Jerusalem

Jerusalem

Program

Jerusalem - Sveti grad za tri religije…

Polazak: 01.09.2018. - 8 dana / 7 noci / avion

Jerusalem je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta svijeta, u njemu se slijevaju tri različite svjetske religije kršćanstvo, islam i judaizam. Jerusalem je preslika buduće stvarnosti Božijeg zajedništva s ljudima, no na žalost, i dalje se osjeća razdijeljenost braće koja traže istoga Stvoritelja...

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

01.09.2018. /  1 dan  -  Sarajevo - Istanbul – Jerusalem
Subota

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Istanbul na liniji TK1026 u 21.20 h. Slijetanje u Istanbul u ca 00.05 h, te let za Tel Aviv u 01:20 h. na liniji TK 792. Slijetanje na Ben Gourion aerodrom u Tel Avivu u 03:30 u ranim satima. Nakon prijema kofera vožnja do Jerusalema (Al Quds). Smještaj u hotel i noćenje.

02.09.2018. /  2 dan – Jerusalem –slobodan dan
Nedjelja      

Ovaj dan predviđen je za vaš odmor i vaše individualne aktivnosti. Nakon doručka predlažemo odlazak u Džamiju Al Aqsa, te dan za individualnu molitvu.

03.09.2018. /  3 dan – Jerusalem – Maslinska gora – Al Aksa
Ponedeljak      

Nakon doručka (oko 10 h), slijedi fakultativni obilazak Maslinove gore. Popet ćemo se na vrh Maslinove gore odakle se pruža zadivljujući pogled na Sveti grad, stare zidine grada, crkve na padinama Maslinske gore, staro jevrejsko groblje. Slijedi posjeta mezaru savjetnika Muhamed-ovog s.a.v.s El Farasi, koji je sahranjen na Maslinskoj gori. Ovdje ćemo posjetiti i manastir Oče naš, te kapelu Isus-ovih (Isa-ovog a.s.) suza, Getsemanski vrt, Baziliku agonije, Marijin (Merjemin) grob, Getsemanski groto. Nakon toga slijede obilasci koji će Vas naprosto zadiviti. Vidjet ćemo mjesto Isa-ova a.s (Isus-ova) uskrsnuća koje je sveto za krišćane i muslimane. Ući ćemo u stari grad kroz tzv. „Vrata smeća“ i doći do Zida plača, najsvetijeg mjesta na svijetu za jevreje. Nakon toga ćemo se popeti do Džamije Al Aksa te razgledali kupolu, također poznatu kao Džamija Hazreti Omera sagrađenu oko „Qubbat Es Sakhra„ (Ulazak u samu džamiju moguć je jedino muslimanima dok će ne muslimani moći razglediti džamije samo sa vanjske strane). Vrijeme odvojeno za upražnjavanje vjerskih aktivnosti (namaza), a nakon toga šetnja kroz bazar do crkve Sv. Sepelchre, mjesta gdje je po kršćanskoj tradiciji ukopan Isa a.s (Isus). Također moguć obilazak škole El Omereya. Povratak u hotel i noćenje.

04.09.2018. / 4 dan –  Hebron – Betlehem
Utorak

Nakon doručka, krenut ćemo na fakultativni izlet koji počinje vožnjom u Hebron (El Halil) gdje ćemo posjetiti Harem Rametil El Halil i klanjati. Obići ćemo mezar poslanika Ibrahima a.s. i njegove familije. Odvest ćemo se do Hrasta od Mamre, gdje je bilo mjesto stanovanja Ibrahim-ovo (El Halil) i gdje su mu u posjetu došla trojica meleka. Poslije toga ćemo se odvesti do Betlehem-a, rodnog mjesta Isusova (Nebi Isa). Obilzak Crkve Isusova (Isina a.s.) rođenja koja je ujedno i najstarija crkva na svijetu. Spustit ćemo se u špilju Isusova (Isina a.s.) rođenja. Potom ćemo posjetiti špilju Sv. Jeronima i podsjetiti se na Sv. Jeronima Braćanina kojeg je papa u 4 vjeku poslao u Betlehem kako bi naučio hebrejski i preveo Stari zavjet sa hebrejskog i na taj način ga učinio dostupnim ostatku svijeta. Slijedi obilazak Pastirskih polja, te povratak u Jerusalem/Al Quds, u naš hotel. Pruža Vam se mogućnost za večernju molitvu (namaz) u El Aksi. Povratak u hotel, i noćenje.

05.09.2018. / 5 dan –  Tel Aviv
Srijeda

Poslije doručka, preporučujemo fakultativni i jednodnevni izlet u Tel Aviv. Po dolasku slijedi panoramski obilazak Tel Aviva, modernog sredozemnog grada čija je historija čvrsto povezana sa stvaranjem državom Izrael. Vozeći se autobusom razgledat ćemo ovaj dinamični sredozemni grad s prelijepim pješčanim plažama. Povratak u Jerusalem. Molitva (namaz) u El Aksi. Noćenje u Jerusalemu.

06.09.2018. / 6 Dan –  Nazareth – Tiberias – Galileja
Četvrtak

Doručak. Fakultativni odlazak u Nazareth, grad Isa-ovog a.s. (Isus-ovog) djetinjstva u kojem je proveo najveći dio života, gdje je anđeo Džibril (Gabriel) obznanio rodjenje Ise a.s. (Isusa - Nebi Issa) njegovoj majci djevici Merjemi (Mariji). Posjetit ćemo Crkvu Navještenja, potom ćemo se voziti kroz Kanu Galilejsku za koju se veže još jedno od Isa a.s. (Isus-ovih) čuda pretvaranja vode u vino. Nastavak vožnje ka Tiberiasu i  Galileji. Zastat ćemo pokraj Rogova Hitina mjestu velike pobjede Salah Din.  Poslije podne ćemo obići krišćanska sveta mjesta oko Galilejskog jezera, Crkvu Čudesnog umnoženja hljeba i riba gdje je Isa a.s. (Isus) nahranio pet hiljada ljudi sa pet hljebova i dvije ribe, Crkvu Petrovog Primata, Goru Blaženstva. Nakon predivno iskorištenog dana, povratak u Jerusalem /Al Quds i noćenje.

07.09.2018. / 7 Dan –  Jerusalem -  Mrtvo more – Jerusalem
Petak

Nakon doručka fakultativni odlazak na Mrtvo more ( Bahr Al Lout ), koje je najniža tačka na svijetu (-394 m). Iskoristit ćemo dan za kupanje na jednoj od plaža čuvenog Mrtvog mora koje sadrži preko 30% soli i minerala i koje je hiljadama godina poznato po svom podmlađujućem i ljekovitom djelovanju. Odmor na plaži. Povratak u Jerusalem /Al Quds, i noćenje.

08.09.2018. / 8 Dan –  Tel Aviv – Istanbul – Sarajevo
Subota

Doručak. Rani transfer na aerodrom i let za Istanbul na liniji TK 795 u 14:20 h. Slijetanje u Istanbul u 16:35 h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Sarajevo na letu TK 1025. Dolazak u Sarajevo u 19:20 h.

Napomena:  

Raspored ponuđenih fakultativnih izleta može biti izmjenjen u skladu sa potrebama grupe, vremenskim uvjetima te raspoloživim vremenom.

Zašto ići!?

 • Puno istorijskih spomenika značajnih za različite vjerske zajednice
 • Sveti grad za muslimane, kršćane i jevreje

KORISNE INFORMACIJE:

Službeni naziv države: Država Izrael Populacija: 6,8 miliona Glavni grad: Jerusalem Novac: izraelski šekel (1 ILS = cca 0,4 KM) Jezik: hebrejski i arapski, koriste se i engleskim jezikom Kupovina: nakit, dijamanti,  srebrni nakit s poludragim i dragim kamenjem Vrijeme: u proljeće i jesen temperature se kreću prosječno između 16 i 24˚C, a ljeti od 24˚C do 35˚C. Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na BiH. Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade od njih i po europskom 2-pinskom standardu. Hrana: mješavina arapske hrane sa mnogo začina, ali i zapadne hrane.

Dodatne informacije

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Tel Aviv-Istanbul-Sarajevo
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Izraelu
 • Lokalni vodič kao i pratilac grupe Relax Tours-a (za minimalno 30 putnika)
 • Obilasci i ulaznice navedene u programu (Al Aksa Džamija, besplatna samo za muslimane,  nemuslimanima ulaz nije dozvoljen),osim fakultativnih
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja sa doručkom

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse + TSC 400 KM  koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, iznos je promjenjiv do dana izdavanja avionskih karata
 • Obavezne napojnice 99  KM
 • Viza sa ishođenjem 89 KM
 • Fakultativne izlete: Jerusalem 115 KM, Mrtvo more  140 KM,
 • Nazareth + Galileja 159 KM, Betlehem + Hebron 115 KM (cijene fakultativnih izleta vaze za minimalno 20 prijava)
 • Doplata za 1/1 sobu 699 KM

NAPOMENA:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u BiH i drugim zemljama svijeta.

STORNIRANJE PUTOVANJA:

Za otkaz 45 - 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 29-22 dana: 30% storno troškova; za 21 - 15 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 14 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos.

Agencija zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulatvnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi  min. 35 uplata, po kursu 1 USD = 180 KM na dan 16.06.2015., agencija zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kursa USD. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, sukladno propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija Relax tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje ili kašnjenje letova. Aviokompanija Pegasus Airlines. MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 120 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU (TURSKA I JERUSALEM). Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. CIJENE SU VALIDNE ZA ŽIRALNO I CASH PLAĆANJE. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Uslovi putovanja

Uvodna napomena

Ove upute i uslovi rezervacije i kupovine turističkih aranžmana sastavni su dio Ugovora odnosno vouchera koji su sklopljeni između Relax Tours-a i putnika/ugovaratelja putovanja koji se prijavljuje za turistički aranžman.

1. Prijave i ugovaranje

Putnik se za putovanje koje organizira turistička agencija Relax Tours može prijaviti u svim poslovnicama Relax Tours-a, telefonom, faksom i drugim sredstvima daljinske komunikacije te kod drugih ovlaštenih agenata. Potpisi- vanjem ugovora, vouchera ili prijavnice, odnosno diktiranjem broja svoje kreditne kartice kod kupovine usluga putem sredstava daljinske komunikacije, putnik u cijelosti prihvaća ove Uslove rezervacije putovanja koje je prethodno pažljivo proučio. Prilikom prijave, a u svrhu rezervacije odabrane usluge, putnik uplaćuje 30% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drugačije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 15 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drugačije navedeno (izuzetak je plaćanje na rate).

2. Cijena i sadržaj aranžmana

Cijena aranžmana (ukoliko na programu putovanja nije drugačije navedeno) u pravilu uključuje: usluge prevoza, hotelske usluge i organizaciju putovanja. Ukoliko je navedeno u programu putovanja, cijena može sadržavati i aerodromske takse zračnih luka te troškove stručnog i lokalnog vođenja. Cijena aranžmana ne uključuje (osim ako nije drugačije dogovoreno):

 • Fakultativne (neobavezne) izlete i posjete,
 • Moguće troškove pribavljanja i izdavanja viza
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju.

Sve vrste posebnih usluga (jednokrevetna soba, posebna prehrana i sl.) putnik sam plaća i dužan ih je naručiti prilikom prijave putovanja. Ukoliko putnik traži posebnu uslugu za vrijeme putovanja, plaća je na licu mjesta vodiču ili predstavniku Agencije, u valuti zemlje u kojoj se nalazi.

3. Pravo na povišenje cijene i pravo na otkaz zbog povišenja cijena

Cijene svih putovanja temeljene su na odnosu vrijednosti Konvertibilne Marke (KM)  i stranih valuta. Relax Tours može zahtijevati povećanje ugovorene cijene ukoliko je nakon dana sklapanja ugovora došlo do:

 • promjene valutnih kurseva u odnosu na dan objavljivanja programa,
 • promjena troškova prevoza (goriva, cestarina i sl.),
 • promjene tarifa hotelijera i prijevoznika. Relax Tours može o promjeni cijene putnika obavijestiti pismeno ili usmeno.

Putnik može otkazati putovanje bez troška otkaza ako dođe do povišenja cijene više od 10% u odnosu na ugovorenu i to najkasnije u roku od 48 sati od primljene pismene obavijesti. Ne otkaže li putnik lično dolaskom na prodajno mjesto Relax Tours-a ili pismenim putem u navedenom roku, smatra se da je saglasan s promjenom cijene. U slučaju otkaza putovanja zbog povećanja cijene većeg od 10% putnik/ugovaratelj putovanja nema pravo na naknadu štete. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje cijene do 10%. Objavljene cijene rezultat su ugovora Relax Tours-a s partnerima i ne moraju odgovarati cijenama istaknutim na licu mjesta u destinaciji u kojoj putnik boravi.

4. Popusti za djecu i druge pogodnosti

Molimo da obratite pozornost na popuste za djecu, kao i na ostale pogodnosti koje su posebno prikazane kod opisa aranžmana.

5. Putna dokumentacija

Putna dokumentacija podrazumijeva:

a). za aranžman uz vlastiti prevoz: original voucher i eventualne pismene obavijesti,

b). za aranžman autobusom: original voucher i program putovanja,

c). za aranžman avionom: original voucher, program putovanja i avio kartu (elektronska forma).

6. Kategorizacija i opis usluga

Ponuđeni smještajni kapaciteti u Relax Tours-ovim programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku izdavanja programa. Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela/ apartmana pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti i nisu usporedivi.

Relax Tours ne preuzima odgovornost za usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata u objavljenim programima, a koja je dobivena od strane treće osobe.

7. Smještaj u sobe/apartmane

Raspored sobe/apartmana određuje recepcija u mjestu boravka. Ukoliko putnik nije izričito ugovorio sobu/ apartman posebnih oblika, prihvatit će bilo koju službeno registriranu smještajnu jedinicu za izdavanje u pojedinom objektu opisanom u katalogu i cjeniku.  Smještaj u sobi najčešće nije mogućprije 16 sati na dan početka korištenja usluge, a isti se najčešće moraju napustiti do 10 sati na dan završetka korištenja usluga.  Dolaske iza 20 sati nužno je najaviti unaprijed, osim ako nije drugačije naznačeno. Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u pojedinačnim slučajevima uz obaveznu doplatu.

8. Odustajanje od putovanja

Ukoliko putnik otkaže aranžman Relax Tours od ukupne cijene aranžmana zadržava:

 • do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana a najmanje 40 KM
 • 29 - 22 dana prije polaska 25% cijene aranžmana
 • 21 - 15 dana prije polaska 40% cijene aranžmana
 • 14 - 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana
 • 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana
 • nakon polaska 100% cijene aranžmana

Navedeni troškovi otkaza primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta, odnosno tipa sobe/apartmana kao i na sve druge bitne promjene. Eventualna drugačija otkazna skala od navedene nalazi se u programu i katalogu na koji se ta skala odnosi.  Ako putnik koji otkaže putovanje nađe novog korisnika iste rezervacije, a koji ispunjava sve predviđene uslove Relax Tours zaračunava samo troškove uzrokovane zamjenom.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.  U slučaju da putnik otkaže ili skrati putovanje zbog vremenskih uvjeta, Relax Tours će primijeniti gore navedenu skalu, a naknadne reklamacije neće uvažiti.

9. Osiguranje od rizika otkaza

Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti (bolesti, povrede...) morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odu- stajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. Premija osiguranja izračunava se zavisno o vrijednosti putovanja, a prema cjeniku osigu- ravajućeg društva. Nepredviđene okolnosti kao razlog za otkaz putovanja određuje svako osiguravajuće društvo u skladu sa svojim uslovima.

U slučaju otkazivanja aranžmana ne vraća se iznos uplaćene premije za osiguranje od otkaza. Također se pri otkazivanju aranžmana ne isplaćuje trošak nabavke viza, unatočtome što putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Ukoliko putnik nema plaćeno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje zbog navedenih nepredviđenih okolnosti Relax Tours zadržava pravo isplate prema pravilima navedenim u tački 8. Ostali uslovi osiguranja nalaze se uz policu osiguranja.

10. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inostranstvu

Cijene putovanja ne uključuju osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage kao i  zdravstveno osiguranje. Potpisivanjem ovog Ugovora o putovanju, smatra se da su putnicima ponuđena i preporučena dodatna osiguranja navedena u prethodnom stavku.  U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu ugovoriti direktno kod jednoga od osiguravatelja ili kod Relax Tours-a, pri čemu Relax Tours djeluje samo kao posrednik.  Preporučujemo pažljivo proučiti uslove osiguranja prije kupovine.

11. Otkaz putovanja od strane Relax Tours-a ili promjena programa

Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, Relax Tours zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 5 dana prije početka putovanja. Najmanji broj putnika potreban za izvršenje pojedinog putovanja posebno je naznačen kod svakog programa/aranžmana. Relax Tours zadržava pravo potpune i djelimične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći.

Relax Tours zadržava pravo promjene dana ili sata polaska zbog izmjena reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti, kao i pravo izmjene pravca putovanja ukoliko se promjene uslovi putovanja, kao što su neki od njih: promije-njen red letenja, sigurnosna situacija u zemlji, vremenske (ne) prilike i to bez isplate odštete, a prema važećim propisima u međunarodnom saobraćaju. Ukoliko Relax Tours otkaže putovanje, putnik ima pravo na isplatu uplaćenog iznosa u cijelosti, ali ne i na naknadu štete.

12. Putne isprave

Putnici su obvezni posjedovati važeće lične putne isprave. Nevažeće isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za Relax Tours, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika Relax Tours pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik.  Relax Tours-ov vodičće pomoći putniku u slučaju gore navedene situacije, ali pritom vodeći računa o normalnom odvijanju programa. Ako je za neko putovanje potrebna viza, Relax Tours može posredovati u pribavljanju iste uz posebnu doplatu.

Relax Tours nije odgovoran za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

13. Devizni i carinski propisi

Putnici su dužni pridržavati se deviznih i carinskih propisa, kao i zakona i drugih podzakonskih propisa Bosne i Hercegovine i drugih zemalja kroz koje prolaze i u kojima borave. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja propisa od strane putnika, sve nastale troškove snosi sam prekršitelj.

14. Zdravstveni propisi

Putovanja u neke zemlje zahtijevaju obvezna cijepljenja protiv nekih bolesti. Prilikom putovanja u te zemlje putnik je obvezan posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju.

15. Prtljaga

Prevoz prtljage avionom je besplatan do kilaže koju određuje avio prevoznik. Višak prtljage putnik plaća prema važećim cijenama avio prevoznika. Djeca bez obzira na dob nemaju pravo na besplatan prevoz prtljage u zračnom prevozu.  Kod prevoza autobusom putnik može ponijeti 2 komada lične prtljage.  Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unijetim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora.

16. Reklamacije

U slučaju nepotpuno ili nekvalitetno izvršene usluge iz ugovorenog aranžmana putnik može pokrenuti žalbeni postupak radi uklanjanja uočenih nepravilnosti propisan ovim Općim uslovima. Odmah po uočenom propustu na samome mjestu pružanja usluge Putnik reklamira neodgovarajuću uslugu kod predstavnika Relax Tours-a u njegovoj prisutnosti i/ili kod izvršitelja usluga. Putnik je dužan sarađivati s predstavnikom Relax Tours-a i izvršiteljem usluga u dobroj namjeri da se uklone uzroci reklamacije. Ako Putnik ne prihvati na samome mjestu ponuđeno rješenje reklamacije koje odgovara ugovorenoj usluzi, Relax Tours ne mora uvažiti naknadnu Ugovarateljevu ili Putnikovu reklamaciju. Ako uzrok reklamacije nije otklonjen, ili Putnik s ponuđenim rješenjem nije zadovo-ljan, isti s predstavnikom Relax Tours-a i/ili izvršitelja usluga o tome sastavlja pisanu potvrdu koji potpisuju sve prisutne stranke i zadržavaju za sebe po jedan primjerak ove potvrde. Ukoliko predstavnik Relax Tours-a i/ ili izvršitelja usluga odbije sastaviti ili potpisati takvu potvrdu, Putnik može sam sastaviti odgovarajuću izjavu koju moraju potpisati vjerodostojni svjedoci koji će kasnije biti dostupni Relax Tours-u i/ili izvršitelju usluga. Najkasnije 8 dana po povratku s puta, Ugovaratelj predaje pisani prigovor u prodajnom mjestu gdje je uplatio aranžman. Uz prigovor se prilaže pisana potvrda reklamacije i eventualni računi za dodatne troškove. Ugovaratelj je dužan navode prigovora obrazložiti i predočiti odgovarajuće dokaze. Relax Tours će rješavati samo potpuno dokumentirane prigovore koje primi u navedenom roku od 8 dana i donijeti pisanu odluku na prigovor Ugovaratelja u roku od 15 dana od primitka prigovora iz prodajnog mjesta. Relax Tours može odgoditi rok rješavanja prigovora za još 15 dana zbog prikupljanja informacija i provjere navoda prigovora kod davatelja usluge. Dok Relax Tours ne donese odluku, a ukupno najviše 30 dana od ulaganja pisanog prigovora, Ugovaratelj i Putnik se odriču posredovanja bilo koje druge institucije ili sudske ustanove te se odriču davanja informacija u javna oglašavanja i medije. Isto tako, u navedenom periodu od 30 dana Ugovaratelj i Putnik se odriču prava na tužbu. Razmjerno sniženje cijene po prigovoru može doseći: iznos neiskorištenog dijela usluga, razliku u cijeni zbog niže kategorije smještajnih i drugih kapaciteta od ugovorenih, a naknada štete nastale neispunjenjem, djelimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza ograničena je na iznos cijene aranžmana. Ovime se isključuje pravo Ugovaratelja i Putnika na naknadu idealne štete, osim u slučaju da je ista osigurana kod osiguravajuće kuće koja istu štetu i pokriva.

17. Obveze Relax Tours-a

Relax Tours je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog djelatnika te brinuti o pravima i interesima putnika u skladu dobrim običajima u turizmu.  Relax Tours je dužan putniku pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Relax Tours će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju "više" sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće Relax Tours će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. Relax Tours nije dužan pružati usluge van ovih Uslova. Relax Tours ne odgovara za eventualne štamparske greške.

18. Obveze putnika

Putnik je dužan brinuti se da lično ispuni uslove predviđene propisima Bosne i Hercegovine i zemlje kroz koju ili u koju putuje, te da se pridržava kućnog reda u hotelskim i drugim objektima i da surađuje s predstavnikom organizatora i davateljima usluga. Putnik sam odgovara za štetu koju prouzrokuje, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih općih uslova. Štetu koju je prouzrokovao, putnik će snositi odmah na recepciji hotela i na drugom mjestu određenom od fizičke ili pravne osobe kojoj je štetu nanio.

19. Zaštita ličnih podataka

Putnik lične podatke daje dobrovoljno. Lični podaci putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge. Isti će se koristiti i za daljnju međusobnu komunikaciju. Relax Tours se obvezuje da neće lične podatke putnika iznijeti iz zemlje ili dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge. Iznimka od davanja ličnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje osiguranja od rizika otkaza i osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu. Ukoliko putnik zaključi policu osiguranja lični podaci proslijediti će se osiguravajućem društvu.  Lični podaci putnika čuvati će se u bazi podataka, u skladu sa odlukom Uprave o načinu prikupljanja, obrade i čuvanja ličnih podataka.  Stranka daje privolu da se njeni lični podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Relax Tours-a.

Završne odredbe

Ovi opći Uslovi putovanja predstavljaju Ugovor koji putnik sklapa s Relax Tours-om, odnosno s ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Relax Tours-a. Moguća/predviđena odstupanja od ovih Uslova, moraju biti navedena uz tekst programa putovanja, ukoliko se radi o turoperatorima - inostranim organizatorima putovanja. Potpisivanjem  ovog ugovora putnik u cijelosti prihvaća program i uslove putovanja. Ovo izdanje uslova putovanja isključuje sva ranija izdanja.

Cijena      

htl. Gold 4* ili sl.   BR. OSOBA: CIJENA ARANŽMANA:
10 pax – 15 pax CIJENA 1599 KM
16 pax – 20 pax CIJENA 1539 KM
21 pax – 25 pax CIJENA 1470 KM
26 pax – 30 pax CIJENA 1199 KM

DOPLATA ZA POLUPANSION + 140 KM
Ukoliko je broj prijavljenih putnika manji od 10, agencija zadržava pravo uvećanja cijene aranžmana.

Cijene opcionih izleta

Jednodnevni izlet u Maslinovu goru

Jednodnevna ekskurzija – Maslinova gora – Jerusalem – Stari grad
MASLINOVA GORA
VIDIKOVAC
DOMINOS FLEVIT
GATSEMANSKI VRT I CRKVA AGONIJE
MARIJIN GROB
STARI GRAD
ZID PLACA
EL AKSA
VIA DOLOROSA
CRKVA ISUSOVA GROBA
GOLGOTA

CIJENA OBUHVATA AUTOBUSKI PREVOZ, VODICA NA BOSANSKOM, ULAZNICE U SVE CRKVE U KOJE SE PLACA ULAZ, SVE POTREBNE PARKINGE
10-15 pax 85e po osobi
15-20 pax 70e po osobi
20-25 pax 60e po osobi

Jednodnevni izlet na Mrtvo more

JERUSALEM – MRTVO MORE – PLAZA – QUMRAN – JERUSALEM
CIJENA OBUHVATA AUTOBUSKI PREVOZ, VODICA NA BOSANSKOM, ULAZNICE NA ORGANIZOVANU PLAZU SA TUS KABINAMA, ULAZNICU U QUMRAN. SVE POTREBNE PARKINGE
10-15 pax 105e po osobi
15-20 pax 85e po osobi
20-25 pax 75e po osobi

Jednodnevni izlet u Nazareth i na Galileju

CIJENA OBUHVATA AUTOBUSKI PREVOZ, VODICA NA BOSANSKOM, ULAZNICE U KAFERNAUM I NA GORU BLAZENSTVA. SVE POTREBNE PARKINGE
10-15 pax 125e po osobi
15-20 pax 105e po osobi
20-25 pax 85e po osobi

Jednodnevni izlet u Bethlhem i u Hebron na grob Abrahama

CIJENA OBUHVATA AUTOBUSKI PREVOZ, VODICA NA BOSANSKOM, SVE POTREBNE ULAZNICE I PARKINGE
10-15 pax 85e po osobi
15-20 pax 70e po osobi
20-25 pax 60e po osobi

Jednodnevni izlet u Tel Aviv/Jaffa

CIJENA OBUHVATA AUTOBUSKI PREVOZ, VODICA NA BOSANSKOM, ULAZNICE U OPERHAIMOV MUZEJ DIJAMANATA NA RAMATGANSKOJ BERZI DIJAMANATA – SVE POTREBNE PARKINGE
10-15 pax 105e po osobi
15-20 pax 80e po osobi
20-25 pax 70e po osobi

Jednodnevni izlet u Haifu – Bahajski vrtovi

CIJENA OBUHVATA AUTOBUSKI PREVOZ, VODICA NA BOSANSKOM JEZIKU, SVE POTREBNE ULAZNICE I PARKINGE
10-15 pax 125e po osobi
15-20 pax 105e po osobi
20-25 pax 85e po osobi

 

Poslovnica I

Terezije bb
Tel: +387 33 270 060
Fax: +387 33 270 061

Poslovnica II

Zelenih Beretki 22
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

Direkcija

Alekse Šantića 5
Tel: +387 33 263 190
Fax: +387 33 551 400

Newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i prijavite se na newsletter