BUDIMPEŠTA – MART 2023

Budimpešta ima neku magnetsku privlačnost. Mirna, ali užurbana, velika metropola, ali ipak prijateljska, ona je mješavina historije uklopljene u užurbanost modernoga grada. Poznata i kao „Kraljica Dunava“, Budimpešta će vas očarati svojim mostovima i bulevarima, kuhinjom, tradicijom, pjesmom i plesom. BUDIM sa tvrđavom – grad koji slavu mađarske muzike i igre prenosi širom svijeta. PEŠTA – moderni, ravničarski grad, središte privrednog i kulturnog života. BUDIMPEŠTA – dva grada u jednom na obalama vječnog Dunava, ljepotom već stoljećima privlači pažnju putnika. Budimpešta sa svojim brojnim znamenitostima, bogatom historijom, šarolikom arhitekturom, širokim avenijama, parkovima, restoranima i klubovima idealan je izbor za kratki predah od svakodnevih obaveza.

Prevoz: Autobus

Trajanje: 4 dana 2 noćenja

Datum: 09 – 12.03.2023.

Grupno putovanje
HOTEL 3* Cijena za prvih 10 uplata:  Cijena za redovne rezervacije:
Minimalno 40 prijava 249 KM 299 KM

Smještaj u širem centru grada.

Mogućnost polaska iz sljedećih gradova: Fojnica, Kiseljak, Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj.

Ponuda uključuje

Prevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo -Budimpešta – Sarajevo, Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*, Usluge pratioca grupe tokom putovanja i boravka u Mađarskoj za minimalno 40 uplata, Kompletna organizacija putovanja

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti, Doplata za jednokrevetnu sobu, Doplata za dodatno sjedište u autobusu, PZO , Lični troškovi svakog putnika
Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 20:00
Sub: 09:00 - 17:00

Odlična korisnička podrška

Tokom navedenog radnog vremena radimo najbolje što možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u što kraćem roku

Izvrsna usluga na destinaciji

Kada dođemo tamo, očekujte 100% podrške za sve vaše nedoumice.

Plan putovanja

1. DAN / 09.03.2023. / ČETVRTAK / SARAJEVO – BUDIMPEŠTA

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u 20:30h. Polazak autobusa u 21:00h. Putovanje preko Zenice, Doboja sa usputnim pauzama. Noćna vožnja.

2. DAN / 10.03.2023. / PETAK / BUMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Po dolasku slijedi razgledanje Budima smještenog u zapadnom dijelu grada, na desnoj obali Dunava. Razgledanje počinjemo od poznatog trosmjernog Margaretinog mosta i nedavno obnovljenog turbeta Gul Babe iz 16. vijeka. Slijedi obilazak starog dijela grada: Budimska tvrđava iz 13. vijeka (pod zaštitom UNESCO-a), crkva Matijaša Korvina, Kraljevska palata i Ribarske kule sa sedam bijelih tornjeva koji simbolizuju sedam plemena koji su osnovali mađarsku državu. Odavde se pruža fantastičan pogled na cijeli grad. Nakon kraćeg slobodnog vremena za fotografisanje, obilazak grada nastavljamo odlaskom na Gelertovo brdo gdje se nalazi citadela sagrađena još za vrijeme Habsburške monarhije. U okviru citadele nalazi se i restoran, a uz citadelu i Spomenik oslobođenja, statua visoka 14m izgrađena u čast oslobođenja grada u II Svjetskom ratu. Iskoristite prelijep pogled za napraviti fotografije za pamćenje. U poslijepodnevnim satima slijedi odlazak do hotela u centralnom dijelu grada. Smještaj u hotel od 14.00h. Nakon kraćeg odmora odlazimo na drugi dio razgledanja grada, Pešta. Počet ćemo od Trg heroja gdje se nalaze: Muzej lijepih umjetnosti, cirkus, Luna park i Zoološki vrt. Ovdje ćemo obavezno napraviti i jednu grupnu fotografiju za sjećanje na ovo putovanje. Slijedi vožnja Andraši bulevarom s reprezentativnim vilama i ambasadama, iznad najstarijeg evropskog metroa, a pored Muzeja terora, Oktagona, Opere, i bazilike sv. Stefana do impresivne zgrade mađarskog parlamenta. Slobodno vrijeme u centru grada. Naveče slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Dunavom. Doživite fascinantnu panoramu Budimpešte noću! Polazak sa doka 6 ili 7. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 11.03.2023. / SUBOTA / BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA – BUDIMPEŠTA

Nakon doručka slijedi fakultativni poludnevni odlazak u obližnju Sentandreju (mađ. Szentendre). Stari grad je dobro sačuvao bogatu baroknu kulturu i mediteranski ambijent. Sentandreja spada u red najljepših gradova u Mađarskoj sa svojim jedinstvenim spojem arhitekture i duha lokalnog stanovništva. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu Dunava, razgledanje ili kupovinu. Povratak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Naveče slijedi fakultativni izlet u tradicionalni mađarski restoran (mađ. Csárda) gdje ljudi ne dolaze samo zbog hrane, već zbog svirke, plesa i pjesme. Atmosfera u čardi očara sve. U Budimpešti ima mnogo čardi, a mi smo izabrali jednu od najpopularnijih, smještenu u podrumu vinarije na južnoj periferiji grada. Večera uz folklorni program i muziku. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 12.03.2023. / NEDJELJA / BUDIMPEŠTA – SHOPPING CENTAR – SARAJEVO

Nakon doručka odjava iz hotela. Izaberite da li želite otići u shopping centar „Ikea“ i „Arkad“ sa brojnim radnjama ili ostati u centru grada u Vaci ulici. Ako ostanete u centru grada, onda preporučujemo da svakako posjetite poznatu Žerbo (Gerbeaud) slastičarnu ili New York Cafe. Polazak iz Budimpešte u 16.00h. Putovanje modernim autobusom. Dolazak u Sarajevo u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima (cca 3.00h).

Dodatne informacije

NAPOMENE:Ovaj program je samo prijedlog, te može doći do izmjene istog. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 40 putnika. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene aranžmana ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih ili dođe do promjene cijene smještaja, prevoznih usluga i drugih kalkulativnih elemenata koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana. Cijene su rađene na bazi trenutnih cijena ulaznica. Za ulazak u Mađarsku u trenutku pisanja ovoga programa nisu bili potrebni Covid-19 testovi. Putnici na ovom putovanju su obavezni imati biometrijski pasoš. Validnost pasoša mora biti minimalno 3 mjeseca od dana ulaska u zemlju. Svaki putnik mora imati uplaćeno putno zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije). Agencija nije odgovorna u nedostatku istog. Molimo da svoje fakultativne aranžmane rezervišete u Relax Tours poslovnici minimalno 10 dana prije početka putovanja. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost ugostiteljskih kapaciteta, turističkih objekata, prevoza i ostalih sadržaja koji čine gore pomenute usluge potpunim. Agencija zadržava pravo uvećanja cijena fakultativnih izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih. Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta. Izleti će biti realizovani u slučaju minimum 25 prijavljenih putnika. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Naša preporuka

Naša preporuka

Pošaljite upit - Rezervaciju