MSC Cruises

MSC Cruises

Uvod

Programi predstavljenih krstarenja pažljivo su odabrani te organizirani u saradnji sa svjetski vodećim brodarskim kompanijama te su garancija kvalitete i sigurnosti, o čemu svjedoče mnogobrojni zadovoljni putnici.

Krstarenja su sinonim za kvalitetu savremenog turizma. Nude kvalitetu poput hotela visokih kategorija, izvanrednu gastronomsku ponudu sa vrhunskom kuhinjom, izlete, večere sa zabavnim programima, Casino-e, idealnu priliku za nova druženja i poznanstva, programe za djecu i još mnogo toga .... te naravno, sve po razumnoj cijeni.

U uvjerenju, da ćete ponovo putovati na jednom od brodova iz MSC Cruises programa, ili ćete se tek prvi put odlučiti za takvo putovanje, želimo Vam mirno more i ugodno putovanje.

Za mladence se odobrava 10% popusta na cijenu svih krstarenja iz bogate ponude MSC Cruises. Popust ne vrijedi na promotivne cijene krstarenja, među kojima su i polasci iz Dubrovnika.

MSC Cruises

Krstarenje je iskustvo koje će zauvijek osnažiti vašu vezu s morem. Prostranstva oceana okružena nježnim, uspavljujućim zvukovima mirnoće, pozivaju mnoge da iskoriste dar slobodnog vremena... Za vrijeme krstarenja osjetit ćete naš jedinstveni, izvorno talijanski ambijent koji se održava u talijanskoj kuhinji i kulturi, kojima smo dodali međunarodnu kuhinju, običaje i zabavu. U stvaranju svoje prepoznatljive flote, MSC Cruises je uspješno spojio vrhunsku tehnologiju sa inovativnim dizajnom, tradicionalnu kvalitetu gradnje, izvrstan odabir živahnih boja i kvalitetnih tkanina te smisao za detalje. Težnja MSC Cruisesa ka savršenstvu osigurava svim  gostima uslugu na vrhunskoj razini i svako krstarenje čini jedinstvenim i savršenim odmorom.

MSC krstarenje je pravi način za ponovno prikupljanje pozitivne energije te postizanje ravnoteže uma i tijela. Dok ste u plovidbi i okruženi samo suncem i morem, imate priliku baviti se omiljenim sportom ili uživati u masažama, saunama, tretmanima ljepote te individualnim treninzima.

Flota

MSC MAGNIFICA
Rast flote MSC Krstarenja se nastavlja u 2010. Spektakularnim krštenjem u Hamburgu, novi brod klase 'Musica' će se pridružiti jednoj od najmodernijih flota na svijetu u ožujku 2010. MSC Magnifica je spoj vrhunskog komfora, jednostavnog dizajna, napredne tehnologije, sistema energetske efikasnosti i zaštite okoliša. Brod koji će zasigurno svojim putnicima pružiti sve za nezaboravno krstarenje. nezaboravno krstarenje mediteranom sa polascima iz Venecije i Dubrovnika

MSC SPLENDIDA
Iznenađujuća ljepota! Čarolija MSC Krstarenja nastavlja se sa svojim novim brodom u klasi 'Fantasia' . Nakon porinuća MSC Fantasia, MSC Splendida postaje nova perjanica u floti MSC Krstarenja. Brod je uspješan spoj najsavremenije tehnologije, sistema za zaštitu okoliša i vrhunske udobnosti. To je brod koji svojim putnicima pruža nezaboravan odmor. luksuzna krstarenja Mediteranom

MSC FANTASIA
MSC Fantasia je najveći brod ikada sagrađen za europskog broda vlasnika. Brod je uspješan spoj savremene tehnologije, sistema za zaštitu okoliša, jednostavnog dizajna i vrhunske udobnosti koji gostima pruža nezaboravan odmor. luksuzna krstarenja Mediteranom

MSC POESIA
Naša nova pjesma na horizontu. Poezija je kao more, koja nas nježno ljulja i budi osjećaje

MSC ORCHESTRA
Plovite morima draguljem flote MSC krstarenja. Remek djelo talijanskog stila, savršen i jedinstven spoj dizajna, udobnosti i sigurnosti.

MSC MUSICA
MSC Musica je brod iz snova, osjetit ćete muziku u zraku. Savršen spoj dizajna sa stilom, profinjenog ambijenta i bliješteće zabave..nezaboravna krstarenja mediteranom sa polascima iz Venecije i Dubrovnika

MSC OPERA
Elegantni brod koji nudi udobnost kakvu samo možete poželjeti i jedinstvenost koja će vas odmah privući.

MSC LIRICA
MSC Lirica, zavodljivi brod: kvalitetni arhitektonski materijali i profinjeni namještaj će uvesti goste u tipično talijanski ali uistinu drugačiji okoliš.

MSC SINFONIA
MSC Sinfonia je inspirirana klasičnim sinfonijama i spojila je klasične note sa savremenim zvukovima kako bi omogućila jedinstven doživljaj krstarenja. ekskluzivna odredišta krstarenja mediteranom: upoznajte Monte Carlo, Rim i još mnogo toga

MSC AMRONIA
MSC Armonia pomaže vam da ostvarite svoje snove sa svojim uistinu izvanrednim uređenjem dizajnirani samo u jedno svrhu, da vam pomogne u istinskom uživanju na vašem odmoru. krstarenje mediteranom sa polaskom iz Venecije i Dubrovnika

MSC MELODY
MSC Melody je najklasičniji brod u floti. MSC Melody kombinira modernu udobnost sa opuštenom i prijateljskom atmosferom. krstarenja mediteranom puna zabave i atraktivnih destinacija

Uslovi putovanja

Uvodna napomena

Ove upute i uslovi rezervacije i kupovine turističkih aranžmana sastavni su dio Ugovora odnosno vouchera koji su sklopljeni između Relax Tours-a i putnika/ugovaratelja putovanja koji se prijavljuje za turistički aranžman.

1. Prijave i ugovaranje

Putnik se za putovanje koje organizira turistička agencija Relax Tours može prijaviti u svim poslovnicama Relax Tours-a, telefonom, faksom i drugim sredstvima daljinske komunikacije te kod drugih ovlaštenih agenata. Potpisi- vanjem ugovora, vouchera ili prijavnice, odnosno diktiranjem broja svoje kreditne kartice kod kupovine usluga putem sredstava daljinske komunikacije, putnik u cijelosti prihvaća ove Uslove rezervacije putovanja koje je prethodno pažljivo proučio. Prilikom prijave, a u svrhu rezervacije odabrane usluge, putnik uplaćuje 30% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drugačije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 15 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drugačije navedeno (izuzetak je plaćanje na rate)

2. Cijena i sadržaj aranžmana

Cijena aranžmana (ukoliko na programu putovanja nije drugačije navedeno) u pravilu uključuje: usluge prevoza, hotelske usluge i organizaciju putovanja. Ukoliko je navedeno u programu putovanja, cijena može sadržavati i aerodromske takse zračnih luka te troškove stručnog i lokalnog vođenja. Cijena aranžmana ne uključuje (osim ako nije drugačije dogovoreno):

 • Fakultativne (neobavezne) izlete i posjete,
 • Moguće troškove pribavljanja i izdavanja viza
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju.

Sve vrste posebnih usluga (jednokrevetna soba, posebna prehrana i sl.) putnik sam plaća i dužan ih je naručiti prilikom prijave putovanja. Ukoliko putnik traži posebnu uslugu za vrijeme putovanja, plaća je na licu mjesta vodiču ili predstavniku Agencije, u valuti zemlje u kojoj se nalazi.

3. Pravo na povišenje cijene i pravo na otkaz zbog povišenja cijena

Cijene svih putovanja temeljene su na odnosu vrijednosti Konvertibilne Marke (KM)  i stranih valuta. Relax Tours može zahtijevati povećanje ugovorene cijene ukoliko je nakon dana sklapanja ugovora došlo do:

 • promjene valutnih kurseva u odnosu na dan objavljivanja programa,
 • promjena troškova prevoza (goriva, cestarina i sl.),
 • promjene tarifa hotelijera i prijevoznika. Relax Tours može o promjeni cijene putnika obavijestiti pismeno ili usmeno.

Putnik može otkazati putovanje bez troška otkaza ako dođe do povišenja cijene više od 10% u odnosu na ugovorenu i to najkasnije u roku od 48 sati od primljene pismene obavijesti. Ne otkaže li putnik lično dolaskom na prodajno mjesto Relax Tours-a ili pismenim putem u navedenom roku, smatra se da je saglasan s promjenom cijene. U slučaju otkaza putovanja zbog povećanja cijene većeg od 10% putnik/ugovaratelj putovanja nema pravo na naknadu štete. Putnik se obvezuje prihvatiti povećanje cijene do 10%. Objavljene cijene rezultat su ugovora Relax Tours-a s partnerima i ne moraju odgovarati cijenama istaknutim na licu mjesta u destinaciji u kojoj putnik boravi.

4. Popusti za djecu i druge pogodnosti

Molimo da obratite pozornost na popuste za djecu, kao i na ostale pogodnosti koje su posebno prikazane kod opisa aranžmana.

5. Putna dokumentacija

Putna dokumentacija podrazumijeva:

1. za aranžman uz vlastiti prevoz: original voucher i eventualne pismene obavijesti,

2. za aranžman autobusom: original voucher i program putovanja,

3. za aranžman avionom: original voucher, program putovanja i avio kartu (elektronska forma).

6. Kategorizacija i opis usluga

Ponuđeni smještajni kapaciteti u Relax Tours-ovim programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku izdavanja programa. Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela/ apartmana pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti i nisu usporedivi.

Relax Tours ne preuzima odgovornost za usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata u objavljenim programima, a koja je dobivena od strane treće osobe.

7. Smještaj u sobe/apartmane

Raspored sobe/apartmana određuje recepcija u mjestu boravka. Ukoliko putnik nije izričito ugovorio sobu/ apartman posebnih oblika, prihvatit će bilo koju službeno registriranu smještajnu jedinicu za izdavanje u pojedinom objektu opisanom u katalogu i cjeniku.  Smještaj u sobi najčešće nije mogućprije 16 sati na dan početka korištenja usluge, a isti se najčešće moraju napustiti do 10 sati na dan završetka korištenja usluga.  Dolaske iza 20 sati nužno je najaviti unaprijed, osim ako nije drugačije naznačeno. Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u pojedinačnim slučajevima uz obaveznu doplatu.

8. Odustajanje od putovanja

Ukoliko putnik otkaže aranžman Relax Tours od ukupne cijene aranžmana zadržava:

 • do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana a najmanje 40 KM
 • 29 - 22 dana prije polaska 25% cijene aranžmana
 • 21 - 15 dana prije polaska 40% cijene aranžmana
 • 14 - 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana
 • 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana
 • nakon polaska 100% cijene aranžmana

Navedeni troškovi otkaza primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta, odnosno tipa sobe/apartmana kao i na sve druge bitne promjene. Eventualna drugačija otkazna skala od navedene nalazi se u programu i katalogu na koji se ta skala odnosi.  Ako putnik koji otkaže putovanje nađe novog korisnika iste rezervacije, a koji ispunjava sve predviđene uslove Relax Tours zaračunava samo troškove uzrokovane zamjenom.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.  U slučaju da putnik otkaže ili skrati putovanje zbog vremenskih uvjeta, Relax Tours će primijeniti gore navedenu skalu, a naknadne reklamacije neće uvažiti.

9. Osiguranje od rizika otkaza

Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti (bolesti, povrede...) morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odu- stajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno. Premija osiguranja izračunava se zavisno o vrijednosti putovanja, a prema cjeniku osigu- ravajućeg društva. Nepredviđene okolnosti kao razlog za otkaz putovanja određuje svako osiguravajuće društvo u skladu sa svojim uslovima.

U slučaju otkazivanja aranžmana ne vraća se iznos uplaćene premije za osiguranje od otkaza. Također se pri otkazivanju aranžmana ne isplaćuje trošak nabavke viza, unatočtome što putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Ukoliko putnik nema plaćeno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje zbog navedenih nepredviđenih okolnosti Relax Tours zadržava pravo isplate prema pravilima navedenim u tački 8. Ostali uslovi osiguranja nalaze se uz policu osiguranja.

10. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inostranstvu

Cijene putovanja ne uključuju osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage kao i  zdravstveno osiguranje. Potpisivanjem ovog Ugovora o putovanju, smatra se da su putnicima ponuđena i preporučena dodatna osiguranja navedena u prethodnom stavku.  U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu ugovoriti direktno kod jednoga od osiguravatelja ili kod Relax Tours-a, pri čemu Relax Tours djeluje samo kao posrednik.  Preporučujemo pažljivo proučiti uslove osiguranja prije kupovine.

11. Otkaz putovanja od strane Relax Tours-a ili promjena programa

Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, Relax Tours zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 5 dana prije početka putovanja. Najmanji broj putnika potreban za izvršenje pojedinog putovanja posebno je naznačen kod svakog programa/aranžmana. Relax Tours zadržava pravo potpune i djelimične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći.

Relax Tours zadržava pravo promjene dana ili sata polaska zbog izmjena reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti, kao i pravo izmjene pravca putovanja ukoliko se promjene uslovi putovanja, kao što su neki od njih: promije-njen red letenja, sigurnosna situacija u zemlji, vremenske (ne) prilike i to bez isplate odštete, a prema važećim propisima u međunarodnom saobraćaju. Ukoliko Relax Tours otkaže putovanje, putnik ima pravo na isplatu uplaćenog iznosa u cijelosti, ali ne i na naknadu štete.

12. Putne isprave

Putnici su obvezni posjedovati važeće lične putne isprave. Nevažeće isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za Relax Tours, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika Relax Tours pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik.  Relax Tours-ov vodičće pomoći putniku u slučaju gore navedene situacije, ali pritom vodeći računa o normalnom odvijanju programa. Ako je za neko putovanje potrebna viza, Relax Tours može posredovati u pribavljanju iste uz posebnu doplatu.

Relax Tours nije odgovoran za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

13. Devizni i carinski propisi

Putnici su dužni pridržavati se deviznih i carinskih propisa, kao i zakona i drugih podzakonskih propisa Bosne i Hercegovine i drugih zemalja kroz koje prolaze i u kojima borave. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja propisa od strane putnika, sve nastale troškove snosi sam prekršitelj.

14. Zdravstveni propisi

Putovanja u neke zemlje zahtijevaju obvezna cijepljenja protiv nekih bolesti. Prilikom putovanja u te zemlje putnik je obvezan posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju.

15. Prtljaga

Prevoz prtljage avionom je besplatan do kilaže koju određuje avio prevoznik. Višak prtljage putnik plaća prema važećim cijenama avio prevoznika. Djeca bez obzira na dob nemaju pravo na besplatan prevoz prtljage u zračnom prevozu.  Kod prevoza autobusom putnik može ponijeti 2 komada lične prtljage.  Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unijetim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora.

16. Reklamacije

U slučaju nepotpuno ili nekvalitetno izvršene usluge iz ugovorenog aranžmana putnik može pokrenuti žalbeni postupak radi uklanjanja uočenih nepravilnosti propisan ovim Općim uslovima. Odmah po uočenom propustu na samome mjestu pružanja usluge Putnik reklamira neodgovarajuću uslugu kod predstavnika Relax Tours-a u njegovoj prisutnosti i/ili kod izvršitelja usluga. Putnik je dužan sarađivati s predstavnikom Relax Tours-a i izvršiteljem usluga u dobroj namjeri da se uklone uzroci reklamacije. Ako Putnik ne prihvati na samome mjestu ponuđeno rješenje reklamacije koje odgovara ugovorenoj usluzi, Relax Tours ne mora uvažiti naknadnu Ugovarateljevu ili Putnikovu reklamaciju. Ako uzrok reklamacije nije otklonjen, ili Putnik s ponuđenim rješenjem nije zadovo-ljan, isti s predstavnikom Relax Tours-a i/ili izvršitelja usluga o tome sastavlja pisanu potvrdu koji potpisuju sve prisutne stranke i zadržavaju za sebe po jedan primjerak ove potvrde. Ukoliko predstavnik Relax Tours-a i/ ili izvršitelja usluga odbije sastaviti ili potpisati takvu potvrdu, Putnik može sam sastaviti odgovarajuću izjavu koju moraju potpisati vjerodostojni svjedoci koji će kasnije biti dostupni Relax Tours-u i/ili izvršitelju usluga. Najkasnije 8 dana po povratku s puta, Ugovaratelj predaje pisani prigovor u prodajnom mjestu gdje je uplatio aranžman. Uz prigovor se prilaže pisana potvrda reklamacije i eventualni računi za dodatne troškove. Ugovaratelj je dužan navode prigovora obrazložiti i predočiti odgovarajuće dokaze. Relax Tours će rješavati samo potpuno dokumentirane prigovore koje primi u navedenom roku od 8 dana i donijeti pisanu odluku na prigovor Ugovaratelja u roku od 15 dana od primitka prigovora iz prodajnog mjesta. Relax Tours može odgoditi rok rješavanja prigovora za još 15 dana zbog prikupljanja informacija i provjere navoda prigovora kod davatelja usluge. Dok Relax Tours ne donese odluku, a ukupno najviše 30 dana od ulaganja pisanog prigovora, Ugovaratelj i Putnik se odriču posredovanja bilo koje druge institucije ili sudske ustanove te se odriču davanja informacija u javna oglašavanja i medije. Isto tako, u navedenom periodu od 30 dana Ugovaratelj i Putnik se odriču prava na tužbu. Razmjerno sniženje cijene po prigovoru može doseći: iznos neiskorištenog dijela usluga, razliku u cijeni zbog niže kategorije smještajnih i drugih kapaciteta od ugovorenih, a naknada štete nastale neispunjenjem, djelimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza ograničena je na iznos cijene aranžmana. Ovime se isključuje pravo Ugovaratelja i Putnika na naknadu idealne štete, osim u slučaju da je ista osigurana kod osiguravajuće kuće koja istu štetu i pokriva.

17. Obveze Relax Tours-a

Relax Tours je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog djelatnika te brinuti o pravima i interesima putnika u skladu dobrim običajima u turizmu.  Relax Tours je dužan putniku pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Relax Tours će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju "više" sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće Relax Tours će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. Relax Tours nije dužan pružati usluge van ovih Uslova. Relax Tours ne odgovara za eventualne štamparske greške.

18. Obveze putnika

Putnik je dužan brinuti se da lično ispuni uslove predviđene propisima Bosne i Hercegovine i zemlje kroz koju ili u koju putuje, te da se pridržava kućnog reda u hotelskim i drugim objektima i da surađuje s predstavnikom organizatora i davateljima usluga. Putnik sam odgovara za štetu koju prouzrokuje, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih općih uslova. Štetu koju je prouzrokovao, putnik će snositi odmah na recepciji hotela i na drugom mjestu određenom od fizičke ili pravne osobe kojoj je štetu nanio.

19. Zaštita ličnih podataka

Putnik lične podatke daje dobrovoljno. Lični podaci putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge. Isti će se koristiti i za daljnju međusobnu komunikaciju. Relax Tours se obvezuje da neće lične podatke putnika iznijeti iz zemlje ili dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge. Iznimka od davanja ličnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje osiguranja od rizika otkaza i osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu. Ukoliko putnik zaključi policu osiguranja lični podaci proslijediti će se osiguravajućem društvu.  Lični podaci putnika čuvati će se u bazi podataka, u skladu sa odlukom Uprave o načinu prikupljanja, obrade i čuvanja ličnih podataka.  Stranka daje privolu da se njeni lični podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Relax Tours-a.

Završne odredbe

Ovi opći Uslovi putovanja predstavljaju Ugovor koji putnik sklapa s Relax Tours-om, odnosno s ovlaštenom turističkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Relax Tours-a. Moguća/predviđena odstupanja od ovih Uslova, moraju biti navedena uz tekst programa putovanja, ukoliko se radi o turoperatorima - inostranim organizatorima putovanja. Potpisivanjem  ovog ugovora putnik u cijelosti prihvaća program i uslove putovanja. Ovo izdanje uslova putovanja isključuje sva ranija izdanja.

Cijena

GARANTIRANI GRUPNI POLAZAK I GARANTIRANI PRATITELJ KRSTARENJE ZA ZIMSKE PRAZNIKE  

BRODOM MSC SPLENDIDA

8.1.-15.1.2017, 8 dana/7 noći Provedite zimske praznike krstareći Mediteranom! Djeca do 12,99 godina krstare GRATIS*!

DAN LUKA DOLAZAK POLAZAK
8.1. GENOVA,  Italija, ukrcaj - 18:00
9.1. CIVITAVECCHIA, RIM 08:00 18:00
10.1. PALERMO, SICILIJA 10:00 17:00
11.1. LA VALLETTA, MALTA 10:00 18:00
12.1. PLOVIDBA - -
13.1. BARCELONA, ŠPANJOLSKA 09:00 18:00
14.1. MARSEILLE, FRANCUSKA 09:00    16:00
15.1. GENOVA, iskrcaj 08:00 -
Vrsta kabine: Cijena po osobi na 1. i 2. ležaju:
Unutarnja kabina bez prozora, kategorija Bella, I1* 265 EUR  
Unutarnja kabina bez prozora, kategorija Fantastica, I2* 335 EUR
Vanjska kabina s prozorom, kategorija Bella,  O1* 385 EUR  
Vanjska kabina s prozorom, kategorija Fantastica,  O2* 465 EUR
Vanjska kabina s balkonom, kategorija Bella, B1* 535 EUR  
Vanjska kabina s balkonom, kategorija Fantastica, B2* 595 EUR
 

*više informacija o kategorijama kabina na prodajnom mjestu; *broj višekrevetnih kabina je ograničen

OBAVEZNE DOPLATE  UZ REZERVACIJU: lučke taxe 120 EUR/ po osobi (plaćaju odrasli i djeca) ;Troškovi rezervacije 30EUR-a CIJENA ZA 3. i 4. LEŽAJ:
3.i 4. ležaj djeca do 12,99 godina krstare gratis u kabini s 2 odraslih*
3. i 4. ležaj djeca od 13 godina i odrasli: 172 EUR po osobi/Bella kabina Nadoplata za korištenje kabine kao JEDNOKREVETNE  – isključivo na upit. TRANSFER: organizirani transfer autobusom do/od luke ukrcaja: Zagreb – Genova - Zagreb 125 EUR odrasli,
70 EUR djeca do 18 godina; Rijeka – Genova – Rijeka 120 EUR odrasli, 65 EUR djeca do 18 godina. U slučaju da se prijavi manji broj putnika za transfer autobusom (35 pax min) isti će biti organiziran kombijem. CIJENA

ARANŽMANA UKLJUČUJE: krstarenje brodom MSC Splendida, smještaj u odabranoj  kabini na brodu (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV), prošireni puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera, užina, ponoćni snack), svečana večera uz kapetanovu zdravicu, animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom muzikom, predstave u pozorištu, casino, disco, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki, pratitelja putovanja (pri minimum 30 prijavljenih i uplaćenih putnika), organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: lučke taxe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana, izlete u lukama pristajanja, piće na brodu, lične troškove tokom putovanja (korištenje saune, tretmani ljepote, telefoniranje, usluga pranja i peglanja odjeće, kupnja u trgovinama, troškove carinjenja, paket putno osiguranje (preporučujemo) DOPLATE NA BRODU: service charge (9 EUR po noći po osobi iznad 14 godina; djeca između 3-13 godina plaćaju 4,50 eur po noći po osobi; djeca ispod 3 godine ne plaćaju uslužnu taxu), donacija UNICEF-u 1€ po osobi,naknada za uslugu u barovima i restoranima u visini 15% lične potrošnje. MSC SPLENDIDA – uživajte u MSC Splendida u svakom dragocjenom trenutku dok morem istražujte najljepša mjesta na svijetu u pravom mediteranskom stilu. MSC Preziosa ima 18 paluba, od toga 14 za putnike. Broj kabina 1.637, kapacitet putnika 3.247 i broj članova posade 1.370.
Duljina 333,30 m, širina 37,92 m i visina broda 66,80 m. Više informacija o brodu na: http://www.msckrstarenja.com/hr_hr/Brodovi/MSC-Splendida.aspx >

IZDVAJAMO IZ PROGRAMA: ITALIJA je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom  moru, Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.Na ovom krstarenju imat ćete priliku vidjeti najmanje četiri talijanska grada: Genovu, Civitavecchiu, Palermo i Rim, ako se odlučite posjetiti Rim, dok je brod u luci Civitavecchia.

BARCELONA - prema itinereru krstarenja, imat ćete cijeli dan na raspolaganju u Barceloni! Središte starog grada čini srednjevjekovna jezgra /Gotička četvrt, katalonski Barri gotic, sa spletom uskih krivudavih uličica. Na najvišoj točki staroga grada uzdiže se katedrala iz 14. i 15. stoljeća, sjajan primjerak katalonske gotike. Najznamenitije građevine u gradu su ipak djela Antonija Gaudija, koje su danas UNESCO-va svjetska baština.
Središte novog grada je trg Placa Catalunya, od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Barcelona ima 4,5 km plaža od kojih je najstarija i najveća Barceloneta duljine 1.100 m. Barcelona ima 68 parkova, od kojih je najveći Montjuic, a najslavniji Parc Guell. MALTA - otok Malta se nalazi u Malteškom otočju u Sredozemnom moru. Najveći je i najnapućeniji otok države Malte. Otok se nalazi južno od Sicilije i sjeverno od Libije, a veličinom je nešto manji od Korčule. La Valletta (Il Belt=«Grad«) je glavni grad Malte. U Valletti se nalaze brojne znamenite građevine iz 16. stoljeća koje su izgrađene za vrijeme kada su otokom vladali Ivanovci. Grad odiše raznim umjetničkim stilovima kao što su: barok koji je dominantan, neoklasicizam, ali i moderni funkcionalizam u područjima obnovljenim nakon Drugog svjetskog rata. Zbog tog bogatstva Valletta jejoš  1980. upisana na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.
Grad ima nekoliko zgrada od izuzetne povjesne važnosti, izdvajamo neke od njih:

 • Konkatedrala Svetog Ivana u kojoj se nalaze najveća djela Caravaggia izgrađena je 1572. godine kao samostalna crkva Ivanovaca; malteških vitezova.
 • Palača Velikog majstora iz 1571.-1574. godine danas je sjedište Malteškog parlamenta i ured predsjednika Malte. Izvorno su izgrađena oko dva velika dvorišta kojima dominira skulptura Neptuna.
 • Palača Auberge de Castille et Leon - bivša rezidencija malteških vitezova, a danas zgrada predsjednika Vlade
 • Utvrđenja koja su vitezovi sazidali da bi zaštitili grad od napada sastoje se od brojnih bastiona, pulubastiona, ravelina i zidina koji dosežu i do 100 m visine.

NAPOMENA: Izračun je rađen na osnovi najmanje 30 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute,  putnička agencija, zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi sa trenutnom situacijom u luci pristajanja.
Pratitelj putovanja / predstavnik biti će na brodu tokom krstarenja za minimalno 30 putnika prijavljenih na transferu, ali putnike neće pratiti na izletima, osim na onim izletima koje su uplatili svi  članovi grupe prije polaska na putovanje – minimum 35 prijavljenih osoba na izletu, ukoliko se ne dogovori drugačije.

ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta. Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Za ovo krstarenje vrijede Opći uvjeti brodara MSC krstarenja odnosno posebni uvjeti otkaza za grupe: 385 kn po osobi odmah nakon izvršene rezervacije; 80-46 dana prije početka krstarenja 25%, 45-31 dan 50%, 30-16 dana 75%, 15 i manje dana 100%. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju Organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanja Ugovora o organiziranju putovanja. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793ROK ZA PRIJAVU: do popunjenja kapaciteta. Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Za ovo krstarenje vrijede Opći uvjeti brodara MSC krstarenja odnosno posebni uvjeti otkaza za grupe: 385 kn po osobi odmah nakon izvršene rezervacije; 80-46 dana prije početka krstarenja 25%, 45-31 dan 50%, 30-16 dana 75%, 15 i manje dana 100%. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju Organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanja Ugovora o organiziranju putovanja. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793

GRUPNO PUTOVANJE 04.11-12.11.2016

KRSTARENJEM MEDITERANOM BRODOM MSC MAGNIFICA

IZ BEOGRADA SA MOGUĆNOSĆU POLASKA I IZ CRNE GORE !!!

 

DATUM DOLAZAK ODLAZAK LUKA
05.11.2016 - 17:30 Venecija, Italija
06.11.2016 13:00 18:00 Bari, Italija
07.11.2016 08:00 14:00 Krf, Grčka
08.11.2016 09:00 18:00 Valletta, Malta
09.11.2016 08:00 14:00 Messina, Italija
10.11.2016 09:00 19:00 Ćivitavekja, Italija
11.11.2016 09:00 -:- Đenova, Italija

...Venecija, Bari, Krf, Malta, Sicilija i Rim
sa organizovanim autobuskim prijevozom, vodičem, noćenjem u Veneciji...
već od 549€  

 

MSC MAGNIFICA

GRUPNO PUTOVANJE - KRSTARENJEM MEDITERANOM

04.11 – 12.11.2016 04.11.
Polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim satima. Nastavak putovanja i noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije. Mogućnost polaska iz Crne Gore !!!

05.11. Venecija, Italija.
Dolazak u Veneciju u popodnevnim satima. Po dolasku u luku nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti možete ručati na najvišim brodskim palubama. Isplovljavanje broda je u 17:30h. Ručak i večera na brodu

06.11. Bari, Italija.
Dolazak 13:00h – Polazak 18:00h iz luke Bari , glavni grad provincije Pulja sa izlazom na Jadransko more sa oko 334 000 stanovnika. Najpoznatija znamenitost je crkva svetog Nikole, katedrala svetog Sabinija, Normanski zamak Svevo, Teatro Petruceli, Stari Bari. Doručak, ručak, večera na brodu.

07.11. Krf, Grčka.
Dolazak 08:00h - Polazak 14:00 Krf, drugo po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najljepših grčkih ostrva. Krf leži u Jonskom moru, koje je dio Sredozemnog mora, a sjeverno se spaja sa Jadranskim. Takvim položajem obezbjeđuje sebi mjesto najsjevernijeg ostrva Grčke. Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po kćerki riječnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. U poređenju sa ostalim dijelovima Grčke, zbog svoje veoma bujne vegetacije Grci su ovo ostrvo nazvali i „Zeleno ostrvo“. Doručak, ručak, večera na brodu.

08.11. Valletta, Malta.
Dolazak 09:00h – Polazak 18:00hGlavni grad Malte s monumentalnim zidinama, koje su izgradili krstaši sredinom XVI vijeka. Ujedno i jedini glavni grad u Evropi koji je u cijelosti pod zaštitom UNESCO-a. Posjetite prelijepe Baracca Gardens odakle se pruža prekrasan pogled na luku Grand Harbour, katedralu Sv. Ivana i druge znamenitosti. Prošetajte uličicama Vallette i nastavite razgledanjem palate Malteških vitezova. Doručak, ručak, večera na brodu.

09.11. Messina, Italija.
Dolazak 08:00h – Polazak 14:00h Messina je poznati grad u južnoj Italiji i treći po veličini grad na Siciliji i najveći grad i upravno središte istoimenog okruga Mesina. Mesina je poznata po izuzetnom razornom zemljotresu koji je razorio grad 1908.godine. On se smatra najrazornijim zemljotresom u Evropi u 20.vijeku. Kako je Mesina imala velike zemljotrese u svojoj istoriji grad nema mnogo istorijskog naslijeđa. Većina gradskih ambijenata i građevina je vezana za 20.vijek. Samo nekoliko ključnih zdanja je obnovljeno u matičnom ruhu poslije zemljotresa 1908.godine. Doručak, ručak, večera na brodu.

10.11. Ćivitavekja, Italija.
Dolazak 09:00h – Polazak 19:00h Sva imena koja se pripisuju Rimu, a to su „Prijestolnica svijeta“, „Vječni grad“, „Apostolski prag“, „Grad na 7 brežuljaka“ ili jednostavno „Grad“, su svakako tačni i opisuju  ga svaki za sebe. Istorijsko  središte Rima i Vatikan, kao suverene teritorije Svete Stolice unutar grada, nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Svakako Vam jedan dan u Rimu nije nikako dovoljan, stoga bacite novčić u Fontanu di Trevi kako biste se ponovno vratili. Doručak, ručak, večera na brodu.

11.11. Đenova/Venecija, Italija.
Dolazak 09:00h Nakon doručka slijedi iskrcavanje s broda, a prema uputstvima koje ste dan ranije dobili u kabini, nastavak vožnje prema shopping centru Seravalle.Nakon posjete shopping centru, slijedi odlazak i noćenje u hotelu u Veneciji.Venecija je poznata po kanalima, gondolama i bogatoj istoriji, većinom nezavisnog grada koji je bio središte Mletačke Republike, kada je bio poznat kao i „Dominantna“, „Presvjetla“, „Kraljica Jadrana“, „Grad vode“, Grad mostova“ i „Grad svjetlosti“. Često ga, sa razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu.

12.11. Venecija,Italija.
Nakon doručka slijedi nastavak vožnje prema Beogradu, dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim satima.

CIJENE ARANŽMANA PO OSOBI

549,00€ (smještaj u unutrašnjoj kabini)
649,00€ (smještaj u prozorskoj kabini)
749,00€ (smještaj u balkonskoj kabini)

*Djeca do 13godina u kabini sa dvije odrasle osobe plaćaju – 299 ,00 €
*Djeca od 13-17godina u kabini sa dvije odrasle osobe plaćaju – 449,00 € DOPLATA ZA 1/1 KABINU - 100%
*GARANTOVAN POLAZAK*
*MOGUĆNOST POLASKA I IZ CRNE GORE* CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz do Venecije i iz Đenove autobusom visoke turističke klase
 • Turistički vodič i pratilac na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • Troškovi putarina i parkinga
 • Noćenje u Venecijisa doručkom u hotelu sa 3* u širem centru Venecije, sadržaj: recepcija, restoran, bar, sef. Smeštaj  u 1/2 sobama : kupatilo, TV, sef, fen
 • 7-dnevno krstarenje na brodu MSC MAGNIFICA(kabine na brodu sa tuš/WC, klimom, sefom, TV, fen); pun pansion sa raznovrsnim jelima, kafa i čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim
menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, noćni klub, pozorište, peškiri, biblioteka, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja iiskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 120,00€
 • Troškovi rezervacije 30€
OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:
 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu 54,00 € po osobi za čitavo krstarenje i 27,00€ za decu od 2-13god
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti (Bari, Krf, Valeta, Mesina, Rim)
 • Lična potrošnja (alkoholnih i svih drugih pića, koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstvene tretmane i tretmane ljepote, frizerskog salona, telefonskih poziva i internet)
 • Međunardno putno zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza – Ukoliko odustanete od putovanja pre početka datuma putovanja, zaračunavaju se storno penali po Opštim uslovima putovanja izvršioca usluge za konkretnu uslugu. Osiguranje od storno penala Vas pokriva u slučaju storniranja zbog neočekivanih povreda, otkaza, bolesti, smrtnog slučaja itd.Moguće jeuplatiti ga samo na dan rezervacije.
 • Avionski prijevoz na upit
NAPOMENE :
 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilinkom brodara MSC cruises
 • Brodar zadržava pravo promjene programa krstarenja i ostale promjene usljed nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prijevozu putnika morima
 • Način plaćanja: • gotovinski i to: prilikom rezervacije odnosno zaključenja ugovora o putovanju 40% od ukupne cijene turističkog putovanja, preostali iznos najkasnije 15 dan prije početka putovanja • uplata preko računa
 • Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama prilikom zaključenja ugovora moraju obavestiti Organizatora putovanja odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati.  Ukoliko odluče da otputuju sa pasošem druge zemlje odnosno nakanadno obezbeđenim pasošem zbog isteka ili nestanka prethodnog putnici neće moći da se ukrcaju na brod, bez prethodnog obavještavanja Organizatora putovanja o promjeni pasoša.
 • Maloljetni putnici koji putuju u pratnji jednog roditelja, tokom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost drugog roditelja
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)
 • Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usljed nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu putnika za putovanje zavisi od popunjenosti.
 • Za trudnice koje prelaze 24 nedelju trudnoće nije dozvoljen ukrcaj na brod bez prethodne saglasnosti lekara
 • Za bebe do 6 meseci starosti nije dozvoljen ukrcaj na brod
 • Putnici su dužni da poštuju satnice  putovanja u suprotnom turistička grupa neće čekati putnike koji budu kasnili.
 • Spisak i cijene fakultativnih izleta biće dostavljeni putnicima  2- 3 dana prije polaska
*Organizator putovanja Turistička agencija Allegra Montenegro d.o.o. Bar, Ogranak Allegra Krstarenja Beograd, sa licencom Ministarstva turizma OTP 58/2015.
I uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja

Poslovnica I

Terezije bb
Tel: +387 33 270 060
Fax: +387 33 270 061

Poslovnica II

Zelenih Beretki 22
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

Direkcija

Alekse Šantića 5
Tel: +387 33 263 190
Fax: +387 33 551 400

Newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i prijavite se na newsletter