Egipat Hurghada – specijalna ponuda za septembar

SIGURNO LJETO BEZ KIŠE U HURGHADI – DIREKTAN LET iz Sarajeva

Prevoz: Avion

Datum: septembar 2024

Trajanje: 8 dana

Oznake: Grupno putovanje, Odlična cijena, ALL INCLUSIVE, Direktan let, za rezervacije do 27.06.


Hurgada uz rani booking! Nekada pitomo ribarsko selo, sada je postala vrhunsko turističko odredište koje mami posjetitelje svojom neodoljivom privlačnošću. Smještena duž obale Crvenog mora, ova destinacija nudi nevjerojatne mogućnosti za jeftino putovanje u Egipat. Kristalno čisto more i beskrajne pješčane plaže čine Hurgadu jednim od najpoznatijih egipatskih ljetovališta. Njezina bogata povijest i kultura miješaju se s modernim luksuzom, stvarajući nezaboravno iskustvo za posjetitelje svih profila.

Obilazak muzeja otkrit će vam bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Crvenog mora, dok šetnja prepunim bazarima i džamijama u gradskom centru omogućuje autentičan doživljaj egipatskog načina života. Za jeftino putovanje u Egipat, posebno je vrijedno istaknuti mogućnost ranih rezervacija u Hurgadi. Osim što osiguravaju povoljnije cijene, rani booking omogućuje veći izbor smještaja i termina putovanja.

Brojne diskoteke svakodnevno pozivaju na duge i nezaboravne noćne provode, dok odmaranje na dugim plažama velikih hotelskih lanaca nudi pravu oazu opuštanja. Uz to, Hurgada nudi širok spektar aktivnosti za putovanje u Egipat, uključujući uživanje u brojnim vodenim sportovima poput ronjenja i jedrenja na dasci, te istraživanje prekrasnog podmorja.

Čari mnogobrojnih prodavnica posebno će oduševiti žensku populaciju, dok raznovrsni restorani i sisha barovi pružaju zadovoljstvo okusa i opuštanje. Osim toga, važno je naglasiti da rani bookingi u Hurgadi donose dodatne pogodnosti poput povoljnijih cijena smještaja i mogućnosti izbora najboljih termina putovanja. Stoga, ukoliko planirate putovanje u Egipat, razmotrite opciju rane rezervacije u Hurgadi kako biste osigurali nezaboravan i pristupačan odmor.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI – ALL INCLUSIVE: CIJENA ZA REZERVACIJE DO 27.06. ILI DO POPUNE MJESTA! BROJ OGRANIČEN!

HOTEL:02. – 09.09. 09. – 02.09.16. – 23.09. 23. – 30.09.
LEMON & SOUL MAKADI GARDEN  3*+1119 KM1119 KM
Dijete do 12,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
SEAGULL BEACH RESORT 4*1399 KM1339 KM
Dijete do 12,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
MERCURE HURGHADA 4*1579 KM1579 KM
Dijete do 11,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
SWISS IN HURGHADA 5* – premium soba1569 KM1569 KM
Dijete do 11,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
CARIBBIEAN SOMA BAY 5*1589 KM1589 KM
Dvoje djece do 13,99 godina  ima besplatan smještaj i plaćaju samo avio karte u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
CONTINENTAL HURGHADA 5*1719 KM1719 KM
Dijete do 11,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
TROPITEL SAHL HASHEESH 5*1759 KM1759 KM
Dijete do 11,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
THE V LUXURY RESORT SAHL HASHEESH 5*1849 KM1849 KM
Dijete do 11,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
HILTON PLAZA HURGHADA 5*1879 KM!1879  KM
Dijete do 11, 99 godina ima GRATIS SMJEŠTAJ, i plaća samo kartu 890 KM  (aerodromske taxe uključene).
PICKALBATROS CITADEL RESORT  5*1899 KM1899 KM
Dijete do 12,99 godina  ima besplatan smještaj i plaća samo avio kartu u iznosu od 890 KM (aerodromske taxe uključene).
JAZ CASA DEL MAR BEACH 5*1969  KM1969 KM
Dijete do 11, 99 godina ima GRATIS SMJEŠTAJ, i plaća samo kartu 890 KM  (aerodromske taxe uključene).

Ostali hoteli, viša kategorija soba – na upit.  

SATNICE LETOVA ZA HURGHADU (LJETNA 2024. SEZONA)  AIR CAIRO  – sva vremena su LOKALNA
Sarajevo – Hurghada      SM 382              09:00-13:30
Hurghada – Sarajevo      SM 381              05:15-08:00

ZA PUTOVANJE U EGIPAT POTREBNO JE: – Imati biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat  – Prije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša . 

NAPOMENA: Agencija zadržava pravo promjene cijene i prije isteka ponude zbog promjene cijene smještaja, prevoznih i drugih usluga, kao i kursa dolara na svjetskoj berzi koje utiču na formiranje cijene paket aranžmana.

Agencija ne može uticati na promjenu satnice leta, niti na otkazivanje. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Ponuda uključuje

• Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Hurghada direktan let // Air Cairo – čekirani prtrljag 23kg + ručni prtljag 7kg
• Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobi na bazi 7, 10 ili 11 noćenja sa uslugom ALL inclusive
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
• Organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

• Aerodromske takse 160 KM
• Vize za Egipat se rade na aerodromu, po dolasku u Hurghadu – Cijena 28 USD /25 EUR po osobi (Molimo putnike da pripreme novac za vizu prije polaska na putovanje, kako po dolasku nebi gubili vrijeme minjenjanja valuta, sitnjenja novca i sl)
• Jednokratna taxa za duži boravak od 8 dana – 5 eur
• Fakultativne izlete i lične troškove putnika
• Putno zdravstveno osiguranje / Osiguranje od otkaza – preporučujemo!
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

Dan dolaska / SARAJEVO – HURGHADA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Nakon carinskih formalnosti, prijava na direktan let za Hurghadu u ranim jutarnjim satima. Slijetanje u Hurghadu. Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Check in u sobe iza 14h. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor prema vlastitom izboru. Noćenje.

Tokom boravka / HURGHADA

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta. Svaki turista pored odmora želi da vidi šta neka zemlja može da ponudi od svojih prirodnih ljepota ili historijskih znamenitosti. Egipat može zaista mnogo toga da pruži svojim gostima, a neki od naših preporuka izlete dok ste na ljetovanju u Hurghadi su sljedeći:
PARADISE ISLAND - Plovidba brodom (bezalkoholna pića, kafa i čaj na brodu uključeni) do jedne od najljepših privatnih plaža u okolini. Besplatno korištenje suncobrana i lejzi begova, kupanje i sunčanje, oko 2h. Plovidba do koralnog grebena, 2 snorklinga po 30-45min (maske, peraja i disaljke uključeni). Ručak i bezalkoholna pića na brodu uključeni.
ORANGE BAY - Plovidba brodom (ručak, bezalkoholna pića na brodu uključeni) do 2 lokacije za snorkling po 30-45 min (maske, peraja i disaljke uključeni). Plovidba do jedne od najljepših plaža u okolini, Orange Bay, sa lejzi begovima i suncobranima. Kupanje i sunčanje oko 1,5 do 2h. Ručak i pića na brodu uključeni.
SAFARI - Odlazak džipovima u pustinju. Obilazak beduinskog sela, čaj, voda i upoznavanje sa lokalnim običajima, jahanje kamila, vožnja kvadova 45min-1h i buggy-ja 20-30min. Orijentalni show sa plesačicama i ručak uključeni. Ponijeti zatvorenu obuću, majice kratki rukav, marame, naočare za sunce i novac za suvenire. Pogodno za djecu preko 7 godina.
DIVING - Plovidba brodom do mjesta za ronjenje sa profesionalnom opremom, kratka obuka, 2 zarona u pratnji instruktora, bezalkoholna pića, ručak. Ponijeti kupaći, peškire za plažu i nešto za presvući. Uživajte u podvodnim čarima Crvenog mora.
CAIRO - Posjeta Nacionalnom Muzeju u pratnji vodiča, ulazak u sobu sa Tutankamonovim blagom. Obilazak Platoa Gize - Piramida i Sfinge, krstarenje Nilom, parfimerija, uključen ručak bez pića.
LUXOR - Posjeta hramu Karnak, fabrika papirusa i alabastera, kolosi Memnona, mogućnost organizovanja fakultativnog krstarenja Nilom, uključen ručak bez pića, Dolina kraljeva (ulazak u 3 grobnice), Hram kraljice Hatšepsut.
U kasnim večernjim satima check out iz hotela te transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi.

Dan povratka / HURGHADA – SARAJEVO

Let za Sarajevo u ranim jutarnjim satima. Stigli smo i do kraja ovog krasnog putovanja, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka i slika sa putovanja.

Dodatne informacije

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Oman, Umra…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju sa kojom prihvatate opće uslove putovanja turistčke agencije Relax Tours. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje sa uračunatim popustom u iznosu od 5%.
Prijava na fakultativne izlete se vrši na licu mjesta u Hurghadi kod naših lokalnih predstavnika.
STORNIRANJE PUTOVANJA: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska ili ne pojavljivanje zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Za rani booking potrebno uplatiti 50% nepovratnog iznosa. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU, TE JE SVAKI PUTNIK ODGOVORAN ZA SVOJE PUTNE ISPRAVE. Agencija nije odgovorna u slučaju pomjeranja predviđenog vremena polijetanja od strane avio-kompanije kao i kašnjenja aviona na jednom ili više redovnih ili čarter letova u toku realizacije putovanja, organizator putovanja nema uticaja na eventualne posljedice izazvane kašnjenjem ili otkazom leta, izazvanim bilo kojim uzrokom, koji je van sfere uticaja organizatora, kao što su bezbjednosni razlozi, dozvole kontrole leta, vremenski uslovi, tehnički kvarovi i sl. već se primjenju važeći propisi i uzanse u avio prometu. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.
VAŠ PRAVI KURS, RELAX TOURS!

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju