Zaostrog - škola u prirodi

Zaostrog - škola u prirodi

I dan SARAJEVO – MOSTAR – ZAOSTROG

Polazak iz Sarajeva sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima. Vožnja do Mostara, te razgled grada u trajanju od cca. 2 sata. Mostar je grad kontrasta, širokih ulica i uskih uličica, tradicionalnog Kujundžiluka i savremenog središta, grad u kojem se dodiruju kultura i umjetnost Istoka i Zapada koje su ostavile vidljive tragove što su odoljeli i prirodnim silama i vladarima. Uz savremeno izgrađena zdanja uzdižu se tornjevi crkava i minareti džamija. Ipak, veličanstveni kameni spomenik svakako je Stari most izgrađen 1566 god. prema nacrtu neimara Hajrudina, velikog osmanskog graditelja iz XVI st. Ima veliki kameni luk i uvršten je na popis UNESCO-ve zaštićene Svjetske kulturne baštine. Nakon obilaska Mostara polazak ka Zaostrogu. Smještaj u hotelu Bossina i večera. Zabavno večer. Noćenje.

II dan ZAOSTROG

Doručak. Slobodan dan za nastavne ili sportske aktivnosti na terenima za igranje košarke, odbojke, rukometa, malog nogometa, stolnog tenisa, kupanje ili fakultativni obilazak otoka Hvara i grada Sućuraj trajektom. Povratak u hotel. Večera. Zabavno večer. Noćenje.

III dan ZAOSTROG

Doručak. Slobodan dan za nastavne ili sportske aktivnosti na terenima za igranje košarke, odbojke, rukometa, malog nogometa, stolnog tenisa, kupanje... Večera. Zabavno večer. Noćenje.

IV dan ZAOSTROG – POČITELJ – SARAJEVO

Nakon doručka slobodno prijepodne za nastavne ili sportske aktivnosti. Ručak. Nakon ručka polazak ka Počitelju. Ovaj tihi orijentalni gradić nalazi se 3 km sjeverno od Čapljine u pravcu Mostara. Počitelj obuhvata najstariju umjetničku koloniju jugoistočne Evrope. Umjetnici iz čitavog svijeta se ovdje okupljaju, po kulturnoj tematici, ali takođe i zbog sjajnog crvenog nara i smokava, kojih ima u izobilju na padinama u okolini Počitelja. Hadži-Alijina džamija je obnovljena, kao i Šišman-Ibrahim Pašina medresa i Kuća Gavrana Kapetanovića, koje su sve otvorene za posjetu. Najzanimljivi objekat u Počitelju je Sahat kula, oblo utvrđenje koje se uzdiže sa vrha brda iznad grada. U njoj je bila osmatračnica i vojska, koje su čuvale grad od mogućeg napada od strane doline Neretve, što sve Počitelj čini gradom-muzejom.. Polazak ka Sarajevu sa usputnim pauzama. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima na mjesto polaska.

 

4 dana/ 3 noćenja - Puni pansion - Već od 169KM

Poslovnica I

Terezije bb
Tel: +387 33 270 060
Fax: +387 33 270 061

Poslovnica II

Zelenih Beretki 22
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

Direkcija

Alekse Šantića 5
Tel: +387 33 263 190
Fax: +387 33 551 400

Newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i prijavite se na newsletter