Hercegovina

Hercegovina

I dan SARAJEVO – TITOV BUNKER - MOSTAR –NEUM

Polazak iz Sarajeva, sa dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Posjeta Titovom bunkeru (objekat, koji podsjeća na lavirint, sa više od stotinu prostorija i potpuno sačuvanim inventarom koji je danas mjesto susreta umjetnika regija ) u Konjicu uz lokalnog vodiča. Nakon obilaska vožnja do Mostara, te razgled grada u trajanju od cca. 2 sata. Mostar je grad kontrasta, širokih ulica i uskih uličica, tradicionalnog Kujundžiluka i savremenog središta, grad u kojem se dodiruju kultura i umjetnost Istoka i Zapada koje su ostavile vidljive tragove što su odoljeli i prirodnim silama i vladarima. Uz savremeno izgrađena zdanja uzdižu se tornjevi crkava i minareti džamija. Ipak, veličanstveni kameni spomenik svakako je Stari most izgrađen 1566 god. prema nacrtu neimara Hajrudina, velikog osmanskog graditelja iz XVI st. Veliki kameni luk uvršten je na popis UNESCO-ve zaštićene Svjetske kulturne baštine. Nakon obilaska Mostara odlazak u Neum. Smještaj u hotel i večera. Odlazak u diskoteku. Noćenje.

II dan NEUM – DUBROVNIK - NEUM

Doručak. Slobodan dan za sportske i druge aktivnosti. Po dogovoru sa grupom fakultativni odlazak u posjetu Dubrovniku. Obilzak starog urbanog jezgra grada ( kapija Pile, Stradun i dr. atrakcije ). Mogućnost krstarenja brodićem oko otoka Lokrum. Slobodno vrijeme. Ručak lunch paket ili u hotelu. Povratak u Neum. Večera. Disko. Noćenje.

III dan NEUM

Doručak. Slobodan dan za individualni program koje možete iskoristiti na igranje košarke, odbojke, rukometa, malog nogometa, stolnog tenisa, kupanje i sl. Ručak. Večera. Disco. Noćenje.

IV dan NEUM - VODPAD KRAVICE – POČITELJ - BLAGAJ - SARAJEVO

Nakon doručka polazak ka vodopadu Kravice koji se nalazi se na rijeci Trebižat i ima širinu od 120 metara i visinu od oko 28 metara i nastao je protokom sedronosne rijeke Trebižat, pa je kao prirodni fenomen pod zaštitom države kao geološki i geomorfološki spomenik prirode i prirodna rijetkost. Nastavak putovanja ka Počitelju. Ovaj tihi orijentalni gradić nalazi se 3 km sjeverno od Čapljine u pravcu Mostara. Počitelj obuhvata najstariju umjetničku koloniju jugoistočne Evrope. Umjetnici iz čitavog svijeta se ovde okupljaju, po kulturnoj tematici, ali takođe i zbog sjajnog crvenog nara i smokava, kojih ima u izobilju na padinama u okolini Počitelja. Hadži-Alijina džamija je obnovljena, kao i Šišman-Ibrahim Pašina medresa i Kuća Gavrana Kapetanovića, koje su sve otvorene za posjetu. Najzanimljivi objekat u Počitelju je Sahat kula, oblo utvrđenje koje se uzdiže sa vrha brda iznad grada. U njoj je bila osmatračnica i vojska, koje su čuvale grad od mogućeg napada od strane doline Neretve, što sve Počitelj čini gradom-muzejom...Nakon obilaska Počitelja krećemo prema tekiji u Blagaju. Tekija je izgrađena u 16. stoljeću. Unutrašnjost same tekije je urađena u klasičnom baroknom turskom stilu po tome je jedini takav objekat u BiH. U nekoj od prelijepih bašta možete popiti kafu uz prelijepi pogled na rijeku Bunu. Nakon obilaska Blagaja polazak ka Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima na mjesto polaska.
 

4 dana / 3 noćenja - Puni pansion - Već od 209KM

Poslovnica I

Terezije bb
Tel: +387 33 270 060
Fax: +387 33 270 061

Poslovnica II

Zelenih Beretki 22
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

Direkcija

Alekse Šantića 5
Tel: +387 33 263 190
Fax: +387 33 551 400

Newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i prijavite se na newsletter