Bodrum

Bodrum

Program

LJETOVANJE U BODRUMU

Periodi:  03.07. – 12.07. / 10 dana
21.07. – 28.07. / 8 dana
07.08. – 16.08. / 10 dana
28.08. – 04.09. / 8 dana

BODRUM je jedno od najpopularnijih ljetovališta svjetski poznatih zvijezda, koji važi za boemski grad i poznato je boravište Turskog jet set-a. U tamošnjim su hotelima boravili Tom Hanks, Michael Douglas, Uma Thurman, Dustin Hoffman kao i mnoge druge ličnosti iz svijeta show business-a. Bodrum je lociran nasuprot grčkog otoka KOS, na mjestu gdje se susreću Egejsko i Sredozemno more i definitivno je jedno od najljepših ljetovališta te sigurno najluksuznije ljetovalište u Turskoj. Prepoznatljivi je simbol grada tvrđava Halikarnas, jedinstveni primjerak srednjovijekovne arhitekture, koju su podigli vitezovi sa Rodosa. U Bodrumu se nalazi i jedno od sedam čuda antičkog doba, grobnica kralja Mausolusa, od koje je i nastao naziv za monumentalne grobnice, mauzoleje. Zaljevi i uvale poput Gumbet-a, Turgutreis-a i Akyarlar-a, najpoznatije su plaže na kojima smo pažljivo birali vaše hotele.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA :

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / ISTANBUL - BODRUM

Okupljanje putnika najmanje 2 h prije polijetanja. Polijetanje sa Sarajevskog aerodroma na letu 1022 u 09:05 h, a slijetanje u Istanbul je predviđeno za 11:55 h. Let iz Istanbula za Bodrum (LET TK2514) predviđen je  je u 13:45 h. Slijetanje u Bodrum u 15:05 h. (sva vremena su lokalna). Transfer do odabranog hotela. Noćenje.

BORAVAK U BODRUMU UZ MOGUĆNOST FAKULTATIVNIH IZLETA NA:  OTOK KOS; EFES/KUSADASI; PAMMUKALLE

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko vam uzbuđenja nije dosta uputite se na na neki od fakultativnih izleta poput odlaska na otok KOS; odaberite i fakultativni izlet u EPHESUS- najbolje očuvanom helenističkom gradu na tlu Turske. Osjetite bogatstvo Turske historije i kulture u pravom smislu. Ephesus, jedan je od najznačajnijih gradova drevnog Istoka, koji važi za čudo starog vijeka. Preporučujemo i fakulltativni odlazak u Pammukalle (Turski: Pamucna palača) to je atraktivan prirodni kompleks jedinstvenih mineralnih izvora, toplica i termalnih banja u Jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Uzivat cete u ovom geomorfoloskom čudu. Budite spremni da napravite neke od najljepših fotografija s vašeg putovanja.

10./ 8  DAN / BODRUM - ISTANBUL    / ISTANBUL- SARAJEVO

Stigli smo i do kraja ovog krasnog ljetovanja... Nakon doručka, slobodno vrijeme. Check out iz hotela te slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer iz hotela ka aerodromu, minimalno 3 h prije leta.  Let za Istanbul na letu TK2515 u 16:05 h, slijetanje na Istanbulski aerodrom u 17:30 h. Nastavak leta za Sarajevu na letu TK1025 u 19:20 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 20:15 h. (sva vremena su lokalna).

Dodatne informacije

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Bodrum – Istanbul - Sarajevo / Turkish Airlines
 • Smještaj u hotelui terminu  po vašem izboru u 1/2 sobi
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Bodrumu

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Aerodromska taxa u iznosu cca 379 KM
 • Fakultativne izlete
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Putničko - zdravstveno osiguranje

NAČIN PLAĆANJA: 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 10 dana prije početka putovanja.Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju- SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

 Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka putovanja turistička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje.

USLOVI OTKAZA: 

Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40%storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno

Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

Agencija zadržava pravo da u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu I raspoloživosti kapaciteta stajališta.

KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Uslovi putovanja

Uvodna napomena

Ove upute i uslovi rezervacije i kupovine turističkih aranžmana sastavni su dio Ugovora odnosno vouchera koji su sklopljeni između Relax Tours-a i putnika/ugovaratelja putovanja koji se prijavljuje za turistički aranžman.

1. Prijave i ugovaranje

Putnik se za putovanje koje organizira turistička agencija Relax Tours može prijaviti u svim poslovnicama Relax Tours-a, telefonom, faksom i drugim sredstvima daljinske komunikacije te kod drugih ovlaštenih agenata. Potpisi- vanjem ugovora, vouchera ili prijavnice, odnosno diktiranjem broja svoje kreditne kartice kod kupovine usluga putem sredstava daljinske komunikacije, putnik u cijelosti prihvaća ove Uslove rezervacije putovanja koje je prethodno pažljivo proučio. Prilikom prijave, a u svrhu rezervacije odabrane usluge, putnik uplaćuje 30% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drugačije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 15 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drugačije navedeno (izuzetak je plaćanje na rate).

2. Cijena i sadržaj aranžmana

Cijena aranžmana (ukoliko na programu putovanja nije drugačije navedeno) u pravilu uključuje: usluge prevoza, hotelske usluge i organizaciju putovanja. Ukoliko je navedeno u programu putovanja, cijena može sadržavati i aerodromske takse zračnih luka te troškove stručnog i lokalnog vođenja. Cijena aranžmana ne uključuje (osim ako nije drugačije dogovoreno):

 • Fakultativne (neobavezne) izlete i posjete,
 • Moguće troškove pribavljanja i izdavanja viza
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju.

Sve vrste posebnih usluga (jednokrevetna soba, posebna prehrana i sl.) putnik sam plaća i dužan ih je naručiti prilikom prijave putovanja. Ukoliko putnik traži posebnu uslugu za vrijeme putovanja, plaća je na licu mjesta vodiču ili predstavniku Agencije, u valuti zemlje u kojoj se nalazi.

3. Pravo na povišenje cijene i pravo na otkaz zbog povišenja cijena

Cijene svih putovanja temeljene su na odnosu vrijednosti Konvertibilne Marke (KM)  i stranih valuta. Relax Tours može zahtijevati povećanje ugovorene cijene ukoliko je nakon dana sklapanja ugovora došlo do:

 • promjene valutnih kurseva u odnosu na dan objavljivanja programa,
 • promjena troškova prevoza (goriva, cestarina i sl.),
 • promjene tarifa hotelijera i prijevoznika. Relax Tours može o promjeni cijene putnika obavijestiti pismeno ili usmeno.

Putnik može otkazati putovanje bez troška otkaza ako dođe do povišenja cijene više od 10% u odnosu na ugovorenu i to najkasnije u roku od 48 sati od primljene pismene obavijesti. Ne otkaže li putnik lično dolaskom na prodajno mjesto Relax Tours-a ili pismenim putem u navedenom roku, smatra se da je saglasan s promjenom cijene. U slučaju otkaza putovanja zbog povećanja cijene većeg od 10% putnik/ugovaratelj putovanja nema pravo na naknadu štete. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje cijene do 10%. Objavljene cijene rezultat su ugovora Relax Tours-a s partnerima i ne moraju odgovarati cijenama istaknutim na licu mjesta u destinaciji u kojoj putnik boravi.

4. Popusti za djecu i druge pogodnosti

Molimo da obratite pozornost na popuste za djecu, kao i na ostale pogodnosti koje su posebno prikazane kod opisa aranžmana.

5. Putna dokumentacija

Putna dokumentacija podrazumijeva:

a). za aranžman uz vlastiti prevoz: original voucher i eventualne pismene obavijesti,

b). za aranžman autobusom: original voucher i program putovanja,

c). za aranžman avionom: original voucher, program putovanja i avio kartu (elektronska forma).

6. Kategorizacija i opis usluga

Ponuđeni smještajni kapaciteti u Relax Tours-ovim programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku izdavanja programa. Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela/ apartmana pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti i nisu usporedivi.

Relax Tours ne preuzima odgovornost za usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata u objavljenim programima, a koja je dobivena od strane treće osobe.

7. Smještaj u sobe/apartmane

Raspored sobe/apartmana određuje recepcija u mjestu boravka. Ukoliko putnik nije izričito ugovorio sobu/ apartman posebnih oblika, prihvatit će bilo koju službeno registriranu smještajnu jedinicu za izdavanje u pojedinom objektu opisanom u katalogu i cjeniku.  Smještaj u sobi najčešće nije mogućprije 16 sati na dan početka korištenja usluge, a isti se najčešće moraju napustiti do 10 sati na dan završetka korištenja usluga.  Dolaske iza 20 sati nužno je najaviti unaprijed, osim ako nije drugačije naznačeno. Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u pojedinačnim slučajevima uz obaveznu doplatu.

8. Odustajanje od putovanja

Ukoliko putnik otkaže aranžman Relax Tours od ukupne cijene aranžmana zadržava:

 • do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana a najmanje 40 KM
 • 29 - 22 dana prije polaska 25% cijene aranžmana
 • 21 - 15 dana prije polaska 40% cijene aranžmana
 • 14 - 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana
 • 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana
 • nakon polaska 100% cijene aranžmana

Navedeni troškovi otkaza primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta, odnosno tipa sobe/apartmana kao i na sve druge bitne promjene. Eventualna drugačija otkazna skala od navedene nalazi se u programu i katalogu na koji se ta skala odnosi.  Ako putnik koji otkaže putovanje nađe novog korisnika iste rezervacije, a koji ispunjava sve predviđene uslove Relax Tours zaračunava samo troškove uzrokovane zamjenom.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.  U slučaju da putnik otkaže ili skrati putovanje zbog vremenskih uvjeta, Relax Tours će primijeniti gore navedenu skalu, a naknadne reklamacije neće uvažiti.

9. Osiguranje od rizika otkaza

Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti (bolesti, povrede...) morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odu- stajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. Premija osiguranja izračunava se zavisno o vrijednosti putovanja, a prema cjeniku osigu- ravajućeg društva. Nepredviđene okolnosti kao razlog za otkaz putovanja određuje svako osiguravajuće društvo u skladu sa svojim uslovima.

U slučaju otkazivanja aranžmana ne vraća se iznos uplaćene premije za osiguranje od otkaza. Također se pri otkazivanju aranžmana ne isplaćuje trošak nabavke viza, unatočtome što putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Ukoliko putnik nema plaćeno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje zbog navedenih nepredviđenih okolnosti Relax Tours zadržava pravo isplate prema pravilima navedenim u tački 8. Ostali uslovi osiguranja nalaze se uz policu osiguranja.

10. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inostranstvu

Cijene putovanja ne uključuju osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage kao i  zdravstveno osiguranje. Potpisivanjem ovog Ugovora o putovanju, smatra se da su putnicima ponuđena i preporučena dodatna osiguranja navedena u prethodnom stavku.  U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu ugovoriti direktno kod jednoga od osiguravatelja ili kod Relax Tours-a, pri čemu Relax Tours djeluje samo kao posrednik.  Preporučujemo pažljivo proučiti uslove osiguranja prije kupovine.

11. Otkaz putovanja od strane Relax Tours-a ili promjena programa

Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, Relax Tours zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 5 dana prije početka putovanja. Najmanji broj putnika potreban za izvršenje pojedinog putovanja posebno je naznačen kod svakog programa/aranžmana. Relax Tours zadržava pravo potpune i djelimične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći.

Relax Tours zadržava pravo promjene dana ili sata polaska zbog izmjena reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti, kao i pravo izmjene pravca putovanja ukoliko se promjene uslovi putovanja, kao što su neki od njih: promije-njen red letenja, sigurnosna situacija u zemlji, vremenske (ne) prilike i to bez isplate odštete, a prema važećim propisima u međunarodnom saobraćaju. Ukoliko Relax Tours otkaže putovanje, putnik ima pravo na isplatu uplaćenog iznosa u cijelosti, ali ne i na naknadu štete.

12. Putne isprave

Putnici su obvezni posjedovati važeće lične putne isprave. Nevažeće isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za Relax Tours, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika Relax Tours pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik.  Relax Tours-ov vodičće pomoći putniku u slučaju gore navedene situacije, ali pritom vodeći računa o normalnom odvijanju programa. Ako je za neko putovanje potrebna viza, Relax Tours može posredovati u pribavljanju iste uz posebnu doplatu.

Relax Tours nije odgovoran za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

13. Devizni i carinski propisi

Putnici su dužni pridržavati se deviznih i carinskih propisa, kao i zakona i drugih podzakonskih propisa Bosne i Hercegovine i drugih zemalja kroz koje prolaze i u kojima borave. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja propisa od strane putnika, sve nastale troškove snosi sam prekršitelj.

14. Zdravstveni propisi

Putovanja u neke zemlje zahtijevaju obvezna cijepljenja protiv nekih bolesti. Prilikom putovanja u te zemlje putnik je obvezan posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju.

15. Prtljaga

Prevoz prtljage avionom je besplatan do kilaže koju određuje avio prevoznik. Višak prtljage putnik plaća prema važećim cijenama avio prevoznika. Djeca bez obzira na dob nemaju pravo na besplatan prevoz prtljage u zračnom prevozu.  Kod prevoza autobusom putnik može ponijeti 2 komada lične prtljage.  Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unijetim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora.

16. Reklamacije

U slučaju nepotpuno ili nekvalitetno izvršene usluge iz ugovorenog aranžmana putnik može pokrenuti žalbeni postupak radi uklanjanja uočenih nepravilnosti propisan ovim Općim uslovima. Odmah po uočenom propustu na samome mjestu pružanja usluge Putnik reklamira neodgovarajuću uslugu kod predstavnika Relax Tours-a u njegovoj prisutnosti i/ili kod izvršitelja usluga. Putnik je dužan sarađivati s predstavnikom Relax Tours-a i izvršiteljem usluga u dobroj namjeri da se uklone uzroci reklamacije. Ako Putnik ne prihvati na samome mjestu ponuđeno rješenje reklamacije koje odgovara ugovorenoj usluzi, Relax Tours ne mora uvažiti naknadnu Ugovarateljevu ili Putnikovu reklamaciju. Ako uzrok reklamacije nije otklonjen, ili Putnik s ponuđenim rješenjem nije zadovo-ljan, isti s predstavnikom Relax Tours-a i/ili izvršitelja usluga o tome sastavlja pisanu potvrdu koji potpisuju sve prisutne stranke i zadržavaju za sebe po jedan primjerak ove potvrde. Ukoliko predstavnik Relax Tours-a i/ ili izvršitelja usluga odbije sastaviti ili potpisati takvu potvrdu, Putnik može sam sastaviti odgovarajuću izjavu koju moraju potpisati vjerodostojni svjedoci koji će kasnije biti dostupni Relax Tours-u i/ili izvršitelju usluga. Najkasnije 8 dana po povratku s puta, Ugovaratelj predaje pisani prigovor u prodajnom mjestu gdje je uplatio aranžman. Uz prigovor se prilaže pisana potvrda reklamacije i eventualni računi za dodatne troškove. Ugovaratelj je dužan navode prigovora obrazložiti i predočiti odgovarajuće dokaze. Relax Tours će rješavati samo potpuno dokumentirane prigovore koje primi u navedenom roku od 8 dana i donijeti pisanu odluku na prigovor Ugovaratelja u roku od 15 dana od primitka prigovora iz prodajnog mjesta. Relax Tours može odgoditi rok rješavanja prigovora za još 15 dana zbog prikupljanja informacija i provjere navoda prigovora kod davatelja usluge. Dok Relax Tours ne donese odluku, a ukupno najviše 30 dana od ulaganja pisanog prigovora, Ugovaratelj i Putnik se odriču posredovanja bilo koje druge institucije ili sudske ustanove te se odriču davanja informacija u javna oglašavanja i medije. Isto tako, u navedenom periodu od 30 dana Ugovaratelj i Putnik se odriču prava na tužbu. Razmjerno sniženje cijene po prigovoru može doseći: iznos neiskorištenog dijela usluga, razliku u cijeni zbog niže kategorije smještajnih i drugih kapaciteta od ugovorenih, a naknada štete nastale neispunjenjem, djelimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza ograničena je na iznos cijene aranžmana. Ovime se isključuje pravo Ugovaratelja i Putnika na naknadu idealne štete, osim u slučaju da je ista osigurana kod osiguravajuće kuće koja istu štetu i pokriva.

17. Obveze Relax Tours-a

Relax Tours je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog djelatnika te brinuti o pravima i interesima putnika u skladu dobrim običajima u turizmu.  Relax Tours je dužan putniku pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Relax Tours će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju "više" sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće Relax Tours će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. Relax Tours nije dužan pružati usluge van ovih Uslova. Relax Tours ne odgovara za eventualne štamparske greške.

18. Obveze putnika

Putnik je dužan brinuti se da lično ispuni uslove predviđene propisima Bosne i Hercegovine i zemlje kroz koju ili u koju putuje, te da se pridržava kućnog reda u hotelskim i drugim objektima i da surađuje s predstavnikom organizatora i davateljima usluga. Putnik sam odgovara za štetu koju prouzrokuje, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih općih uslova. Štetu koju je prouzrokovao, putnik će snositi odmah na recepciji hotela i na drugom mjestu određenom od fizičke ili pravne osobe kojoj je štetu nanio.

19. Zaštita ličnih podataka

Putnik lične podatke daje dobrovoljno. Lični podaci putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge. Isti će se koristiti i za daljnju međusobnu komunikaciju. Relax Tours se obvezuje da neće lične podatke putnika iznijeti iz zemlje ili dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge. Iznimka od davanja ličnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje osiguranja od rizika otkaza i osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu. Ukoliko putnik zaključi policu osiguranja lični podaci proslijediti će se osiguravajućem društvu.  Lični podaci putnika čuvati će se u bazi podataka, u skladu sa odlukom Uprave o načinu prikupljanja, obrade i čuvanja ličnih podataka.  Stranka daje privolu da se njeni lični podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Relax Tours-a.

Završne odredbe

Ovi opći Uslovi putovanja predstavljaju Ugovor koji putnik sklapa s Relax Tours-om, odnosno s ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Relax Tours-a. Moguća/predviđena odstupanja od ovih Uslova, moraju biti navedena uz tekst programa putovanja, ukoliko se radi o turoperatorima - inostranim organizatorima putovanja. Potpisivanjem  ovog ugovora putnik u cijelosti prihvaća program i uslove putovanja. Ovo izdanje uslova putovanja isključuje sva ranija izdanja.

Cijena

Hoteli: Usluga: 03.07. – 12.07. 21.07. – 28.07. 07.08. – 16.08. 28.08. – 04.09.
10 dana 8 dana 10 dana 8 dana
Serhan 3* - http://serhanhotel.com/ BB 799 KM 799 KM 950 KM 650 KM
Doplata za polupansion po osobi po danu:   25 KM 25 KM 25 KM 25 KM
Prvo dijete 11,99 god. I drugo do 2,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: BB popust na aranžman: 359 KM popust na aranžman: 299 KM popust na aranžman: 359 KM popust na  aranžman: 250 KM
Sami Beach  3* http://www.samibeachhotel.com/ All 1050 KM 1050 KM 1270 KM 999 KM
Prvo dijete 12,99 god. I drugo do 2,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: All popust na aranžman: 659 KM popust na aranžman: 559 KM popust na aranžman: 659 KM popust na aranžman: 500 KM
Sunhill  4* http://www.sunhillhotels.com/ All 1169 KM 999 KM 1190 KM 999 KM
Jedno dijete 12,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: All popust na aranžman: 750 KM popust na aranžman: 650 KM popust na aranžman: 750 KM popust na aranžman: 600 KM
The Best Life +16 (Boutique) https://www.thebestlifehotel.com/ All 1159 KM 1059 KM 1260 KM 999 KM
Charm beach 4* http://www.charmbeachhotel.com/?lang=en All 1299 KM 1099 KM 1359 KM 1050 KM
Prvo dijete 12,99 god. I drugo do 1,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: All popust na aranžman: 850 KM popust na aranžman: 750 KM popust na aranžman: 850 KM popust na aranžman: 550 KM
Ayaz Aqua 4* http://www.ayazaqua.com/ All 1359 KM 1099 KM 1390 KM 1050 KM
Prvo dijete 11,99 god. I drugo do 2,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: All popust na aranžman: 900 KM popust na aranžman: 790 KM popust na aranžman: 900 KM popust na aranžman: 690 KM
Jasmin beach 4* http://www.jasminbeach.com/ All 1559 KM 1359 KM 1679 KM 1190 KM
Prvo dijete 12,99 god. I drugo do 2,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: All popust na aranžman: 1000 KM popust na aranžman: 900 KM popust na aranžman: 1000 KM popust na aranžman: 700 KM
Yasmin Resort Bodrum 5* http://www.yasminbodrum.com/ UAll 1850 KM – myndos soba
1990 KM – glavna zgrada
1690 KM – myndos soba
1790 KM – glavna zgrada
2089 KM – myndos soba
2225 KM – glavna zgrada
1499 KM – myndos soba
1595 KM – glavna zgrada
Prvo dijete 12,99 god. I drugo do 2,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: UAll popust na aranžman: 1300 KM popust na aranžman: 1200 KM popust na aranžman: 1300 KM   popust na aranžman: 950 KM
Royal Asarlik Beach &SPA 5* http://www.royalasarlikbeach.com/en/ UAll 1850 KM 1550 KM 1899 KM 1390 KM
Jedno dijete 6,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: UAll popust na aranžman: 1450 KM popust na  aranžman: 1350 KM popust na aranžman: 1450 KM  popust na aranžman: 900 KM
Isis hotel & SPA 5* http://www.goddessofbodrum.com/ UAll 1999 KM 1859 KM 1990 KM 1750 KM
Prvo dijete 12,99 god. I drugo do 1,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: UAll popust na  aranžman: 1450 KM popust na aranžman: 1400 KM popust na aranžman: 1450 KM popust na aranžman: 1150 KM
Kefaluka Resort 5* http://www.kefaluka.com/EN/Home UAll 2119 KM 1990 KM 2459 KM 1799 KM
Jedno dijete 11,99 god. GRATIS smještaj uz dvoje odraslih: UAll popust na aranžman: 1500 KM popust na aranžman: 1200  KM popust na aranžman: 1500 KM   popust na aranžman: 1250 KM
  Napomena: popust za djecu je naveden po jednom djetetu; ponuda se odnosi na standard sobe – pogled park. Mogućnost doplate za sobe pogled more.

Poslovnica I

Terezije bb
Tel: +387 33 270 060
Fax: +387 33 270 061

Poslovnica II

Zelenih Beretki 22
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

Direkcija

Alekse Šantića 5
Tel: +387 33 263 190
Fax: +387 33 551 400

Newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i prijavite se na newsletter