Dan zaljubljenih u Istanbulu!

Turkish Airlines

Prevoz: Avion

Datum: 14 – 18.02.2024.

Trajanje: 5 dana – 4 noćenja

Oznake: Grupno putovanje

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

Preuzmi

Sve detalje o aranžmanu i cijenama možete pogledati preuzimanjem dokumenta.

Cijena aranžmana za minimalno 30 prijava:

HOTELI

CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATAREDOVNA CIJENA
Hotel Eskadrin 3* ili sličan699 KM  ULTRA LAST MINUTE799 KM
Hotel Ephesus 4* ili sličan899 KM999 KM

Ponuda uključuje

Avio prevoz
Avio karte
Aerodromske takse
Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
Troškovi organizacije putovanja
Smještaj u izabranom hotelu u 1/2 sobama sa doručkom

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti
Putno zdravstveno osiguranje
Ulaznice
Doplata za 1/1 sobu (Hotel 3* – doplata 220 KM; Hotel 4* – doplata 290 KM)
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 18:00
Sub: 09:00 - 15:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2 sata prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 15:30 sati na letu TK1022. Slijetanje u Istanbul u 19:25 sati (sva vremena su lokalna). Bit ćete očarani Istanbulom (ovaj grad ima naziv Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL / Pješačka tura ili Krstarenje Bosforom

Nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam pješačku turu – fakultativni izlet koji uključuje posjetu džamijama Sulejmaniji, Plavoj džamiji, Aja Sofiji džamiji, hipodromu i cisternama – Rimski podzemni rezervoar za vodu "Cisterna Basilica", na mapi označen kao Yerebatan - nalazi se preko puta Aja Sofije, tj. preko puta glavne ulice u tom dijelu grada, kojom prolazi laki metro - vrijeme potrebno za ulaz, obilazak i kafu je pola sata do 40 minuta. Pola sata provedenih tamo ostavlja vrlo jak utisak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / ISTANBUL /

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Pierloti odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Posjetit ćemo Eyup džamiju. Nakon toga slijedi odlazak na Balat. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / ISTANBUL – BURSA – ISTANBUL

Nakon doručka vam predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Bursu. Bursa je grad u sjeverozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. - 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas poznato tursko skijalište. Imat ćete priliku da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sahat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga. Povratak u Istanbul. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO

Nakon doručka u hotelu. Check out. Slobodno vijeme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom min. 3 sata prije leta. Prijava na let TK1025. Polijetanje u 19:30 sati . Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 19:25 sati (sva vremena su lokalna).

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju