Tajland i Vijetnam

Tajland i Vijetnam

Program

TAJLAND I  VIJETNAM

BANGKOK-PATTAYA – HANOI – HA LONG

Termin putovanja: 25.10.- 05.11.2017. / 10 noćenja

Tajland poznat kao kulturni fenomen, raj za šopingholičare i turističko blago će Vas ostaviti bez daha, a neodoljivi Bangkok, glavni grad Tajlanda je grad ogromnih kontrasta, pulsirajuća metropola sa 10 miliona stanovnika. Ovo je grad u kojem ćete na jednom mjestu pronaći fantastične šoping centre pored kojih se nalaze i 200 godina stare kućice. Sve ovo će na Vas ostaviti poseban dojam i želju da ponovno posjetite ovaj šarmantni grad. Uz sve ovo je i nezaobilazna posjeta gradu Pattaya, tajlandskom najživljem i najdinamičnijem ljetovalištu na istočnoj obali tajlandskog zaljeva. Ova živopisna zemlja  ”okupana suncem” koja prosto “opija” strance, ima najveći broj turista od svih zamalja jugoistočne Azije, a kada “doživite” ovu zemlju biće vam jasno i zašto je to tako. Uz Tajland obiđite I Vijetnam koji se nalazi na Indokineskom poluotoku, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva. Graniči na sjeveru s Kinom, na zapadu s Laosom i na jugozapadu s Kambodžom.  Glavni grad je Hanoi s gotovo 6,5 milijuna stanovnika, a imat ćete priliku I obići ga…Uživat ćete!

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. dan | 25.10 | SARAJEVO – ISTANBUL – BANGKOK

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja aviona. Podjela putne dokumentacije od strane pratioca putovanja, te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1022 (Turkish Airlines) i polijetanje aviona u 09:00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11:50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Bangkok na liniji TK 64 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan | 26.10. | BANGKOK

Predviđeni dolazak na aerodrom u Bangkok u 09:25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje carinskih i viznih formalnosti te organizirani transfer do hotela u Bangkoku. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo fakultativni odlazak na krstarenje po rijeci Chaophraya s uključenom večerom (pica se plaćaju po utrošku). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan | 27.10. | BANGKOK

Doručak. Nakon dručka u hotelu slijedi poludnevni obilazak grada:  grad Anđela utemeljen 1782. Prvo ćemo se odvesti do kineske četvrti i posjetiti Wat Trimit gdje se nalazi najveća statua zlatnog Bude teška 5,5 tona, prizor je zaista očaravajući. Nakon toga slijedi posjeta bangkokskom kineskom gradu – Chinatown marketu, gdje ćete imati priliku osjetiti pulsirajuću atmosferu i obići lokalnu tržnicu, te ulicu Yaowaphanit sa delikatesnom kuhinjom ili egzotičnim voćem i cvijećem, san svakog fotografa. Napravit cemo posebno zaustavljanje u Thai Centru I fabrici nakita. Nakon obilaska povratak u hotel. Navečer moguć fakultativni odlazak u Supatra River House ili Siam Niramitr na večeru s folklornim spektaklom gdje ćete moći vidjeti tradicionalne folklorne plesove i pjesme iz različitih regija Tajlanda. Noćenje.

4. dan | 28.10. | BANGKOK – PATTAYA 

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do Pattaye, najvećega morskog ljetovališta u jugoistočnoj Aziji. Nakon dvosatne vožnje (120 km) dolazak i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak za Nong Nooch.  18 km od Pattaye je selo Nong Nooch poznatom po velikom vrtu sa staklenicima orhideja; zanimljivim kaktusimate po predstavama u kojima igraju slonovi. Ručak. Nakon ručka prisustvovat cete tradicionalnom Thai showu: tajlandski boks. U kasno poslijepodne, odlazak u hotel. Noćenje.

5.  dan | 29.10. | PATTAYA

Nakon doručka izlet brodom na Koralno ostrvo. Po dolasku na ostrvo imat cete mogućnost da vidite korale I kupate se u kristalno čistoj void, a uživat ćete I u ručku. U kasno poslijepodne povratak u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak na Thai večeru sa uključenim kabret show – om I večerom. Nakon show-a, ukoliko budete imali želju ići ćemo u noćni život Parraye tako što ćemo se zaustaviti na Night Marketu. Povratak u hotel. Noćenje.

6 – 8 dan | 30. – 01. 11. | PATTAYA

Ostavljamo Vam slobodno vrijeme za uživanje na plažama, a ukoliko poželite izlete za vas možemo organizovati fakultativne izlete kao što je to: izlet u Mini Siam – minijaturni park ili park minijatura u kojem su izložene replike najznačajnijih tajlandskih građevina ali i drugih značajnih građevina. Uživat ćete u obilasku minijatura tajlandskih najfascinantnijih lokacija poput Hrama zlatnog Bude, mosta preko Kwai rijeke ali i u minijaturama Ajfelovog tornja, Kipa slobode. Pattaya može biti ludo odvažna, drska, lijepa, pohotljiva, nježna ili direktna, kakvu je god zaželite, zbog čega Pattayu i zovu gradom grijeha, jedno je sigurno-ravnodušni nećete ostati. Noćenja u hotelu.

9 dan | 02 11. | PATTAYA – BANGKOK -  HANOI

Nakon doručka transfer na aerodrom u Bangkoku radi  lokalnog leta za Vietnam tj. njegov glavni grad Hanoi (detalji leta bit će objavljani naknadno). Hanoi je glavni grad Vijetnama i broji gotovo 6,5 milijuna ljudi. On je drugi najveći grad u Vijetnamu i najvažniji je politički centar u Vijetnamu. Hanoi je smješten na desnoj obali Red River na sjeveru Vijetnama. 2010. godine je obilježavao 1000 godina od osnivanja grada, a 2019. će ugostiti Azijske igre. U gradu se nalaze brojni fakulteti te je najveći edukacijski centar u Vijetnamu. Procijenjeno je da 62 % vijetnamskih naučnika žive upravo u Hanoiu. Danas je Hanoi moderan grad s pregrštom zabave, brojnih kino dvorana, klubova, restorana te velikim izborom shoppinga. Također ima nekoliko vrlo dobrih muzeja poput: National Museum of Vietnamese History, Vietnam National Museum of Fine Arts, Vietnam Museum of Ethnology, Vietnam Museum of Revolution, Hanoi Hilton (Hoa Lo Prison), Ho Chi Minh Museum, Contemporary Arts Centre, Vietnam Military History Museum te The Hanoi Museum. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu ili fakultativni odlazak na večeru.

10. dan | 03.11. | HANOI – HA LONG

Doručak u hotelu I  odlazak prema Ha Longu. (Vožnja traje oko 3 sata). Dolazak u Halong Bay oko podneva. Nakon check in-a mogućnost nekog od fakultativnih izleta I uživanje u simpatičnom gradu. Noćenje u hotelu.

11 dan | 04.11. | HA LONG - HANOI

Nakon doručka u hotelu. Odlazak na brod na četverosatno krstarenje zaljevom. Tokom krstarenja džunkom vidjeti ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i Dau Go (Drvena glava) te otočić Titop. Također ćete uživati I u ručku. Po povratku na kopno, autobusom vožnja za Hanoi. Dolazak u Hanoi. Smještaj u hotel. Noćenje.

12 dan | 05.11. | HANOI – BANKOK - ISTANBUL

Nakon doručka  odjava iz hotela I odmor do  odlaska na lokalni let za Bankok. Po dolasku u Bankok u zavisnosti od vremena lokalnog leta slobodno vrijeme ili transfer na aerodrom za let u Istanbul. Prijava na let TK 65 u 11:30 sati. Dlijetanje u Istanbul u 18:25 sati. Nastavak leta za Sarajevo na letu TK1025 u 19:35 sati. Dolazak u Sarajevo u 19:30 sati. (sva vremena su lokalna)

Dodatne informacije

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo  – Istanbul – Bangkok –  Istanbul – Sarajevo
 • Avio prevoz na relaciji Bankok – Hanoi - Bankok
 • Smještaj u hotelima 4*  na bazi noćenja sa doručkom + dodatni obroci prema programu u 1/2 sobama
 • Svi transferi prema programu
 • Svi izleti prema programu (osim fakultativnih)
 • Pratioca putovanja na engleskom jeziku od strane lokalne agencije
 • Pratioca putovanja iz Relax Toursa (uz minimalno 20 putnika)
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:                                                                                                  

 • Putničko zdravstveno osiguranje           
 • Aerodromske takse  cca 365 eur - (iznos promjenjiv do dana izdavanja avio karata) 
 • Doplatu za 1/1 sobu 999,00 KM
 • Troškove ishođenja vize u Zagrebu 199 KM po osobi (VIZA KOJA VAZI ZA DVA ULASKA RADI ODLASKA U VIJETNAM) – potrebno: pasoš čija važnost je  najmanje 6 mjeseci od dana polaska; 2 fotografija u boji sa bijelom pozadinom (kao za pasoš);2X kopija pasoša;2X kopija avio karte; popunjeni formulari ( 2 formulara). Dokumentacija treba biti proslijeđena minimalno 25 dana prije putovanja. U cijenu ishodjenja vize uračunati i troškovi odlaska predstavnika agencije na viziranje u Zagreb . Troškove vize za Vijetnam – viza se dobija po ulasku u zemlju i kosta ca 100 KM po osobi – iznos je promjenjiv do dana ulaska u zemlju i ovisi o lokalnim pravilima.
 • Fakultativne izlete

Napomena:

Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene u slučaju izmjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 uplata. Kalkulacija je rađena na bazi odnosa kursa: 1 USD = 1, 80 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje osobnog/ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. Prijevoznik Turkish Airlines + lokalna aviokompanija na relaciji tajland – Vijetnam - Tajland. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. CIJENE SU VALIDNE ZA ŽIRALNO I GOTOVINSKO PLAĆANJE.

Storniranje putovanja:

Za otkaz 45 - 30 dana prije polaska: 30% storno troškova; za 30 -  0 dana prije polaska: dana prije polaska zadržava se puni iznos.

Uslovi putovanja

Uvodna napomena

Ove upute i uslovi rezervacije i kupovine turističkih aranžmana sastavni su dio Ugovora odnosno vouchera koji su sklopljeni između Relax Tours-a i putnika/ugovaratelja putovanja koji se prijavljuje za turistički aranžman.

1. Prijave i ugovaranje

Putnik se za putovanje koje organizira turistička agencija Relax Tours može prijaviti u svim poslovnicama Relax Tours-a, telefonom, faksom i drugim sredstvima daljinske komunikacije te kod drugih ovlaštenih agenata. Potpisi- vanjem ugovora, vouchera ili prijavnice, odnosno diktiranjem broja svoje kreditne kartice kod kupovine usluga putem sredstava daljinske komunikacije, putnik u cijelosti prihvaća ove Uslove rezervacije putovanja koje je prethodno pažljivo proučio. Prilikom prijave, a u svrhu rezervacije odabrane usluge, putnik uplaćuje 30% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drugačije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 15 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drugačije navedeno (izuzetak je plaćanje na rate).

2. Cijena i sadržaj aranžmana

Cijena aranžmana (ukoliko na programu putovanja nije drugačije navedeno) u pravilu uključuje: usluge prevoza, hotelske usluge i organizaciju putovanja. Ukoliko je navedeno u programu putovanja, cijena može sadržavati i aerodromske takse zračnih luka te troškove stručnog i lokalnog vođenja. Cijena aranžmana ne uključuje (osim ako nije drugačije dogovoreno):

 • Fakultativne (neobavezne) izlete i posjete,
 • Moguće troškove pribavljanja i izdavanja viza
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju.

Sve vrste posebnih usluga (jednokrevetna soba, posebna prehrana i sl.) putnik sam plaća i dužan ih je naručiti prilikom prijave putovanja. Ukoliko putnik traži posebnu uslugu za vrijeme putovanja, plaća je na licu mjesta vodiču ili predstavniku Agencije, u valuti zemlje u kojoj se nalazi.

3. Pravo na povišenje cijene i pravo na otkaz zbog povišenja cijena

Cijene svih putovanja temeljene su na odnosu vrijednosti Konvertibilne Marke (KM)  i stranih valuta. Relax Tours može zahtijevati povećanje ugovorene cijene ukoliko je nakon dana sklapanja ugovora došlo do:

 • promjene valutnih kurseva u odnosu na dan objavljivanja programa,
 • promjena troškova prevoza (goriva, cestarina i sl.),
 • promjene tarifa hotelijera i prijevoznika. Relax Tours može o promjeni cijene putnika obavijestiti pismeno ili usmeno.

Putnik može otkazati putovanje bez troška otkaza ako dođe do povišenja cijene više od 10% u odnosu na ugovorenu i to najkasnije u roku od 48 sati od primljene pismene obavijesti. Ne otkaže li putnik lično dolaskom na prodajno mjesto Relax Tours-a ili pismenim putem u navedenom roku, smatra se da je saglasan s promjenom cijene. U slučaju otkaza putovanja zbog povećanja cijene većeg od 10% putnik/ugovaratelj putovanja nema pravo na naknadu štete. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje cijene do 10%. Objavljene cijene rezultat su ugovora Relax Tours-a s partnerima i ne moraju odgovarati cijenama istaknutim na licu mjesta u destinaciji u kojoj putnik boravi.

4. Popusti za djecu i druge pogodnosti

Molimo da obratite pozornost na popuste za djecu, kao i na ostale pogodnosti koje su posebno prikazane kod opisa aranžmana.

5. Putna dokumentacija

Putna dokumentacija podrazumijeva:

a). za aranžman uz vlastiti prevoz: original voucher i eventualne pismene obavijesti,

b). za aranžman autobusom: original voucher i program putovanja,

c). za aranžman avionom: original voucher, program putovanja i avio kartu (elektronska forma).

6. Kategorizacija i opis usluga

Ponuđeni smještajni kapaciteti u Relax Tours-ovim programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku izdavanja programa. Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela/ apartmana pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti i nisu usporedivi.

Relax Tours ne preuzima odgovornost za usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata u objavljenim programima, a koja je dobivena od strane treće osobe.

7. Smještaj u sobe/apartmane

Raspored sobe/apartmana određuje recepcija u mjestu boravka. Ukoliko putnik nije izričito ugovorio sobu/ apartman posebnih oblika, prihvatit će bilo koju službeno registriranu smještajnu jedinicu za izdavanje u pojedinom objektu opisanom u katalogu i cjeniku.  Smještaj u sobi najčešće nije mogućprije 16 sati na dan početka korištenja usluge, a isti se najčešće moraju napustiti do 10 sati na dan završetka korištenja usluga.  Dolaske iza 20 sati nužno je najaviti unaprijed, osim ako nije drugačije naznačeno. Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u pojedinačnim slučajevima uz obaveznu doplatu.

8. Odustajanje od putovanja

Ukoliko putnik otkaže aranžman Relax Tours od ukupne cijene aranžmana zadržava:

 • do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana a najmanje 40 KM
 • 29 - 22 dana prije polaska 25% cijene aranžmana
 • 21 - 15 dana prije polaska 40% cijene aranžmana
 • 14 - 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana
 • 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana
 • nakon polaska 100% cijene aranžmana

Navedeni troškovi otkaza primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta, odnosno tipa sobe/apartmana kao i na sve druge bitne promjene. Eventualna drugačija otkazna skala od navedene nalazi se u programu i katalogu na koji se ta skala odnosi.  Ako putnik koji otkaže putovanje nađe novog korisnika iste rezervacije, a koji ispunjava sve predviđene uslove Relax Tours zaračunava samo troškove uzrokovane zamjenom.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.  U slučaju da putnik otkaže ili skrati putovanje zbog vremenskih uvjeta, Relax Tours će primijeniti gore navedenu skalu, a naknadne reklamacije neće uvažiti.

9. Osiguranje od rizika otkaza

Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti (bolesti, povrede...) morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odu- stajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. Premija osiguranja izračunava se zavisno o vrijednosti putovanja, a prema cjeniku osigu- ravajućeg društva. Nepredviđene okolnosti kao razlog za otkaz putovanja određuje svako osiguravajuće društvo u skladu sa svojim uslovima.

U slučaju otkazivanja aranžmana ne vraća se iznos uplaćene premije za osiguranje od otkaza. Također se pri otkazivanju aranžmana ne isplaćuje trošak nabavke viza, unatočtome što putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Ukoliko putnik nema plaćeno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje zbog navedenih nepredviđenih okolnosti Relax Tours zadržava pravo isplate prema pravilima navedenim u tački 8. Ostali uslovi osiguranja nalaze se uz policu osiguranja.

10. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inostranstvu

Cijene putovanja ne uključuju osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage kao i  zdravstveno osiguranje. Potpisivanjem ovog Ugovora o putovanju, smatra se da su putnicima ponuđena i preporučena dodatna osiguranja navedena u prethodnom stavku.  U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu ugovoriti direktno kod jednoga od osiguravatelja ili kod Relax Tours-a, pri čemu Relax Tours djeluje samo kao posrednik.  Preporučujemo pažljivo proučiti uslove osiguranja prije kupovine.

11. Otkaz putovanja od strane Relax Tours-a ili promjena programa

Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, Relax Tours zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 5 dana prije početka putovanja. Najmanji broj putnika potreban za izvršenje pojedinog putovanja posebno je naznačen kod svakog programa/aranžmana. Relax Tours zadržava pravo potpune i djelimične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći.

Relax Tours zadržava pravo promjene dana ili sata polaska zbog izmjena reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti, kao i pravo izmjene pravca putovanja ukoliko se promjene uslovi putovanja, kao što su neki od njih: promije-njen red letenja, sigurnosna situacija u zemlji, vremenske (ne) prilike i to bez isplate odštete, a prema važećim propisima u međunarodnom saobraćaju. Ukoliko Relax Tours otkaže putovanje, putnik ima pravo na isplatu uplaćenog iznosa u cijelosti, ali ne i na naknadu štete.

12. Putne isprave

Putnici su obvezni posjedovati važeće lične putne isprave. Nevažeće isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za Relax Tours, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika Relax Tours pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik.  Relax Tours-ov vodičće pomoći putniku u slučaju gore navedene situacije, ali pritom vodeći računa o normalnom odvijanju programa. Ako je za neko putovanje potrebna viza, Relax Tours može posredovati u pribavljanju iste uz posebnu doplatu.

Relax Tours nije odgovoran za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

13. Devizni i carinski propisi

Putnici su dužni pridržavati se deviznih i carinskih propisa, kao i zakona i drugih podzakonskih propisa Bosne i Hercegovine i drugih zemalja kroz koje prolaze i u kojima borave. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja propisa od strane putnika, sve nastale troškove snosi sam prekršitelj.

14. Zdravstveni propisi

Putovanja u neke zemlje zahtijevaju obvezna cijepljenja protiv nekih bolesti. Prilikom putovanja u te zemlje putnik je obvezan posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju.

15. Prtljaga

Prevoz prtljage avionom je besplatan do kilaže koju određuje avio prevoznik. Višak prtljage putnik plaća prema važećim cijenama avio prevoznika. Djeca bez obzira na dob nemaju pravo na besplatan prevoz prtljage u zračnom prevozu.  Kod prevoza autobusom putnik može ponijeti 2 komada lične prtljage.  Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unijetim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora.

16. Reklamacije

U slučaju nepotpuno ili nekvalitetno izvršene usluge iz ugovorenog aranžmana putnik može pokrenuti žalbeni postupak radi uklanjanja uočenih nepravilnosti propisan ovim Općim uslovima. Odmah po uočenom propustu na samome mjestu pružanja usluge Putnik reklamira neodgovarajuću uslugu kod predstavnika Relax Tours-a u njegovoj prisutnosti i/ili kod izvršitelja usluga. Putnik je dužan sarađivati s predstavnikom Relax Tours-a i izvršiteljem usluga u dobroj namjeri da se uklone uzroci reklamacije. Ako Putnik ne prihvati na samome mjestu ponuđeno rješenje reklamacije koje odgovara ugovorenoj usluzi, Relax Tours ne mora uvažiti naknadnu Ugovarateljevu ili Putnikovu reklamaciju. Ako uzrok reklamacije nije otklonjen, ili Putnik s ponuđenim rješenjem nije zadovo-ljan, isti s predstavnikom Relax Tours-a i/ili izvršitelja usluga o tome sastavlja pisanu potvrdu koji potpisuju sve prisutne stranke i zadržavaju za sebe po jedan primjerak ove potvrde. Ukoliko predstavnik Relax Tours-a i/ ili izvršitelja usluga odbije sastaviti ili potpisati takvu potvrdu, Putnik može sam sastaviti odgovarajuću izjavu koju moraju potpisati vjerodostojni svjedoci koji će kasnije biti dostupni Relax Tours-u i/ili izvršitelju usluga. Najkasnije 8 dana po povratku s puta, Ugovaratelj predaje pisani prigovor u prodajnom mjestu gdje je uplatio aranžman. Uz prigovor se prilaže pisana potvrda reklamacije i eventualni računi za dodatne troškove. Ugovaratelj je dužan navode prigovora obrazložiti i predočiti odgovarajuće dokaze. Relax Tours će rješavati samo potpuno dokumentirane prigovore koje primi u navedenom roku od 8 dana i donijeti pisanu odluku na prigovor Ugovaratelja u roku od 15 dana od primitka prigovora iz prodajnog mjesta. Relax Tours može odgoditi rok rješavanja prigovora za još 15 dana zbog prikupljanja informacija i provjere navoda prigovora kod davatelja usluge. Dok Relax Tours ne donese odluku, a ukupno najviše 30 dana od ulaganja pisanog prigovora, Ugovaratelj i Putnik se odriču posredovanja bilo koje druge institucije ili sudske ustanove te se odriču davanja informacija u javna oglašavanja i medije. Isto tako, u navedenom periodu od 30 dana Ugovaratelj i Putnik se odriču prava na tužbu. Razmjerno sniženje cijene po prigovoru može doseći: iznos neiskorištenog dijela usluga, razliku u cijeni zbog niže kategorije smještajnih i drugih kapaciteta od ugovorenih, a naknada štete nastale neispunjenjem, djelimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza ograničena je na iznos cijene aranžmana. Ovime se isključuje pravo Ugovaratelja i Putnika na naknadu idealne štete, osim u slučaju da je ista osigurana kod osiguravajuće kuće koja istu štetu i pokriva.

17. Obveze Relax Tours-a

Relax Tours je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog djelatnika te brinuti o pravima i interesima putnika u skladu dobrim običajima u turizmu.  Relax Tours je dužan putniku pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Relax Tours će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju "više" sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće Relax Tours će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. Relax Tours nije dužan pružati usluge van ovih Uslova. Relax Tours ne odgovara za eventualne štamparske greške.

18. Obveze putnika

Putnik je dužan brinuti se da lično ispuni uslove predviđene propisima Bosne i Hercegovine i zemlje kroz koju ili u koju putuje, te da se pridržava kućnog reda u hotelskim i drugim objektima i da surađuje s predstavnikom organizatora i davateljima usluga. Putnik sam odgovara za štetu koju prouzrokuje, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih općih uslova. Štetu koju je prouzrokovao, putnik će snositi odmah na recepciji hotela i na drugom mjestu određenom od fizičke ili pravne osobe kojoj je štetu nanio.

19. Zaštita ličnih podataka

Putnik lične podatke daje dobrovoljno. Lični podaci putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge. Isti će se koristiti i za daljnju međusobnu komunikaciju. Relax Tours se obvezuje da neće lične podatke putnika iznijeti iz zemlje ili dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge. Iznimka od davanja ličnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje osiguranja od rizika otkaza i osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu. Ukoliko putnik zaključi policu osiguranja lični podaci proslijediti će se osiguravajućem društvu.  Lični podaci putnika čuvati će se u bazi podataka, u skladu sa odlukom Uprave o načinu prikupljanja, obrade i čuvanja ličnih podataka.  Stranka daje privolu da se njeni lični podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Relax Tours-a.

Završne odredbe

Ovi opći Uslovi putovanja predstavljaju Ugovor koji putnik sklapa s Relax Tours-om, odnosno s ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Relax Tours-a. Moguća/predviđena odstupanja od ovih Uslova, moraju biti navedena uz tekst programa putovanja, ukoliko se radi o turoperatorima - inostranim organizatorima putovanja. Potpisivanjem  ovog ugovora putnik u cijelosti prihvaća program i uslove putovanja. Ovo izdanje uslova putovanja isključuje sva ranija izdanja.

Cijena      

CIJENA ARANŽMANA ZA MINIMALNO 10 UPLATA:

  CIJENA ZA REZERVACIJE
DO 31.08.
CIJENA ZA REZERVACIJE
NAKON 01.09.
HOTELI 4 *

3.599 KM

ZA REZERVACIJU MINIMUM 50% UPLATE,
OSTATAK UPLATE NAJKASNIJE DO 01.AUGUSTA

3.799 KM

ZA REZERVACIJU MINIMUM 50% UPLATE,
OSTATAK UPLATE NAJKASNIJE DO 15.SEPTEMBRA

Poslovnica I

Terezije bb
Tel: +387 33 270 060
Fax: +387 33 270 061

Poslovnica II

Zelenih Beretki 22
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

Direkcija

Alekse Šantića 5
Tel: +387 33 263 190
Fax: +387 33 551 400

Newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i prijavite se na newsletter