i istraživanju prekrasnog podmorja. Čari mnogobrojnih prodavnica posebno će oduševiti žensku populaciju, a raznovrsni restorani i sisha barovi istinske hedoniste.

Prevoz: Avion

Trajanje: 11 dana - 9 noćenja

Datum: 09.03 - 19.03.2023.

Grupno putovanje, Preporučujemo, Odlična cijena
HOTEL USLUGA: CIJENA PO OSOBI ZA PRVIH 10 PRIJAVA: CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE REZERVACIJE:
Royal Lagoon 4* ALL INCLUSIVE 1399 KM 1499 KM
Minamark 4* ALL INCLUSIVE 1439 KM 1549 KM
Swiss Inn resort 5* ALL INCLUSIVE 1779 KM 1889 KM
Hilton Hurgada Plaza 5*/Continental 5* ALL INCLUSIVE 2129 KM 2239 KM

Ostali hoteli i viša kategorija soba – na upit.

POPUSTI ZA DJECU:
Royal lagoon: Dijete do 13,99 godina sa 2 odraslih u sobi  placa 1029 KM; Minamark 4*: Dijete do 12,99 godina sa 2 odraslih u sobi  plaća 1019 KM; Swiss 5*: Dijete do 11,99 godina sa 2 odraslih u sobi  placa 1089 KM; Hilton Hurghada Plaza 5*: Dijete do 12,99 godina sa 2 odraslih u sobi  plaća 1139 KM

 

Ponuda uključuje

Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Hurghada via Istanbul, AERODROMSKE TAKSE, Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobi na bazi 9 noćenja sa uslugom ALL inclusive , Transfer aerodrom – hotel – aerodrom , Organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

Obavezne napojnice, Troškove viziranja sa ishođenjem(50 eur po osobi), Prijava boravka 5 eur (plaća se na licu mjesta), Fakultativne izlete i lične troškove putnika, Doplata za 1/1, 1/3 sobu i/ili sobu sa pogledom na more, PZO
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / 09.03.2023. / SARAJEVO – HURGHADA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Prijava na let PC292 u 11ꓽ25 sati. Slijetanje u Istanbul u 15ꓽ15 sati. Odlazak do shopping centra Viaport Marina Istanbul. Slobodno vrijeme za induvidualne aktivnosti u trajanju od 2 sata. Povratak na aerodrom. Nakon carinskih formalnosti, nastavak leta za Hurghadu na letu PC620 u 23ꓽ00 sati. Slijetanje u Hurghadu je predviđeno u 00ꓽ40 sati (sva vremena su lokalna). Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Noćenje.

2. DAN – 9. DAN / 10.03.2023. – 17.03.2023. / HURGHADA

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta. Svaki turista pored odmora želi da vidi šta neka zemlja može da ponudi od svojih prirodnih ljepota ili historijskih znamenitosti. Egipat može zaista mnogo toga da pruži svojim gostima, a neki od naših preporuka za izlete dok ste na ljetovanju u Hurgadi su sljedeći:
PARADISE ISLAND - Plovidba brodom (bezalkoholna pića, kafa i čaj na brodu uključeni) do jedne od najljepših privatnih plaža u okolini. Besplatno korištenje suncobrana i lejzi begova, kupanje i sunčanje, oko 2h. Plovidba do koralnog grebena, 2 snorklinga po 30-45min (maske, peraja i disaljke uključeni). Ručak i bezalkoholna pića na brodu uključeni.
ORANGE BAY - Plovidba brodom (ručak, bezalkoholna pića na brodu uključeni) do 2 lokacije za snorkling po 30-45 min (maske, peraja i disaljke uključeni). Plovidba do jedne od najljepših plaža u okolini, Orange Bay, sa lejzi begovima i suncobranima. Kupanje i sunčanje oko 1,5 do 2h. Ručak i pića na brodu uključeni.
SAFARI - Odlazak džipovima u pustinju. Obilazak beduinskog sela, čaj, voda i upoznavanje sa lokalnim običajima, jahanje kamila, vožnja kvadova 45min-1h i buggy-ja 20-30min. Orijentalni show sa plesačicama i ručak uključeni. Ponijeti zatvorenu obuću, majice kratki rukav, marame, naočale za sunce i novac za suvenire. Pogodno za djecu preko 7 godina.
DIVING - Plovidba brodom do mjesta za ronjenje sa profesionalnom opremom, kratka obuka, 2 zarona u pratnji instruktora, bezalkoholna pića, ručak. Ponijeti kupaći, peškire za plažu i nešto za presvući. Uživajte u podvodnim čarima Crvenog mora.
CAIRO - Posjeta Nacionalnom Muzeju u pratnji vodiča, ulazak u sobu sa Tutankamonovim blagom. Obilazak Platoa Gize - Piramida i Sfinge, krstarenje Nilom, parfimerija, uključen ručak bez pića.
LUXOR - Posjeta hramu Karnak, fabrika papirusa i alabastera, kolosi Memnona, mogućnost organizovanja fakultativnog krstarenja Nilom, uključen ručak bez pića, Dolina kraljeva (ulazak u 3 grobnice), Hram kraljice Hatšepsut..

10. DAN / 18.03.2023. / HURGHADA

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje do check out-a iz hotelske sobe u 12 sati. Mogućnost doplate za kasni check out. Transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi u 22 sata.

11. DAN / 19.03.2023. / HURGHADA – SARAJEVO

Stigli smo i do kraja ovog krasnog putovanja, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka i slika sa putovanja. Let za Istanbul na letu PC623 u 02:25 sati. Slijetanje u Istanbul u 06:15 sati. Nastavak leta za Sarajevo na letu PC291 u 10ꓽ35 sati. Slijetanje u Sarajevo u 10:30 sati (sva vremena su lokalna). Kraj programa.

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju